Η δόση αυτή είναι ιδανική για 3 στρογγυλά ταψάκια με 22 εκατοστά διάμετρο ,
χωρίς να χρειαστεί να κόψω στην μέση.
Για το μεγάλο ταψί του φούρνου διπλασιάζω την δόση
και κόβω το παντεσπάνι στην μέση.
Υλικά
5 αυγά
220 γρ ζάχαρη
130 γρ αλεύρι (τύπου φαρινάπ)
2 κάψουλες βανίλιας
5 αυγά
220 γρ ζάχαρη
130 γρ αλεύρι (τύπου φαρινάπ)
2 κάψουλες βανίλιας
( για σοκολατένιο παντεσπάνι : αφαιρώ 2 κ.σ αλεύρι και προσθέτω 2 κ.σ κακάο )
Ετοιμασία
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τους κρόκους με την μισή ποσότητα της ζάχαρης,
μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνω και τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια με το αλάτι,
μέχρι να δω να σχηματίζονται απαλές κορυφές.
Προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάω 2 λεπτά ακόμα μέχρι
να γυαλίζει καλά η μαρέγκα μου.
Ρίχνω την μαρέγκα στα χτυπημένα αυγά & προσθέτω τα στερεά κοσκινισμένα υλικά. Αναδιπλώνω απαλά όλα τα υλικά με μια σπάτουλα.
Αδειάζω το μείγμα μου σε βουτυρωμένα & αλευρωμένα ταψάκια
( Προτείνω να στρώσετε και αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη βάση από τα ταψάκια )
Ψήνω για περίπου 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα.
Καταλαβαίνω ότι ψήθηκε όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Μόλις βγει από τον φούρνο αφήνω να σταθεί στα ταψάκια για 10 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρω πάνω σε σχάρα, για να κρυώσει καλά.
Καλή επιτυχία!