Ο "Καλλικράτης" στην Αχαΐα...


Πέντε θα είναι οι Δήμοι που θα προκύψουν στην Αχαΐα απο τον "Καλλικράτη", σύμφωνα με σημερινό δημοσιεύμα της "Απογευματινής". Οι Δήμοι που θα προκύψουν, κατά το δημοσίευμα, θα είναι:

Δήμος 1: Πατρέων, Παραλίας, Βραχναίικων, Μεσσάτιδος, Ρίου και Λεοντίου.

Δήμος 2: Φαρρών, Ωλενίας, Δύμης, Μόβρης και Λαρισσού.

Δήμος 3: Καλετζίου και Τριταίας.

Δήμος 4: Αιγίου, Συμπολιτείας, Ερινεού.

Δήμος 5: Καλαβρύτων, Αροανίας, Κλειτορίας και Παΐων.

Ωστόσο, το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αναφέρει αν οι Δήμοι Ακράτας, Διακοπτού και Αιγείρας θα υπαχθούν στον Δήμο Αιγίου ή θα συγκροτήσουν δικό τους ξεχωριστό Δήμο Ανατολικής Αιγιάλειας.

Πάντως, άλλο δημοσίευμα του "Έθνους", μιλάει επίσης για πέντε Δήμους με τη διαφοροποίηση ότι το Φαρραί, η Ωλενία και το Λεόντιο εντάσσονται στον Δήμο Τριταίας, ενώ οι Δήμοι Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού εντάσσονται στον Δήμο Αιγίου.

Απο την Τετάρτη ήδη το thebest.gr είχε πρώτο και κατ' αποκλειστικότητα μεταδώσει ότι οι Δήμοι στην Αχαϊα θα είναι οριστικά πέντε, ενώ από το Πάσχα είχε προαναγγείλει ότι ο κ. Ραγκούσης συζητάει το ενδεχόμενο σύστασης και πέμπτου Δήμου.

Πάντως αντιδράσεις θα εκδηλωθούν από την περιοχή των Φαρρών που θέλουν την ένταξή τους σε ενιαίο Δήμο με την Τριταία και το Καλέντζι.




Καλημέρα!



Σοκολατένιος κορμός με γέμιση λευκής σοκολάτας!



Υλικά για το παντεσπάνι:


1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
4 αβγά
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη βιτάμ σοφτ
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1κ.σ κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού


Υλικά για τη γέμιση:


2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
150γρ μαργαρίνη βιτάμ σοφτ
200ml κρέμα γάλακτος
200γρ λευκή σοκολάτα  (λιωμένη σε μπεν μαρί μαζί με 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη βιτάμ σοφτ)


Εκτέλεση


Ξεκινάτε με το παντεσπάνι:

Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτετε το βιτάμ, το αλεύρι, το αλάτι και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία ζύμη.
Στρώνετε μια λαδόκολλα σ' ένα παραλληλόγραμμο ταψί (περίπου 30 χ 27 εκατ.) και απλώνετε τη ζύμη.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο - στους 200 βαθμούς - για περίπου 10 λεπτά. Προσοχή, γιατί 'αρπάζει' εύκολα!
Μόλις ψηθεί, το βγάζετε από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας στην οποία έχετε πασπαλίσει ζάχαρη. Το τυλίγετε σιγά-σιγά σε ρολό από τη 'μεγάλη' του πλευρά (με τη βοήθεια της πετσέτας το 'σπρώχνετε' σιγά-σιγά), ενώ συγχρόνως αφαιρείτε τη λαδόκολλα.
Κρατάτε το παντεσπάνι τυλιγμένο στην πετσέτα μέχρι να χλιάνει.


Ετοιμάζετε τη γέμιση:

Λιώνετε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ σοφτ, και μόλις λιώσει, προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε πολύ καλά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα 150 γραμ. βιτάμ σοφτ και βάζετε το μίγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Το αφήνετε στην άκρη να χλιάνει.


Ανοίγετε το ρολό του παντεσπανιού και απλώνετε σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση της σοκολάτας. Το τυλίγετε πάλι με την πετσέτα και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.




Μόλις περάσει ο χρόνος ψύξης, αφαιρείτε την πετσέτα, πασπαλίζετε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη ή γλάσο σοκολάτς , το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!




Τούρτα παγωτό με Βύσσινο by Dafni!



Υλικά για το παγωτό


1 κουτί ερμόλ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ γάλα
2-3 βανίλιες
Μπισκότα ψιλοκομμένα, ότι γεύση θέλετε
Βύσσινο γλυκό κουταλιού


Γαρνίρισμα


200 γρ. φύλλο κανταΐφι
Λίγο βούτυρο
Αμύγδαλα καραμελωμένα ή ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Βύσσινο γλυκό κουταλιού και λίγο από το σιρόπι του
Σαντιγί (με 100 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 1 κουτ. σούπας άχνη)


