Γλυκιά κατάδυση ~ Υποβρύχιο




Στην προσπάθεια μου να βρω κάποια ιστορικά στοιχεία για το υποβρύχιο ή βανίλια όπως αλλιώς λέγετε , δεν κατάφερα και πολλά πράγματα ... Πάντως αναφέρεται με το παλιό του όνομα στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ως "ζαχαροκάντιο ζυμωτό"!
Πρέπει να είναι απο τα πρώτα γλυκίσματα που έκαναν οι Άραβες ζαχαροπλάστες , αφού οι Άραβες είναι οι εφευρέτες της κρυσταλικής ζάχαρης ζαχαροκάλαμου ("κάντι" στα Αραβικά). Το υποβρύχιο ανήκει στην κατηγορία των φοντά!



Υλικά
4 φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
1 κτγ κρεμόριο ή χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζουμε επι 20 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και το κρεμόριο , σπουπίζοντας τα τοιχώματα με βρεγμένο πανί για να αποφύγετε το ζαχάρωμα που δημιουργήτε. Πρέπει 1κτγ σιρόπι να μην διαλύεται μέσα σε νερό για να είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει (χλιαρό) σε ένα μπόλ.
Εάν θέλετε αρωματίστε με βανίλια , μαστίχα , τριαντάφυλλο.
Χτυπήστε με δύναμη με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ή ξύλινης σπάτουλας.
Φυλάξτε το σε βάζο.
Καλή επιτυχία!

Μάφινς με λεμόνι & ανθόνερο!






Τα μαφινς τα έφτιαξα για τον διαγωνισμό στο blog της Νίκης! στο  σκέτη γλύκα
Υλικά

200 γρ αλέυρι κοσκινισμένο
140 γρ ζάχαρη
140 γρ βούτηρο σε θερμοκρασιά δωματίου
20 γρ βούτηρο για την φόρμα
3 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
1 λεμόνι χυμό + ξύσμα
2 κ.σ ανθόνερο
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτηρο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλέυρι , τη μαγιά , τα αυγά , το ανθόνερο , το χυμό κ το ξύσμα λεμονιού καθώς και μια πρέζα αλάτι.
Χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματοθούν τα αρώματα και οι μυρωδιές.
Αδιάζουμε το μείγμα στις βουτηρωμένες θήκες για τα μάφινς και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Μόλις τα βγάζουμε απο το φούρνο αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!


Μπαμπάς!



Υλικά

250 γρ. αλεύρι σκληρό

10 γρ. μαγιά
1 κουταλάκι του καφέ αλάτι
2 κουταλάκια του καφέ ζάχαρη
2 αυγά
1 κρόκο αυγού
80 γρ. γάλα
75 γρ. βούτυρο
Σιρόπι

500 γρ. νερό
350 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μαύρο ρούμι
μαρμελάδα βερίκοκο (για την επικάλυψη)



Για το σερβίρισμα

άγλυκη σαντιγί
πορτοκάλια



Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πολύ λίγο το γάλα και ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και όλα τα αυγά. Αδειάζουμε το μίγμα στο μίξερ μαζί με το αλεύρι. Το χτυπάμε για αρκετή ώρα και σταδιακά ρίχνουμε το βούτηρο λιωμμένο (όχι καμμένο).
Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μαζεύεται στο φτερό του μίξερ, το βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, το σκεπάζουμε, το αφήνουμε περίπου για μία ώρα σε ζεστό περιβάλλον και, όταν το ζυμάρι διπλασιαστεί, το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα μπριός μέχρι τη μέση.
Το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου σε ζεστό περιβάλλον για να διπλασιάσει τον όγκο του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα.
Βγάζουμε από τον φούρνο, κατά προτίμηση το ξεφορμάρουμε αμέσως και, όταν κρυώσει, δημιουργούμε μ' ένα μαχαίρι 5-6 τρύπες στο κάτω μέρος του μπαμπά.
Σ' ένα τηγάνι λίγο μεγαλύτερης διαμέτρου από αυτή της φόρμας όπου φτιάξαμε τον μπαμπά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ρούμι. Μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε τον μπαμπά μέσα στο σιρόπι και κλείνουμε τη φωτιά. Με μία κουτάλα παίρνουμε από το σιρόπι και ποτίζουμε και το επάνω μέρος του μπαμπά.
Βγάζουμε τον μπαμπά με προσοχή, τον τοποθετούμε σε μια πιατέλα τον αλείφουμε με τη μαρμελάδα βερίκοκο (κατά προτιμήσει να την έχουμε λιώσει στη φωτιά με ελάχιστο νερό).
Σερβίρουμε με τα φρούτα και τη σαντιγί.


Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου


Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!






Μαθαίνω την ώρα!





http://e-math.eduportal.gr/efarmoges/time.htm  κάνε κλικ! βάλε τους δείκτες στην σωστη ώρα!

Τυροκαυτερή!



Υλικά

200 γραμ. Φέτα (τριμμένη)
200 γραμ. Ανθότυρο
100 γραμ. Γιαούρτι
2 καυτερές πιπεριές (ψιλοκομμένες)
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
λίγο ξύδι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα χτυπάμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ εάν θέλουμε να γίνει το μείγμα λείο.

Καλή επιτυχία!









Επιστροφή στην δουλειά ...



Ερ. Δέχομαι μεγάλη πίεση για να μείνω στο σπίτι. Τι πρέπει να κάνω;

Απ. Πρόκειται για μια πολύ προσωπική απόφαση. Μην επιτρέψετε να σας επηρεάσουν οι άλλοι λέγοντάς σας τι πρέπει να κάνετε και τι όχι. Αν έχετε αποφασίσει να επιστρέψετε στη δουλειά, προσπαθήστε να αγνοήσετε όσους προσπαθούν να σας πείσουν ότι θα έπρεπε να μείνετε στο σπίτι. Σημασία έχει να αισθάνεσθε καλά με την απόφασή σας εσείς, το μωρό σας και ο σύντροφός σας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε και την έγκριση του γιατρού σας.

Ερ. Θέλω να επιστρέψω στη δουλειά επειδή μου αρέσει. Είναι λάθος αυτό;


Απ. Ως εργαζόμενη μητέρα έχετε να προσφέρετε πολλά στο παιδί σας. Η επιστροφή στη δουλειά επειδή σας προσφέρει ευχαρίστηση, είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να το κάνετε. Είναι καλό για εσάς και τα θετικά σας αισθήματα θα περάσουν στο παιδί σας.

Ερ. Τι γίνεται αν αισθάνομαι ενοχές επειδή αφήνω το μωρό μου;


Απ. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε έτσι. Ακόμη και με την καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμό, όταν έρθει η ώρα να επιστρέψετε στη δουλειά, είναι φυσικό να αισθάνεστε ότι διχάζεστε μεταξύ του παιδιού σας και της δουλειάς σας.

Οταν επιστρέψετε στην εργασία σας ίσως ακόμη να αισθανθείτε και ενοχές επειδή απολαμβάνετε τη δουλειά σας όσο και πριν. Όμως, εφόσον έχετε οργανωθεί καλά και είναι όλοι ικανοποιημένοι με τον τρόπο που έχετε διευθετήσει τα πράγματα για την φροντίδα του παιδιού, δεν έχετε κανένα λόγο να αισθάνεστε ενοχές για το συνδυασμό μητρότητας και δουλειάς. Όταν το μωρό προσαρμοσθεί σε ένα πρόγραμμα, θα είναι πιο εύκολο και για τους δύο σας. Και εάν το μωρό σας είναι ευτυχισμένο, θα είστε κι εσείς ευτυχισμένη.


Ερ. Θα χάσει κάτι το μωρό μου, αν δεν είμαι εκεί;


Απ. Όσο το μωρό σας είναι ευτυχισμένο και χαρούμενο με τη φροντίδα που λαμβάνει, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε.

Δεν είναι απαραίτητο να αφιερώνετε κάθε λεπτό της ημέρας σας στο μωρό σας για να δείξετε την αγάπη και τη στοργή σας. Όσο καλύπτονται οι συναισθηματικές του ανάγκες, θα έχει ένα πολύ ισχυρό δεσμό μαζί σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι του αφιερώνετε χρόνο όταν είστε στο σπίτι, για παράδειγμα, παίξτε μαζί του και πηγαίνετε για μπάνιο. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα παιδιά, που από μικρή ηλικία συναναστρέφονται μικρά παιδιά και ενήλικες, αναπτύσσονται καλύτερα.


