Μικρέ μου πρίγκηπα χρόνια σου πολλά!


Να είσαι πάντα γερός και ευτυχισμένος αγόρι μου και να θυμάσαι :
..." Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια"  ...



Αν χωρούσα κι εγώ
στο μικρό σου πλανήτη
αν ζητούσες να ‘ρθω
να μην σ’ έχει η λύπη

Τον παλιό μου εαυτό
θα τον άφηνα πίσω
τον κρυμμένο ουρανό
της καρδιάς σου να ζήσω

Στο μακρινό σου το αστέρι
να μου κρατάς σφιχτά το χέρι
μικρέ μου πρίγκηπα κοιμήσου
κι εγώ θα μείνω εδώ μαζί σου

Αν ζητούσες να ‘ρθω
στο μικρό σου τ’ αστέρι
αν μπορούσα να δω
της ψυχής σου τα μέρη

Θα νικούσα το εγώ
που εδώ με κρατάει
έναν κόσμο να βρω
και τους δυο να χωράει

Στο μακρινό σου το αστέρι
να μου κρατάς σφιχτά το χέρι
μικρέ μου πρίγκηπα κοιμήσου
κι εγώ θα μείνω εδώ μαζί σου

Ελαφρύ δροσερό εύκολο μούς φράουλας!



 
 
Με αυτή την συνταγή θα σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι
και θα σας χαιρετίσω για κάποιες μέρες!

Όχι ... δεν ξεκινούν οι διακοπές μας ...

Σε λίγες μέρες ο γιός μου κλείνει τα 5 του χρόνια
και οι ετοιμασίες για το πάρτυ mcqueen που επιθυμεί ,  είναι πολλές!

Blogging και παιδιά ... εγώ δεν μπορώ να να συνδυάσω ,
έχουμε να φτιάξουμε ένα σωρό κατασκευές
για τους φίλους τους ... που νομίζω πως δεν θα καταφέρουμε!

Ίσως εάν μειώσω τις ώρες του βραδινού ύπνου κάτι γίνει ...

Καλό καλοκαίρι λοιπόν να έχουμε με

" μούς φραούλας "

που λέει και ο ανιψιός μου ο Νικόλας! χχχχ

Να περνάτε καλά :)


Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
2 φλιζ. φράουλες ψιλοκομμένες
4 κ.σ άχνη ζάχαρη
4 κ.σ χυμό ποτοκάλι


Ετοιμασία
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη , προσθέτουμε το χυμό
πορτοκαλιού και τις ψιλοκομμένες φράουλες.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με ολόκληρα κομμάτια φράουλας κ μερικά φύλα δυόσμου.

Καλή επιτυχία!

Λεμονάτος τηγανιτός γαύρος!



Υλικά
1 κιλό φρέσκο γαύρο φιλεταρισμένο
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά,
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ ρίγανη ξερή, τριμμένη
χοντρό αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμασία


Πλένουμε καλά τα ψάρια μας και  αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα και μπόλικο πιπέρι.

Σ' ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Περνάμε τα φιλέτα γαύρου από το αλεύρι ,
από τις δύο πλευρές  και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Τηγανίζουμε τα φιλέτα μας στο καυτό ελαιόλαδο

(σε δύο ή τρεις δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας)
 μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές

Μόλις είναι έτοιμα, αραδιάζουμε τα ψαριά μας στο πιάτο  και περιχύνουμε με 2 - 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ξύσμα.
 Νοστιμίζουμε με χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.



Καλή επιτυχία!

*Η βασική συνταγή είναι από το περιοδικό "γαστρονόμος" μόνο που την
έχω φέρει λίγο στα μέτρα μου.

Καραμελωμένα πατζάρια με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού!


Υλικά για την σάλτσα γιαουρτιού

5 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ. σ μέλι
1 μικρή σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
4-5 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
ή
1 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι

Ετοιμασία

Χτυπάμε όλα τα υλικά μας μαζί σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο
τη σάλτσα μας να κρυώσει.



 
Υλικά για τα καραμελωμένα παντζάρια

5 παντζάρια
1 κ.σ καστανή ζάχαρη
2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ βούτυρο ή 2 κ.σ ελαιόλαδο
σουσάμι

Ετοιμασία

Πλένουμε καλά τα παντζάρια  και τα τυλίγουμε το κάθε ένα ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις ψηθούν τα ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστά και τα κόβουμε σε κύβους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα παντζάρια τη ζάχαρη ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι μας , όταν καραμελώσουν τα παντζάρια μας σβήνουμε με το ξύδι , αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα να εξατμηστούν τα πολλά υγρά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Σερβίρουμε στο πιάτο μας , συνοδεύοντας με την δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.

Καλή επιτυχία!


Αρνί σκορδάτο φούρνου!



Υλικά

2 κιλά αρνί μπούτι ή στήθος
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
μερικά κομμάτια κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
αλάτι πιπέρι
φρέσκια ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό


Ετοιμασία

Πλένουμε το κρέας καλά ,αφαιρούμε λίπος
(που έτσι και αλλιώς δεν θα μας λείψει σ'αυτό το φαγητό)
και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε σε ταψί ή γάστρα.

Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε γύρω από το κρέας.

Με το μαχαίρι μας ανοίγουμε μερικές τρύπες στο κρέας και βάζουμε το
σκόρδο και το κεφαλοτύρι.


Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το νερό.


 
Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο ή το καπάκι της γάστρας
και σιγοψήνουμε για 1 ώρα.

Κατόπιν ξεσκεπάζουμε το ταψί μας , δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά , μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας μας και οι πατάτες.

Συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα και φυσικά κόκκινο κρασί!

Καλή επιτυχία!

Τάρτα σοκολάτας με μπάρες δημητριακών




Υλικά για την βάση

5 μπάρες δημητριακών
1 κ.σ μαρμελάδα

Υλικά για την γέμιση

1 ζαχαρούχο γάλα
200 γρ γιαούρτι
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
κακάο για το πασπάλισμα

Ετοιμασία

Σπάμε τις μπάρες δημητριακών στο μούλτι.
Ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα για να δέσει το μείγμα μας και στρώνουμε
στη βάση από την ταρτιέρα μας.

Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα , αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά 
και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα το λικέρ πορτοκαλιού
και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά μας ,
οι γεύσεις και τα αρώματα.

Αδειάζουμε την γέμιση στην ταρτιέρα πάνω από τις τριμμένες μπάρες δημητριακών , πασπαλίζουμε με κακάο και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
καλά για τουλάχιστον 1 ώρα.

Καλή επιτυχία!





Τιραμισού!




Υλικά

300 - 400 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά , χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
250 γρ. γάλα
2 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
70 γρ. κονιάκ ή λικερ τεντούρα
κακάο για πασπάλισμα



Εκτέλεση

Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μπέιν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μέχρι να κάψει. 
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε, σε δόσεις, στο μείγμα τυριού-κρόκων, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.
Σε κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τον καφέ.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ ή το λικέρ τεντούρα αφήνουμε να κρυώσει και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα
Τα βάζουμε σε πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε τον πάτο.
Πάνω από τα σαβαγιάρ απλώνουμε την κρέμα που φτιάξαμε και την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, που τα βουτάμε και πάλι ένα-ένα στο μείγμα του καφέ.
Πασπαλίζουμε με το κοσκινισμένο κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα πριν το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!