Κοτόπουλο με πιπεριές & κρεμμύδια!





Υλικά

1 κούπα λάδι
4 κρεμμύδια (μέτρια) σε ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές σε ροδέλες
2 κιτρινές πιπεριές σε ροδέλες
400 γραμ.μανιτάρια φρέσκα (κατα προτήμηση) κομμένα σε φέτες
4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μερίδες
1/2 κούπας κρασί κόκκινο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουπα κρέμα γάλακτος ή 3 κ.σ γιαούρτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά.
Ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και σοτάρετέ τα ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.
Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντάς τα καλά.
Ρίξτε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του πουλιού και σοτάρετέ τα καλά απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέστε τα μανιτάρια , τα κρεμμύδια με τις πιπεριές, και σβήστε με το κρασι.
Αλατοπιπερώστε!
Ανακατέψτε όλα τα υλικά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε ώσπου να μαλακώσουν και το φαγητό να μείνει με ελάχιστη σάλτσα. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος,ή το γιαούρτι  ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτε τα δικά σας κρουτόν!


Kόψτε το ψωμί σε χοντρές φέτες και αφαιρέστε την κόρα.



Στη συνέχεια, κόψτε την ψίχα σε μικρά ή μεγαλύτερα κομματάκια, ανάλογα με το πώς τα προτιμάτε.
Aλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.


Ψήστε τα κυβάκια στο φούρνο στους 200ο C, φροντίζοντας να τα ανακατεύετε κατά διαστήματα. Mόλις πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, βγάλτε τα από το φούρνο. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά τραγανά, τρυπήστε τα με ένα πιρούνι.




Προτιμήστε ψωμί μαύρο, ολικής άλεσης ή πολύσπορο, που είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες, απαραίτητες για την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος.

Όταν το ψωμί είναι φρέσκο και μαλακό, δεν κόβεται εύκολα. Aφήστε το, λοιπόν, να μπαγιατέψει 1-2 μέρες.

Aν δεν καταναλώσετε αμέσως τα κρουτόν, μπορείτε να τα κλείσετε αεροστεγώς και να τα φυλάξετε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

• Tα αρωματικά είναι ιδανικά για να προσθέτουν γεύση και άρωμα στα κρουτόν σας. Πασπαλίστε λοιπόν τα κομματάκια ψωμιού με ένα μείγμα μπαχαρικών πριν τα βάλετε στο φούρνο, ώστε να απορροφήσουν το άρωμά τους. Ένας απλός και πολύ γευστικός συνδυασμός είναι λίγη ρίγανη, πιπέρι και κύμινο. Aν προτιμάτε κάτι πιο πικάντικο, μη διστάσετε να ρίξετε ακόμα και κάρι ή πάπρικα.



• Για να δώσετε... ελληνική γεύση στα κρουτόν σας, ρίξτε τα κομματάκια σε ένα μπολ με τριμμένη ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Aφήστε τα για λίγα λεπτά στο μείγμα.

• Aφού ψήσετε τα κομματάκια ψωμιού στο φούρνο, μπορείτε να τα περάσετε από το μπλέντερ και να τα χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα σε λαχανικά που θεωρείτε άγευστα (π.χ. μπρόκολα, σπαράγγια). Eπιπλέον, τα θρυμματισμένα κρουτόν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως γέμιση (π.χ. σε πιπεριές).


Καλή επιτυχία!


Η μαμά τους η κυρία Κοτσυφίνα! :):):)

Πριν λίγο καιρό σ' ένα απο τα αναριχώμενα φυτά του κύπου μας , τρώπωνε συνεχώς ενα ζευγάρι κοτσυφιών!

(σε αυτή την φωτό αχνοφαίνεται το θυλικό  κοτσύφι!)





Λίγες μέρες μετά ανακαλύψαμε την φωλιά τους , όπου ειχε μέσα 6-7 αυγά , δεν θέλαμε να τρομάξουμε την μαμα κοτσυφίνα και την αφήσαμε ήσυχη να συνεχίσει την τόσο σπουδαία "δουλειά" που της είχε η φύση αναθέσει!!!

Παρακολουθούσαμε καθημερινά απο μακρυά την πορεία των 2 πουλιών! Πότε η μαμα ήταν μεσα στην φωλιά , διατηρόντας τα αυγουλάκια της ζεστά και ο μπαμπάς τριγυρνούσε προς αναζήτηση τροφής και πότε το αντίθετο!