Ερ. Πως μπορώ να προετοιμαστώ εγώ και το μωρό μου, για την επιστροφή μου στη δουλειά;


Απ. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το κάνετε. Πρώτα, σκεφτείτε προσεκτικά ποιος θα θέλατε να προσέχει το μωρό σας και κατόπιν εξετάστε τις δυνατότητες που έχετε, πριν καταλήξετε σε κάποια απόφαση: ένας συγγενής, μια μπέιμπι σίτερ, μια νταντά, ένας βρεφονηπιακός σταθμός ή κάποιος συνδυασμός των προηγούμενων. Η επικοινωνία με άλλες μαμάδες μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαπιστώσετε τι είναι κατάλληλο για εσάς, ενώ θα μπορούσατε ίσως να μάθετε και κάποια πράγματα για τη φροντίδα του μωρού.



Εξετάστε επίσης αν θα μπορούσατε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύατε πριν, ώστε να μπορέσετε να ρυθμίσετε καλύτερα την οικογενειακή σας ζωή. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δουλεύετε με μερική απασχόληση, να μοιραστείτε τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις με φίλους, να αλλάξετε την επαγγελματική σας έδρα ώστε να είστε πιο κοντά στο σπίτι, ή να αλλάξετε το ωράριό σας ώστε να είναι πιο βολικό για την οικογένειά σας.



Συζητήστε την κατανομή των ευθυνών του σπιτιού, ώστε να μην καταλήξετε να αφιερώνετε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας στις δουλειές του σπιτιού. Έτσι, μπορεί να μειωθεί το στρες που προκαλείται από τις υποχρεώσεις της δουλειάς και του σπιτιού.

Ερ. Πως θα αισθάνομαι καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα επιστρέψω στη δουλειά;


Απ. Μάλλον θα ανησυχείτε για διάφορα πράγματα.

Πέρα από την ανησυχία που προφανώς θα έχετε αφήνοντας το μωρό σας στη φροντίδα κάποιου άλλου, θα ανησυχείτε και για την ικανότητά σας να κάνετε τη δουλειά σας. Δεν είστε η μόνη. Οι περισσότερες μαμάδες έχουν τα ίδια συναισθήματα. Το πιθανότερο είναι ότι κατά την επιστροφή σας στη δουλειά, στην αρχή θα συναντήσετε κάποιες δυσκολίες. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο πολύ λείψατε και από το τι αλλαγές έγιναν στη δουλειά σας κατά την απουσία σας. Μην εκπλαγείτε αν δείτε νέα πρόσωπα.

Μπορεί επίσης να ανησυχείτε ότι όποιος έκανε τη δουλειά σας όσο λείπατε, έκανε καλύτερη δουλειά από εσάς. Ωστόσο, αν προετοιμάσετε καλές και λεπτομερείς σημειώσεις αυτό θα δημιουργήσει πολύ καλές εντυπώσεις για εσάς διότι σημαίνει ότι ενημερώσατε καλά τον προσωρινό σας αντικαταστάτη. Προσπαθήστε να διασφαλίσετε ότι θα ενημερωθείτε εξίσου πολύ καλά, όταν επιστρέψετε.



Στη Δουλειά


Eρ. Όταν επιστρέψω στη δουλειά πως θα αντιδράσουν ο εργοδότης και οι συνάδελφοί μου;


Απ. Προφανώς ο τρόπος αντιμετώπισης ποικίλλει από τον έναν εργασιακό χώρο στον άλλο, αλλά σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι υποστηρίζουν τις εργαζόμενες μητέρες.