Εκτέλεση

Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ χτυπώ το ερμόλ να γίνει αφράτο.
Ρίχνω σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα τα γάλατα, ζαχαρούχο και εβαπορέ και τις βανίλιες, μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Τοποθετώ το μίγμα για 1 ώρα στο ψυγείο, στη συντήρηση, να παγώσει καλά και μετά το αδειάζω στην παγωτομηχανή και το αφήνω να χτυπηθεί κι εκεί μέχρι να έχω την επιθυμητή υφή
Τρίβω μέσα μπισκότα και ψιλοκόβω και γλυκό βύσσινο
Τα μπισκότα μπορεί να είναι σοκολάτας ή ότι άλλο θέλουμε
Βάζω το παγωτό σε φόρμα με τσέρκι, διαμέτρου 24-26 εκ. και το τοποθετώ στην κατάψυξη να σφίξει καλά
Καλό είναι να φτιάξουμε τουλάχιστον το παγωτό, μία μέρα πριν το σερβίρουμε
Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι, το κόβουμε κομματάκια μεγαλούτσικα, το ξαίνουμε και το ψήνουμε με λίγο βούτυρο σε ταψάκι να πάρει χρώμα (προσοχή μην καεί)
Το αφήνουμε να κρυώσει κι αυτό καλά
Βγάζουμε τη φόρμα με το παγωτό από την κατάψυξη, ελέγχουμε να έχει παγώσει καλά και απλώνουμε πάνω το ψημένο και παγωμένο κανταΐφι
Φτιάχνουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με το κορνέ μας γύρω-γύρω όπως στη φωτογραφία
Βάζουμε επάνω από το κανταΐφι βύσσινο γλυκό, και σιρόπι από το γλυκό, ώστε να «ποτίσει» με σιροπάκι και το φύλλο μας ελαφρά
Αραδιάζουμε εδώ κι εκεί και τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη
Όταν είμαστε έτοιμοι να το σερβίρουμε, ανοίγουμε το τσέρκι από τη φόρμα και το βάζουμε προσεκτικά σε πιατέλα




Καλή επιτυχία!
 
πηγή:  http://www.aromadafnis.gr/

Μούς Σοκολάτα!



Υλικά


250ml γαλα
2 κ.σ άνθος αραβοσίτου γεύση σοκολάτα ή βανίλια ή πορτοκάλι
2 κ.σ ζαχαρη
2 φυλλα ζελατινη
150ml κρεμα γαλακτος
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 κουβερτούρα 125γρ
καραμελωμένα πορτοκάλια για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε νερό να μαλακώσουν.
Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά , τα 200ml γάλα , την ζάχαρη και την σοκολάτα κουβερτουρα σπασμένη σε κομμάτια , ανακατευουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ανακατεύουμε το υπολοιπο γάλα με το άνθος αραβοσίτου  και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά κ γρήγορα μέχρι να πήξη. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης αφου τα έχουμε πολύ καλά στραγγίξει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντυγί.Στην αρχή με χαμηλή ταχύτητα και μόλις αρχίσει να αφρατεύει προσθέτουμε τη άχνη ζάχαρη.
Όταν είναι έτοιμη και η σαντυγί μας ενσωματόνουμε τα 2 μείγματα και μοιράζουμε σε μπολάκια.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσουν καλά.
Γαρνίρουμε με καραμελωμένα πορτοκάλια ή τρούφα ή λευκή σοκολάτα ....

Καλή επιτυχία!











Σουφλέ με κάστανα!




Υλικά

4 κρόκους αυγών

1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι πουρέ κάστανο
250 γραμ. κουβερτούρα (65% περιεκτ. κακάο ή περισσότερο)
3 κ.σ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ μπράντι
4 ασπράδια απο μεγάλα αυγά
4-6 μαρον γκλασέ, κάστανα ζαχαρωμένα
Εκτέλεση

Χτυπήστε σε μικρό μπόλ τους κρόκους με την ζάχαρη για 5' περίπου.

Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα.
Σε μικρή γαβάθα ανακατέψτε το κάτσανο, το μπράντι & την κρέμα γάλακτος.
Οταν ομοιγενοποιηθούν, προσθέστε τη σοκολάτα και τους κρόκους ανακατεύοντας.
Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αναμείξτε ελαφρα και βαθιά στο μείγμα με τα κάστανα.
Αδειάστε σε δοχέιο σουφλέ του λίτρου ή σε 4-6 ατομικά, βάζοντας απο επάνω τα ζαχαρωμένα καστανά.
Ψήστε για 35-40 λεπτά το μεγάλο ή 20-25 λεπτά τα μικρά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!


φωτό : foodjunkie.eu

Τορτελίνια της Αφροδίτης!



Υλικά

1 κονσέρβα μανιτάρια ή φρέσκα

1 κονσέρβα καλαμπόκι
Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
2 μικρά ξηρά κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο λευκό κρασί
Ρεγκάτο ή κεφαλογραβιέρα Κρήτης τριμμένα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, στραγγίζουμε και προαιρετικά βουτυρώνουμε.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια καλά στραγγισγμένα και ψιλοκομμένα σε ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και στο τέλος ρίχνουμε το καλαμπόκι.
Σβήνουμε με τι κρασί. Σε λαδωμένο ταψί ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τα μυρωδικά, τα ανακατεύουμε με το σοταρισμένο μίγμα και τα τυριά και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!

φωτό : vita.gr