Το μόνο που κάναμε ήταν να αφήνουμε κομάτια απο ψωμί στην άκρη απο το πεζούλι που αναριχώταν το φυτό!

Πρίν λίγο μας περίμενε μια έκπληξη ! Τα αυγουλάκια είχαν σπάσει!
6 μικρά , πανέμορφα , κοτσυφάκια είχαν πάρει την θέση των αυγών την φωλιά!
Μοιράζομαι λοιπόν μαζι σας αυτές τις σπάνιες πραματικά φωτογραφίες!









Για κάποιες τέτοιες στιγμές χρειάζετε μια επαγγελματική φωτ.μηχανή!





Ακόμα έψαξα στο νετ κ βρήκα διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες :

Ο ΚΟΤΣΥΦΑΣ 

Ένα από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα πουλιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ο μαύρος κότσυφας. Τ' αρσενικά έχουν τελείως μαύρο χρώμα και κίτρινη μύτη. Τα θηλυκά έχουν ανοιχτότερο χρώμα στη ράχη, σχεδόν σκούρο καφέ, ενώ στην κοιλιά είναι πιο ανοιχτό.


Ο κότσυφας ανήκε στα είδη που ζούσαν στα δάση και μάλιστα στα πυκνά φυλλώματα των δέντρων. Σήμερα τα κοτσύφια ζουν σχεδόν παντού, ακόμη και σε κατοικημένους χώρους, στα πάρκα των πόλεων κλπ.

Ζει κι εξημερώνεται πολύ εύκολα στο κλουβί κι η λαλιά του είναι πολύ μελωδική. Δεν έχει βέβαια τη διάρκεια της τρίλιας του αηδονιού και του καναρινιού, αλλά είναι μελωδικότερη από αυτές.

Χτίζει τη φωλιά του κυρίως στα χαμηλά δέντρα, αλλά και σε θάμνους. Το θηλυκό γεννά 2 - 3 φορές το χρόνο 4 - 5 αβγά, που έχουν ένα πολύ ελαφρό πρασινογάλαζο χρώμα.

Ο κότσυφας τρέφεται κυρίως με σκουλήκια, κάμπιες, διάφορα έντομα, που όμως κυνηγά πάντα κάτω στη γη. Ακόμη τρέφεται με ρόγες καρπών όπως είναι τα σταφύλια, βατόμουρα, κούμαρα, κισσόμηλα κλπ.

Τα κοτσύφια δεν ανήκουν στην κατηγορία των πουλιών που προκαλούν καταστροφές στην παραγωγή. Παράλληλα δεν μπορούν να καταταχτούν στην κατηγορία των ωφέλιμων πουλιών.

Στη χώρα μας υπάρχουν κοτσύφια που μένουν μόνιμα, αλλά υπάρχουν και μερικά που το καλοκαίρι μεταναστεύουν στα βόρεια, για να επιστρέψουν το φθινόπωρο και να ξεχειμωνιάσουν.
Είναι από τα πρώτα πουλιά που φτιάχνει τον Μάρτη την φωλιά του.

Επιλέγει να την χτίσει όχι πολύ χαμηλά στο έδαφος αλλά όπου υπάρχει πυκνή θαμνώδης βλάστηση. Με λεπτά κλαδάκια, χόρτα, τρίχες, λάσπη και φτερά επιμελείται με επιδεξιότητα την κατασκευή μιας καλαθωτής περίτεχνης φωλιάς. Εκεί γεννάει από 3-6 γαλαζωπά αυγά με καφεκόκκινα στίγματα και μέχρι τέλος του Ιουνίου που τελειώνει η αναπαραγωγική περίοδος γεννάει ακόμα 2-3 φορές. Η περίοδος της εκκόλαψης διαρκεί από 15-19 ημέρες και την φροντίδα των νεοσσών αναλαμβάνουν εξίσου και οι δύο γονείς για είκοσι περίπου μέρες. Η πλήρης ανεξαρτητοποίηση έρχεται μετά την 35η μέρα. Πολλές φορές η κακοκαιρία του Μαρτίου δεν αφήνει τους ευάλωτους νεοσσούς να επιβιώσουν και ο στοργικός κότσυφας καταδικάζεται να περιμένει την επόμενη γέννα για να δει τα παιδιά του να ξεπεταρίζουν από την φωλιά. Κάθε ζευγάρι καταλαμβάνει την δική του περιοχή και τα αρσενικά δεν διστάζουν να οδηγηθούν και σε τραυματισμούς για να προστατέψουν την περιοχή τους από άλλα πουλιά του είδους τους.