Βέβαια, σίγουρα διευκολύνει τα πράγματα αν θέσετε τους κανόνες σας από την αρχή. Καταστήστε σαφές ότι δε θέλετε να δουλεύετε ως αργά ούτε να παίρνετε δουλειά στο σπίτι. Εάν, όταν επιστρέψετε στη δουλειά, διαπιστώσετε ότι η ισορροπία μεταξύ παιδιού και δουλειάς είναι πολύ στρεσογόνα για εσάς, να είστε ανοικτοί και ειλικρινείς. Δείτε εάν μπορείτε να μειώσετε το φόρτο εργασίας σας ή να αλλάξετε τις ώρες σας. Ίσως σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε κάποια μαθήματα διαχείρισης χρόνου, αν μπορείτε να το κάνετε.

Ερ. Τι επίδραση θα έχει η μητρότητα στην καριέρα μου;


Απ. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η μητρότητα μπορεί να δώσει μια πολύ καλή ώθηση στην καριέρα σας!



Έχει διαπιστωθεί ότι τα προφανή μειονεκτήματα του να είστε εργαζόμενη μητέρα –λίγες ώρες στη δουλειά, αυξημένες ευθύνες στο σπίτι, χρόνος που θέλετε να αφιερώσετε στο μωρό σας- μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σας, σε ό,τι έχει να κάνει με την καριέρα σας.



Αν εργάζεστε με ένα ιδιαίτερα πιεστικό πρόγραμμα μπορεί να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι γίνονται πολύ καλύτερες στη διαχείριση του χρόνου και των οικονομικών τους. Η μητρότητα μπορεί επίσης να σας δώσει μια νέα αυτοπεποίθηση, που περνά και στην επαγγελματική σας ζωή. Οι προκλήσεις που σας αποθάρρυναν πριν, μάλλον θα σας φαίνονται εύκολες τώρα συγκρίσιμες με τον τοκετό και την μητρότητα! Το να έχετε ένα μωρό, μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα από μια άλλη οπτική, κι έτσι να δείτε και την καριέρα σας με ένα νέο τρόπο.

Eρ. Tι γίνεται με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του μωρού μου;


Απ. Δείξτε ενεργό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του παιδιού σας. Κατά διαστήματα θα διαβάζετε άρθρα στον τύπο σχετικά με τις θετικές ή αρνητικές επιδράσεις στα παιδιά των εργαζόμενων γονέων. Πρόκειται για ένα συναισθηματικό θέμα και οι απόψεις που εκφράζονται έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι εργαζόμενες μητέρες φαίνονται αδύναμες να νικήσουν. Πράγματι, η πλειοψηφία των στοιχείων δείχνει ότι η καλής ποιότητας προσχολική φροντίδα, οδηγεί σε βελτιωμένο IQ, καλύτερη σχολική απόδοση και συμπεριφορά.



Ωστόσο, αξίζει να έχετε κατά νου ότι εσείς και το παιδί σας θα ωφεληθείτε περισσότερο από μια πιο σύντομη εργάσιμη ημέρα. Προσπαθήστε να μην δουλεύετε συχνά ως αργά, ιδιαίτερα αν η απόσταση δουλειά – σπίτι είναι μεγάλη. Ο σύντροφός σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει προσπαθώντας να γυρίσει στο σπίτι όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Σε κάθε περίπτωση η διευθέτηση της φροντίδας του παιδιού υπαγορεύει την τήρηση κάποιων ωραρίων.



Αν το παιδί σας έχει αναπτύξει μια συγκεκριμένη βραδινή ρουτίνα, μπορεί να είναι πιο στρεσογόνο για αυτό, αν επιστρέφετε στο σπίτι αργά το βράδυ. Θα είναι κουρασμένο, αλλά μπορεί να προσπαθήσει να μείνει ξύπνιο μέχρι αργά, για να περάσει λίγη ώρα μαζί σας. Υπό αυτές τις συνθήκες, εάν γυρίσετε στο σπίτι ακόμα και ένα τέταρτο νωρίτερα, θα έχει διαφορά.



Φυσικά, είναι εύκολο να ζητήσετε να γυρίζετε νωρίς στο σπίτι, αλλά αν συνηθίζετε να φεύγετε από τη δουλειά γύρω στις 6:00 ή 6:30 μ.μ., κάτι που μπορεί να μην φαίνεται αργά για τους άλλους, μπορεί αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να επανεκπαιδεύσετε τον εαυτό σας (και τους συναδέλφους σας) για να δεχτείτε ότι αν φύγετε στις 5:00 ή 5:30 μ.μ. είναι αρκετά αργά.


