Καλαμαράκια γεμιστά




Υλικά

1 1/2 καθαρισμένα μέτρια καλαμαράκια
1 φλ τσαγιού ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
4-5 ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 κουταλάκι κρόκο Κοζάνης
μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
3/4 φλ ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
λεμόνι
(προαιρετικά τυρί φέτα )

Ετοιμασία

Πλένουμε τα καλαμαράκια , αφαιρώντας το κοκαλάκι και τα μάτια τους χωρίζουμε το σώμα από τα πλοκάμια.Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσουν.

(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα , καθαρισμένα καλαμαράκια)

Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε τα πλοκάμια και το ρύζι. Σβήνουμε με το μισό κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα , το σκόρδο , το κρόκο Κοζάνης και το μισό μαϊντανό.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε σε αυτό το σημείο το τυρί μας , τη φέτα , εάν θέλουμε.

Γεμίζουμε ένα ένα τα καλαμαράκια μας  και τοποθετούμε σε ταψί.







Περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί , το ελαιόλαδο και λίγο νερό εάν χρειάζεται.







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου , μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα τα καλαμαράκια μας.


Σερβίρουμε με φρεσκοψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό και φρέσκο λεμονάκι.




Καλή επιτυχία!

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελειο ! κι εψαχνα μια τετοια συνταγη ! σ' ευχαριστω ! θα την δοκιμασω αυριο κιολας ;)
Νανω

Maria B. είπε...

Τυπώνω πάραυτα την συνταγή!!! πρέπει να είναι νοστιμότατα !!!
γεια στα χεράκια σου !!!


καλημέρα και φιλια πολλά

ΕΛΕΝΑ είπε...

Και με φέτα, και με φέτα, τους πάει πάααρα πολύ!!!
Αφροδίτη μου έφτιαξες ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα, γεια στα χεράκια σου!
Φιλιά, καλό απόγευμα!

KANTHAR0S είπε...

Με ξετίναξες. Με ισοπέδωσες. Με τσάκισες.

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Νανώ μου , θα σας αρέσει πολύ , εμένα έφαγε ακόμα και η μικρή! φιλιά σε ευχαριστώ :-)

Μαρία Β , κλασικός , αγαπημένος Τσελεμεντές η συνταγή , εγω πρόσθεσα επιπλέον την ντομάτα και την φέτα , σε ευχαριστώ πολύ κ εσένα , φιλιά :-)

Έλενα συμφωνώ με την φέτα ήταν συγκλονιστικά μπορώ να πώ (έφτιξα κ χωρίς τυρί) σε ευχαριστώ πολύ , φιλιά :-)

Κανθαρέ το πρωί γύρναγα στα μέρη σου αλλά δεν πρόλαβα να σε καλημερίσω , σε ευχαριστώ πολύ :-)

effie... είπε...

τα φτιάχνω κι εγώ και είναι από τα αγαπημένα μου !!! :-)

cook είπε...

τα ειχα κανει καποτε μα μαλλον τα παραεψησα και μου βγηκαν σκληρα...οι φωτο μου ανοιγουν την ορεξη!

Ανώνυμος είπε...

αχ αυτα τα γεμιστααααααααααα..

ή δεν θα μου φτανει το ρυζι.....χαχαχαχαχαχαχαχα.. ή θα πρεπει να εχω ολη την ιχθυοσκαλα στο σπιτι για να γεμιζω με ρυζι...χαχαχαχαχαχαχα..

τωρα με τις δικες σου αναλογιεςςςςςς.. ουυυυυυυυυυυυυ..

καλο απογευμαααααααααααααα..

φιλακιααααααααααααα..

ΦΑΝΗ είπε...

Δείχνουν τέλεια πραγματικά και θα τα φτιάξω σίγουρα μέσα στο ΣΚ!!!!

Φιλιά Φανή!!!!

Afroditi Dionysopoulou είπε...

effie ,cook , ta matia mou , ΦΑΝΗ , καλημέρα ,σας ευχαριστώ :-)

lourdi lourdaki είπε...

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ!!!
ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

πηρα τη συνταγη κι εφυγα καλημερα! και σ ευχαριστω!!!

Εφη είπε...

Αγαπημένο φαγάκι και έχω κανά χρόνο να φτιάξω...Καλά που το θύμισες! Υπέροχα είναι!
Καλημέρα!

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Λούρδη κ Μάγε καλημέρα , σας ευχαριστώ :-)

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Έφη μου καλημέρα κ σε εσένα , σ'ευχαριστώ :-)

Ανώνυμος είπε...

Mας ξελόγιασες με τα καλαμαράκια σου!

Afroditi Dionysopoulou είπε...

newagemama χαίρομαι να σας "ξελογιάζω" με τέτοιους τρόπους , να'σαι καλά σε ευχαριστώ :-)