Κατά την αναζήτηση της τροφής του πεταρίζει χαμηλά πάνω από το έδαφος και ψάχνει στα χαμόκλαδα και τις ρίζες των δέντρων να βρει ελιές, σπόρους, κούμαρα, έντομα, γαιοσκώληκες, μούρα και φρούτα από οπορωφόρα δέντρα. Αν και καχύποπτο πουλί, δεν διστάζει να τρυπώσει με θράσος ακόμα και σε αυλές σπιτιών προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη τροφή. Έχει την ικανότητα να ανασηκώνει με το ράμφος του τα φύλλα ψάχνοντας από κάτω για έντομα και σαλιγκάρια και να στρέφει το κεφάλι κοιτώντας λοξά με τα μεγάλα του μάτια.

Το εντυπωσιακό κελάηδημα του κότσυφα έχει δυνατό, καθαρό, μελωδικό ήχο που ακούγεται από τον Φλεβάρη μέχρι περίπου τον Ιούλιο. Προσελκύει το θηλυκό με γλυκά καλέσματα ενώ όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα κελαηδά υποτονικά.











Άλμα 85 μέτρων πάνω από τον ισθμό της Κορίνθου



Όταν γίνεται λόγος για τον πιο ριψοκίνδυνο freestyle motocross αναβάτη του κόσμου το μοναδικό όνομα που αναφέρεται είναι αυτό του 28 Αυστραλού Robbie Maddison. Ο παγκόσμιου φήμης πρωταθλητής του ελεύθερου μότοκρος - για να πούμε και το όρο στα Ελληνικά -βρέθηκε στο Λουτράκι για να επιχειρήσει το πιο τρελό και επικίνδυνο άλμα με μοτοσικλέτα, να διασχίσει τον Ισθμό της Κορίνθου πετώντας στην κυριολεξία με την μοτοσικλέτα του από το ένα πρανές στο άλλο. Ένα άλμα μήκους 85 μέτρων, χωρίς δίκτυ ασφαλείας, με το χάος του κενού κάτω από τα πόδια του. Ένα άλμα που απαιτεί τεράστια συγκέντρωση και φυσικά κότσια καθώς σε αυτό το εγχείρημα δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Ο Robbie Maddison επιχείρησε και κατάφερε με μια Honda 500 κυβικών, να απογειωθεί από την νοτιοδυτική πλευρά του Ισθμού της Κορίνθου και να προγειωθεί απέναντι, ενθουσιάζοντας τους πάντες!

Κρασάτες Μπριζόλες!


Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
χυμό απο 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κ.σ μουστάρδα(προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας κ το σκουπίζουμε με χαρτι κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρέας απο όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το λεμόνι κ 1 φλ. νερό (όπου έχουμε διαλύσει την μουστάρδα).
Αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε την ρίγανη και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας κ να μείνει μόνο με το λαδάκι του.
Σερβίρουμε με πατάτες , ρυζι , ζυμαρικά!

Καλή επιτυχία!

Αποστολή: Επίπεδη κοιλιά!





Οι γραμμωμένοι σας κοιλιακοί και η επίπεδη κοιλιά αποτελούν μετά την εγκυμοσύνη ένα μακρινό όνειρο. Κι όμως, μπορείτε να τα αποκτήσετε ξανά σε ελάχιστο χρόνο με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει απλές ασκήσεις, σωστή διατροφή και μερικά έξυπνα τρικ.


Ισορροπημένη διατροφή χωρίς στερήσεις ή υπερβολές, κάποιες σταθερές και εύκολες ασκήσεις που θα τονώσουν τους μυς είναι το μόνο που χρειάζεστε για να εξαφανίσετε τα περιττά κιλά που άφησε το καλοδεχούμενο μωρό στο σώμα σας.




Τροφές που καίνε το λίπος στην κοιλιά


Κόκκινα φασόλια

Πλούσια πηγή φυτικών ινών, φασολαμίνης και γλουταμίνης. Οι φυτικές τους ίνες βοηθούν στη μείωση της θερμιδικής πρόληψης ελαττώνοντας την απορρόφηση του διατροφικού λίπους. Η φασολαμίνη ασκεί ήπια ανορεξιογόνα δράση και μπορεί να ελαττώσει τη μετατροπή των αμύλων σε σωματικό λίπος καθυστερώντας την απορρόφησή τους. Η γλουταμίνη προστατεύει το έντερο και τον μυϊκό ιστό από τις αρνητικές επιδράσεις του έντονου στρες.