Ερ. Τι γίνεται με την κοινωνική πλευρά της δουλειάς;


Απ. Αυτό είναι δύσκολο.



Πάντα θα υπάρχουν άλλες συγκεντρώσεις που κανονίζονται για μετά τη δουλειά. Για μια φορά ακόμη, μπορεί να αισθάνεστε ότι σας τραβούν προς δύο κατευθύνσεις. Θα θέλετε να είστε μέλος της ομάδας εργασίας, αλλά θα αισθάνεστε ότι πρέπει να αφιερώσετε τον ελεύθερο χρόνο σας στο παιδί σας.



Η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να είστε πραγματικά επιλεκτική σχετικά με το σε τι απ’ όλα θα θέλετε να συμμετάσχετε. Οι πιο πολλοί άνθρωποι θα καταλάβουν ότι δεν είστε σε θέση να βγαίνετε έξω κάθε βράδυ! Και μην αισθάνεστε ενοχές όταν αποφασίζετε να βγείτε. Θα υπάρξουν πολλές άλλες μέρες που θα αφιερώσετε χρόνο στο παιδί σας. Προσπαθήστε επίσης να δείξετε κατανόηση όταν ο σύντροφός σας θελήσει να πάει σε παρόμοιες εκδηλώσεις με τη δουλειά του.


Eρ. Τι γίνεται με το θέμα της κοινωνικής ζωής με το σύντροφό μου;


Απ. Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσετε χρόνο για να μείνετε μόνοι σας εσείς και ο σύντροφό σας, ακόμη κι αν αυτό είναι να βγείτε ένα βράδυ οι δύο σας για φαγητό στο αγαπημένο σας εστιατόριο. Είναι απολύτως φυσιολογικό για τους περισσότερους γονείς να βγαίνουν για φαγητό το βράδυ κατά περιόδους. Όσο υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος να προσέχει το μωρό σας, δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές επειδή απολαμβάνετε το δείπνο σας όσο το μωρό σας κοιμάται. Μια πολύ εξυπηρετική λύση είναι να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα κύκλο μπέιμπι σίτινγκ με άλλους γονείς στην περιοχή σας. Μετά απλώς αφήστε έναν αριθμό τηλεφώνου και πηγαίνετε να διασκεδάσετε. Τόσο εσείς, όσο και ο σύντροφός σας και το μωρό σας θα ωφεληθείτε.

Σπίτι & Εργασία


Ερ. Πως μπορώ να ισορροπήσω την επαγγελματική και την οικογενειακή μου ζωή;


Απ. Με προσεκτική οργάνωση.



Θα διαπιστώσετε ότι προσαρμόζεστε και τροποποιείτε τα σχέδιά σας, καθώς μαθαίνετε να αντιμετωπίζετε το νέο σας ρόλο και να ισορροπείτε μεταξύ των αναγκών του μωρού σας και των ευθυνών στη δουλειά σας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε πολύ χρόνο για τον εαυτό σας, αλλά μόλις το μωρό σας πάει για ύπνο, προσπαθήστε να χαλαρώσετε για λίγο με τον σύντροφό σας και να περάσετε μαζί του αυτόν τον πολύτιμο χρόνο. Προσπαθήστε να ιεραρχήσετε τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, οι δουλειές του σπιτιού μπορεί να σας φαίνονται λιγότερο σημαντικές, όταν πρέπει να μοιράσετε το χρόνο σας μεταξύ της δουλειάς σας και του μωρού σας. Ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να κάνετε λιγότερο στρεσογόνες τις δουλειές του σπιτιού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.



Το βράδι

• Ετοιμάστε τα ρούχα του μωρού για την επόμενη ημέρα (και ένα επιπλέον σετ)

•Ετοιμάστε τα δικά σας ρούχα

•Ετοιμάστε το φαγητό του μωρού (αν δεν το ετοιμάζει το άτομο που φροντίζει το μωρό)

•Ετοιμάστε το βραδινό και το πρωινό γεύμα του (αν το ταΐζετε με μπουκάλι)

•Οργανώστε τις άλλες προμήθειες (πάνες, μωρομάντηλα, κλπ.)

