400 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. άρωμα υγρής βανίλιας
250 ml γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
120ml χυμό πορτοκαλιού
Ετοιμασία
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180˚C. Αλείφω καλά και τα πλαϊνά το ταψί με βούτυρο και το πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
Ρίχνω το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάω μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού
Ανακατεύω και προσθέτω το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το άρωμα βανίλιας.
Στη συνέχεια, ρίχνω λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν.
Ανακατεύω καλά με σπάτουλα.
Βάζω το φλουρί και ψήνω την βασιλόπιτα για 45-50 λεπτά.
Οταν είναι έτοιμη την βγάζω επάνω σε σχάρα να κρυώσει.
Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη ή γλάσο σοκολάτας!
Καλή επιτυχία!
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. άρωμα υγρής βανίλιας
250 ml γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
120ml χυμό πορτοκαλιού
Ετοιμασία
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180˚C. Αλείφω καλά και τα πλαϊνά το ταψί με βούτυρο και το πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
Ρίχνω το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάω μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού
Ανακατεύω και προσθέτω το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το άρωμα βανίλιας.
Στη συνέχεια, ρίχνω λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν.
Ανακατεύω καλά με σπάτουλα.
Βάζω το φλουρί και ψήνω την βασιλόπιτα για 45-50 λεπτά.
Οταν είναι έτοιμη την βγάζω επάνω σε σχάρα να κρυώσει.
Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη ή γλάσο σοκολάτας!
Καλή επιτυχία!