Κέικ μελιού!





Υλικά



1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο

1 φλιτζάνι μέλι

1/2  φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 & 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ κανέλα


Εκτέλεση

 
Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και το μέλι για 5' στο μίξερ.

(στην μεσαία ταχύτητα)

Προσθέτουμε σιγά σιγά  το λάδι , το χυμό πορτοκαλιού ,

 το αλεύρι (κοσκινισμένο & ανακατεμένο με το μπέικιν)  , το αλάτι  και την κανέλα. 

 Σταματάμε το μίξερ , προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλι.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτηρομένη κ αλευρωμένη φόρμα.

( εναλλακτικά στρώνουμε λαδόχαρτο στο σκεύος μας) 



Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170 βαθμούς κελσίου) περίπου για 40-50 λεπτά.

Καλή επιτυχία!





* μπορούμε να προσθέσουμε στο τελικό στάδιο μαζί με το 

ξύσμα πορτοκαλιού , ξηρούς καρπούς.

( καρύδια ή αμύγδαλα ανάλατα - ξανθιές σταφίδες)



Πίτσα Μπάλα!







Υλικά για την ζύμη

  500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1/2  κ.γ. αλάτι
240 ml νερό χλιαρό  
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Υλικά για την γέμιση

σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα με κιμά 
αλλαντικά της αρεσκείας μας
μυρωδικά ( θυμάρι , βασιλικό , ρίγανη)
μοτσαρέλα κίτρινη ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας
μανιτάρια , πιπεριές (ψιλοκομμένα) κ.τ.λ ....

* Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπόλ.

Ετοιμασία 
 
Διαλύουμε  τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ. 
Ρίχνουμε μέσα τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
Βάζουμε στα χέρια μας το ελαιόλαδο και ζημώνουμε ακόμα λίγο. 
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για σχεδόν μια ώρα. 
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη , την ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά. 
Πέρνουμε κάθε φορά μικρά κομμάτια ζύμης 
( σχεδόν όσο το μέγεθος ενος μικρού μανταρινιού). 
Ανοίγουμε την ζύμη , με τα δάχτυλά μας , 
προσθέτουμε μια κουταλιά απο την γέμιση (σάλτσα - αλαντικά - τυρί) , 
κλείνουμε προσεχτικά την ζύμη στηματίζοντας , μια μπάλα. 
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόχαρτο , 
με το σημείο όπου κάναμε την ένωση να ακουμπάει στο ταψί. 
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούνο για περίπου 10-12 λεπτά  ή εως 
ότου ροδίσουν ομοιόμορφα οι μπάλες πίτσας μας.

Καλή επιτυχία!

Τούρτα ουράνιο τόξο ! ( Rainbow Cake )



Υλικά

250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 
500 γρ. ζάχαρη 
1 βανίλια
 5 αυγά 
280 ml γάλα 
500 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) 
χρώματα ζαχαροπλαστικής μπλε, πράσινο, κίτρινο, κόκκινο 
 (για το πορτοκαλί θα βάλουμε κίτρινο και κόκκινο)


Ετοιμασία


Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν

Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά ,

βάζουμε και τη βανίλια.

Προσθέτουμε διαδοχικά γάλα και αλεύρι.

Το μίγμα μας ζυγίζει περίπου 1800 γρ.

Εγώ χώρισα την ζύμη σε 6  μέρη των 300γρ το καθένα.
(το ταψί που χρησιμοποίησα είανι 20εκ)

Χρωματίζουμε το καθένα από τα 6 μέρη και τοποθετούμε

σε ταψάκια που προηγουμένως  τα έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.



  • Εάν έχουν φουσκώσει στο κέντρο κόβουμε παράλληλα με τον πάγκο την κουζίνας μας το κέικ ώστε να δημιουργήσουμε σε κάθε κέικ ίσια επιφάνεια.



  • Επίσης τις «κορυφές» που θα κόψουμε από τα κέικ τις θρυμματίζουμε με τα χέρια μας δημιουργώντας ψίχουλα , στην συνέχεια ενσωματώνουμε λιωμένη λευκή σοκολάτα και φτιάχνουμε τρουφάκια ή cake pops









Υλικά για την γέμιση



Χρησιμοποίησα πραλίνα φουντουκιού και μαρμελάδα φράουλα.



Υλικά για την επικάλυψη (βουτηρόκρεμα)



2 κούπες ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

7 κούπες άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

7 κ.σ φρέσκο γάλα

σπόρους από 1 ξυλάκι βανίλιας.





Ετοιμασία



Αναμειγνύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.

Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για  7-10  λεπτά να παγώσει,
ώστε να μπορέσουμε να στην στρώσουμε στα κέικ μας.



Συναρμολόγηση



Τοποθετούμε το πρώτο κέικ μας στην πιατέλα μας.

Αλείφουμε με πραλίνα και στην συνέχεια με την μαρμελάδα φράουλα.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κέικ.



Τέλος  αλείφουμε περιμετρικά αλλά και στην επιφάνια της τούρτας μας

με την κρέμα βουτήρου.



Διακοσμούμε με ότι μας αρέσει!



Καλή επιτυχία!











 















Μαζί μας εκείνο το απόγευμα ήταν τα

Κόκκινα Μολύβια!
 που έφτιαξαν με τα παιδιά μια υπέροχη κατασκευή!



Και του χρόνου φωτεινό μου αστέρι!
 

Τούρτα γενεθλίων LEGO!




Τούρτα Lego ζήτησε φέτος ο γιος μου για τα γενέθλια του.
Εγώ την έφτιαξα τον Ιούνιο που έκλεισε τα 8! 
Πάμε να την φτιάξουμε ακόμα μια φορά μαζί! 


Ξεκινάμε φτιάχνοντας 3 δόσεις κέικ σοκολάτας 

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.




Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την

βουτηρόκρεμα βανίλιας.

Υλικά

1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 κούπες άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
5 κ.σ φρέσκο γάλα
σπόρους από 1 ξυλάκι βανίλιας.


Ετοιμασία

Αναμειγνύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για  7-10  λεπτά να παγώσει, 
ώστε να μπορέσουμε να στην στρώσουμε στα κέικ μας.

Θα χρειαστούμε ακόμα :

και  ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα

Το " στήσιμο" της τούρτας μας 


Καλύπτουμε τα κέικ μας με την βουτηρόκρεμα 
Βάζουμε τα mini μπισκότα στο κέντρο των κέικ 
δημιουργώντας τα στρογγυλά μέρη των lego.


Καλύπτουμε τα κέικ με την ζαχαρόπαστα. 
Μόλις τα έχουμε έτοιμα , τυλίγουμε με μεμβράνη 
και διατηρούμε στο ψυγείο.



Καλή επιτυχία & χαρούμενα γενέθλια!