•Προσπαθήστε να πηγαίνετε νωρίς για ύπνο, ιδιαίτερα αν το μωρό σας ξυπνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Το πρωί

•Πρώτον, κάντε ντους το πρωί (ιδιαίτερα αν πρόκειται να πάτε το παιδί σας στο άτομο που το φροντίζει)

•Στη συνέχεια ετοιμάστε το μωρό, αφήνοντας τελευταία την αλλαγή της πάνας. Έτσι θα είναι πολύ καθαρό, αμέσως πριν φύγετε.

•Ντυθείτε τελευταία στιγμή, για να αποφύγετε να έχετε στα ρούχα σας αυτούς τους μικρούς λεκέδες από γάλα.

Ερ. Πως μπορεί να βοηθήσει ο σύντροφός μου;


Απ. Συζητήστε μαζί του την πιθανότητα να μοιραστείτε όλες τις φροντίδες του μωρού. Μπορεί να φαίνεται ότι οι περισσότερες ευθύνες για την φροντίδα του μωρού πέφτουν επάνω σας ως μητέρα, ακόμα κι αν δουλεύετε κι εσείς κι ο σύντροφός σας. Είναι σημαντικό όμως να συμμετέχει ο σύντροφός σας όπου μπορεί, για παράδειγμα, μπορεί να ετοιμάζει το παιδί το πρωί, να το πηγαίνει ή να το φέρνει από τον παιδικό σταθμό, να το κάνει μπάνιο ή να το βάζει για ύπνο.



Ακόμη και η ετοιμασία του δείπνου μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στο τέλος μιας γεμάτης ημέρας. Βέβαια, μπορεί όλοι να σας σκέφτονται ως "Σούπερ Μαμά", αλλά οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε βοήθεια για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τα "μαγικά" μας.



πηγή : http://www.wyethnutrition.gr/tabid/187/Default.aspx






Μπισκότα κανέλας!


Υλικά

500 γρ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
500 γρ  μαργαρίνη μαλακή
225 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 κουταλιά κανέλα
1/2  κουταλιά γαρίφαλο
ζάχαρη για το πασπάλισμα



Ετοιμασία

Xτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε  τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Pίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, την κανέλα και το γαρίφαλο και, μόλις το μείγμα αφρατέψει, ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά. Πλάθουμε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένο ταψί αραιά, γιατί κατά το ψήσιμο θα απλώσουν. Κάνουμε σχέδια με ένα πιρουνάκι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 20΄ στους 200 βαθμούς Κελσίου.

* Όταν πλάθετε τα μπισκοτάκια , επειδή η ζύμη είναι πολύ μαλακή, πιθανόν να σας δυσκολέψει. Για να διευκολυνθείτε βουτάτε τα χέρια σας στο αλεύρι.
*Ανοίχτε την ζύμη σας με τον πλάστη σε πάχος περίπου 1εκ και κόψτε τη ζύμη με κουπάτ.


Καλή επιτυχία!





Τούρτα σοκολάτας με βάση απο σοκοφρέτες !



Υλικά

4 κουβερτούρες των 125γρ
100 ml γάλα φρέσκο
500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντυγί
1.κ.σ λικέρ ή κονιάκ
5 σοκοφρέτες
πουράκια
Εκτέλεση

Ζεστένουμε το γάλα και προσθέτουμε τις κουβερτούρες σπασμένες σε κομμάτια , ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματοθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε και το κονιάκ.


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευση σαντυγί
Θρυματίζουμε τις σοκοφρέτες και κόβουμε τα πουράκια μας στην μέση.


Ανακατεύουμε την τριμένη σοκοφρέτα με 3 κουταλιές απο την κρέμα κουβερτούρας.
Στρώνουμε καλά στον πάτο μιας φόρμας με αφαιρούμενο τσέρκι.
Περιμετρικά της φόρμας στήνουμε τα πουράκια μας , αφού πριν βουτάμε λίγο την μια ακρη στην κρέμα κουβερτούρας , ώστε να κολλήσουν με την τριμένη σοκοφρέτα και να μην πέφτουν.