Κοκκινόψαρο

Αποτελεί εξαιρετική πηγή τεσσάρων ουσιωδών συστατικών που βοηθούν στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Περιέχει πρωτεΐνες αργής διάσπασης, Ω-3 λιπαρά, ασβέστιο και ψευδάργυρο.

Τσάι


Το τσάι (ειδικά το μαύρο και το πράσινο), περιέχει κατεχίνες, οι οποίες μειώνουν την επιθυμία μας για υδατάνθρακες και προκαλούν ήπια θερμογένεση, που επιταχύνει την κινητοποίηση, συνεπώς και την καύση του λίπους.


Φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι μια μορφή υδατανθράκων που βρίσκεται στα φρούτα, στα λαχανικά και στα προϊόντα ολικής άλεσης. Καταναλώνοντας λοιπόν φυτικές ίνες βοηθάμε τον οργανισμό να γλιτώσει από τη δυσκοιλιότητα.


Νερό


Το νερό βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει το επιπλέον νάτριο, γεγονός που συμβάλλει στην καταπολέμηση του φουσκώματος. Επίσης, βοηθάει στην αποβολή των υποπροϊόντων που δημιουργούνται όταν ο οργανισμός επεξεργάζεται πρωτεΐνες και λιπαρά και μεταφέρει θρεπτικά στοιχεία στους μυς.


Μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά


Χρησιμοποιήστε άφοβα άνηθο και δεντρολίβανο, γιατί βελτιώνει την πέψη και βοηθάει στο ξεφούσκωμα. Επίσης, τα αιθέρια έλαια της κανέλας βοηθούν στο να χαλαρώνει το έντερο και να αποφεύγονται τα φουσκώματα.


Ρύζι ολικής άλεσης

Πολλοί πιστεύουν πως το ρύζι συμβάλλει στη δυσκοιλιότητα. Γι’ αυτό, προτιμήστε αυτό της ολικής άλεσης ή προτιμήστε να το συνδυάσετε με λαχανικά ή με καυτερή πιπεριά. Κάτι ξέρουν Ινδοί και Κινέζοι.


Λάδι


Λάδι ελιάς, ηλιέλαιο, καρυδέλαιο και το λάδι που βρίσκεται στα λιπαρά ψάρια βοηθούν όχι μόνο στην αποφυγή καρδιοαγγειακών νοσημάτων, αλλά και στη σωστή λειτουργία του εντέρου.




Ποιες ασκήσεις θα βοηθήσουν την κοιλιά μου;


Η καλύτερη άσκηση που θα βοηθήσει να σμιλέψετε ξανά το κορμί σας είναι αναμφισβήτητα η κολύμβηση. Ύπτιο, κρόουλ ή ελεύθερο, όποιο στυλ κι αν προτιμάτε, κάντε το με ρυθμό. Η αντίσταση του νερού θα τονώσει τους μυς σας με τον καλύτερο τρόπο. Μια αποτελεσματική άσκηση: Ξαπλώστε σε ύπτια θέση μέσα στο νερό κρατώντας σταθερό το κεφάλι και τα χέρια κολλημένα στον κορμό. Κάντε μικρά ψαλίδια κρατώντας τα πόδια ούτε πολύ σφιχτά ούτε πολύ χαλαρά. Κατά τη διάρκεια της άσκησης προσπαθήστε να αναπνέετε από την κοιλιά εκπνέοντας αργά και βαθιά. Αν θέλετε –ανάλογα και με τα σημεία του σώματος που χρειάζονται ενίσχυση– μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλτήρες, βατραχοπέδιλα ή σανίδα κολύμβησης. Οποιοδήποτε δηλαδή αξεσουάρ μπορεί να βοηθήσει στην επιπλέον αντίσταση στο νερό.


3 μυστικά για γρήγορο αποτέλεσμα


Η αερόβια άσκηση νωρίς το πρωί και με άδειο στομάχι διατηρεί το μεταβολισμό ψηλά για περισσότερη ώρα, αυξάνοντας έτσι τη συνολική ημερήσια καύση λίπους για το σώμα γενικά και για την κοιλιά ειδικότερα.