Ενώνουμε την σαντυγί με την κρέμα κουβερτούρας (αφού εχει κρυώσει εντελώς)
 με απαλές κινήσεις και γεμίζουμε την φόρμα.



Στολίζουμε την τούρτα μας με ζαχαρωτά ή ότι μας αρέσει!


Καλή επιτυχία!


Αφιερωμένη στον γιό μου! Χρόνια σου πολλά αγόρι μου!
" Σε ποιαν εξταση επανω σε χορο μαγικο μπορει ενα τετοιο πλασμα να γεννηθηκε "

Γλυκά πιτάκια με φράουλα & λευκή σοκολάτα!



Υλικά

150 γρ. αλεύρι

150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
1 αυγό
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
100 γρ λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτηρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το αυγό και σταδιακά  το αλεύρι , τη σκόνη αμυγδάλου και το μπέικιν.
Αφήνουμε την ζύμη στο  ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1,5χιλ περίπου , με την βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
Στο μισό κομμάτι απο την μικρή στρογγυλή ζύμη , βάζουμε 1 κουταλιά μαρμελάδα φράουλα και μερικά κομματιά λευκής σοκολάτας. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό την γέμιση και κολάμε καλά τις άκρες με τα δάχτυλα μας ή με ένα μαχαιράκι.
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Αραδιάζουμε τα πιτάκια μας σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!








Γλυκό σύκο φρέσκο!






Υλικά

1 κιλό σύκα μικρά
1/2 κ.σ γαλζόπετρα
1 φλ αμύγδαλα ασπρισμένα
6 φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
1 κ.γ χυμό λεμόνι
3 δόσεις άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Διαλέγουμε μικρά σύκα , αφαιρούμε το κοντάνι και τα πλένουμε.
Τα βράζουμε σε κατσαρόλα με πολύ νερό να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε λεκάνη που έχουμε διαλύσει την γαλαζόπετρα
(12φλ νερό με 1/2 κ.σ γαλαζόπετρα)
Τα αφήνουμε για μισή ώρα και τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά 4-5 φορές και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε μέσα σε κάθε σύκο απο ενα αμύγδαλο.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα σύκα.
Τα βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Αφήνουμε το γλυκό μεχρι την επόμενη μέρα στην κατσαρόλα.
Την επόμενη ξαναβράζουμε το γλυκό και αφαιρούμε τον αφρό.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το άρωμα βανίλιας και βράζουμε λίγο ακόμα το γλυκό μέχρι να δέσει καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλυκό στα βάζα.

Καλή επιτυχία!

Μανιτάρια με μπεσαμέλ!



Υλικά

1/2 κιλό μανιτάρια, λευκά

150 γραμ. προσούτο ή ζαμπόν ή γαλοπούλα ή μπείκον σε κυβάκια
100 γραμ. πιπεριές, χρωματιστές ψιλοκομμένες
100 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πελτε ντομάτας
αλάτι , πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

1 1/2 κουταλιά αλεύρι

1 1/2 κουταλιά βούτυρο
1 1/2 ποτήρι γάλα
1 κρόκο αυγού
αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση :

Φτιάχουμε την μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια το γάλα σταδιακά, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον κρόκο αυγού και ανακευτεύουμε.
Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά : το προσούτο, την παρμεζάνα,  τις πιπεριές, το πιπέρι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια μας ( αφού πριν τα έχουμε σκουπίσει με μια βρεγμένη πετσέτα, έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι, και τα έχουμε τα αλείψει με λίγο λαδάκι) με το μείγμα.
Στρώνουμε σε ταψάκι. Ανατακεύουμε το πελτε ντομάτας σε 1/2 ποτήρι ζεστο νερό και το χύνουμε στο ταψί.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο , στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν ,  σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία!




Λεμονόπιτα χωρίς αυγά!


Υλικά

2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου με γεύση λεμόνι
7 φλ γάλα
10 κ.σ κοφτές ζάχαρη
100 γρ τυρί κρέμα
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιαρ
ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
λικέρ λεμοντσέλο
αχνη ζάχαρη
καρβουδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες , με το γάλα και την ζάχαρη.
Αφήνουμε το μειγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Σε πιατέλα στρώνουμε τα μπισκότα σαβαγιαρ αφού πριν τα βουτάμε στο λικερ λεμοντσέλο.
Προσθέτουμε την κρέμα , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κ λίγο ξύσμα λεμονιού.
Συνεχίζουμε με μια ακόμα στρωση κρέμας. Πασπαλίζουμε πάλι με ξύσμα λεμονιού και άχνη.
Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα , αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ωρα πριν σερβίρουμε την λεμονόπιτα μας.