Νερό: Αν δε σας αρέσει να πίνετε νερό, αντικαταστήστε το με βότανα και προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού (για έξτρα βιταμίνη C) ή πέταλα από άνθη πορτοκαλιού (για χαλάρωση).


Μασάζ: Επειδή η κοιλιά είναι μια περιοχή τεμπέλικη, όπου η κυτταρίτιδα αποθηκεύεται εύκολα, αφιερώστε της ένα δεκάλεπτο μασάζ μετά το ντους. Βάλτε στο χέρι κρέμα αδυνατίσματος ποσότητα ίση με ένα μεγάλο καρύδι και τρίψτε τη με απαλές κυκλικές κινήσεις. Με καθημερινό μασάζ σε δύο με τρεις μήνες θα δείτε πραγματική διαφορά.


Τα συχνά γεύματα


Τα μικρά και συχνά γεύματα (εννοείται υγιεινά) καταπολεμούν την αίσθηση της πείνας. Ακόμη και το άρωμα ενός φαγητού προκαλεί έκκριση υδροχλωρικού οξέως στο στομάχι, με αποτέλεσμα αν αυτό είναι άδειο να το ερεθίζει και να επιδεινώνει τον τυμπανισμό. Μια φρυγανιά, ένα φρούτο ή μια μικρή μπάρα δημητριακών είναι αρκετά για να σας χορτάσουν χωρίς να σας παχύνουν.


Οι σωστές τροφές……που θα πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά:


350γρ. λαχανικά ωμά, ψητά ή στον ατμό
250γρ. φρούτα
250γρ. ψάρι ή μοσχάρι ψητά ή στον ατμό
250γρ. ψωμί ή ρύζι ολικής άλεσης ή ψητές πατάτες ή μακαρόνια




Τριήμερο πρόγραμμα για επίπεδη κοιλιά


Ημέρα 1η
Πρωινό
1 μπανάνα
1 φέτα ολικής άλεσης με λίγο ταχίνι
Δεκατιανό
1 μπολ καρότα
Μεσημεριανό
150γρ. ψάρι ψητό
2 φλ. ψιλοκομμένο μαρούλι και ντομάτα με 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
1 κριθαρένιο παξιμάδι
Απογευματινό
1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
Βραδινό
ομελέτα με δύο αυγά, πιπεριές, μανιτάρια με 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
Ημέρα 2η
Πρωινό
1 φλ. δημητριακά ολικής άλεσης
1 φλ. γιαούρτι 2%
Δεκατιανό
1 μπανάνα
Μεσημεριανό
150γρ. κοτόπουλο στήθος στη σχάρa
3-4 πατάτες φούρνου
σαλάτα με ντομάτα και αγγούρι
Απογευματινό
1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
Βραδινό
σαλάτα με 2 φλ. μαρούλι και 1 ντομάτα
60γρ. τόνο σε νερό, 2 κ. σ. καλαμπόκι και 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
Ημέρα 3η
Πρωινό
1 βραστό αυγό
1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
1 μικρό ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Δεκατιανό
1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
Μεσημεριανό
1 μπριζόλα μοσχαρίσια με λεμόνι
2 φλ. λαχανικά ωμά ή βραστά
1/2 φλ. καστανό ρύζι
Απογευματινό
1 μπανάνα
Βραδινό
1 μεγάλο κριθαρένιο παξιμάδι με τριμμένη ντομάτα, 1-2 ελιές, 30γρ. τριμμένη φέτα και 1 κ. γλ. ελαιόλαδο

Αποφύγετε…


@ να μιλάτε όταν τρώτε.
@ τα αεριούχα ποτά, καθώς επίσης και να πίνετε ροφήματα με καλαμάκι.
@ τις τροφές που φουσκώνουν, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο.
@ τις καραμέλες, τις τσίχλες καθώς και τα γλυκά με υποκατάστατο ζάχαρης, όπως σορβιτόλη και μαλλιτόλη, μια που αυτές οι ουσίες ευθύνονται για τα φουσκώματα.
@ όσο γίνεται το στρες.
Έρευνες δείχνουν πως όταν έχουμε στρες ο οργανισμός μας ενεργοποιεί την κορτιζόλη, ορμόνη που αυξάνει την όρεξη και αποθηκεύει λίπος γύρω από την κοιλιά.

πηγή : http://www.in.gr/