Καλή επιτυχία!




Η πιο ακριβή τηλεόραση στον κόσμο!





Και το όνομα αυτής: PrestigeHD Signature Rose LCD TV. Η τηλεόραση που συνδυάζει τρία στοιχεία που σε κάνουν να μην μπορείς να τραβήξεις τη προσοχή σου από πάνω της, απόδοση – σχεδιασμό- τιμή. Βέβαια, η τιμή είναι αυτή που στο τέλος σου μένει! Πόσο κοστίζει; Μπορείτε να μαντέψετε;
διαβάστε περισσότερα ... http://www.otherside.gr/2010/06/i-pio-akrivi-tv-ston-kosmo/

Γαλακτομπούρεκο ατομικό με μαστίχα!


Υλικά

500 γρ έτοιμο λεπτό φύλλο , σε θερμοκρασία δωματίου
6 φλ γάλα
1 φλ σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1 κ 1/2 φλ ζάχαρη
8 κ.σ βούτηρο ανάλατο
1 κ.σ λικερ μαστίχα
ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
150 γρ βύτηρο για τα φύλλα

για το σιρόπι

4 φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1.σ.γ λικέρ μαστίχας
2 κ.γ χυμο λεμόνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τα 150γρ βούτηρο αργα σε κατσαρολάκι, απομακρύνουμε απο την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για το σιρόπι :
Σε μικρή κατσαρόλα , ανακατεύουμε τη ζάχαρη το νερό και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μεχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας.Αφήνουμε να πάρει μια βράση , απομακρύνουμε απ την φωτιά και προσθέτουμε το λικερ και το χυμό λεμονιού.Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Σε μεγάλη κατσαρόλα αναμειγνύουμε τη ζάχαρη , το σιμιγδάλι και το γάλα , ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα  , σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά , μέχρι να πήξει το μειγμα και να αποκτίσει κρεμώδει υφή.
Περίπου 2 λεπτά πριν είναι ετοιμη η κρέμα , ριχνουμε το λικέρ μαστίχας. Απομακρύνουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Στο μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά μεχρι να αφρατέψουν.
Τα ρίχνουμε γρήγορα στο μειγμα της κρέμας και ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτουμε κ το ξυσμα λεμονιού.
Απλώνουμε τα φύλλα μας στο πάγκο , βουτηρώνουμε καλά το φύλλο σε όλη την επιφάνεια του.
Βάζουμε 3 κουταλιές απο την κρέμα μας στο επάνω μέρος , στο κέντρο του φύλλου μας.
Κλείνουμε το φυλλο απο δεξιά κ αριστερά και τυλίγουμε ρολό , τοποθετούμε σε καλά βουτηρωμένο ταψάκι. Συνεχίζουμε την διαδικασία με όλη την κρέμα και τα φύλλα γεμίζοντας το ταψάκι μας , το ενα διπλά στο άλλο.
Βουτηρώνουμε τα γαλακτομπουρεκάκια μας και απο την επάνω μεριά μεσα στο ταψάκι.
Ψήνουμε τα γαλακτομπουρεκάκια μας σε μέτριο φούρνο για περίπου 45 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν απο επάνω.
Βγάζουμε το ταψι απο το φούρνο και περιχύνουμε το καυτό γλυκο με κρύο σιρόπι , ομοιόμορφα να πάει παντού.

Καλή επιτυχία!





Ταλιατέλες με σάλτσα απο κοτόπουλο!



Υλικά

1/2 κιλού ταλιατέλες
300 γρ κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
300 γρ τριμμένη γραβιέρα

1/3 κούπας ελαιόλαδο
1/3 κούπας λευκό κρασί
1 μικρό κρεμύδι τριμμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια
1/2 κούπα μανιτάρια σε φέτες
αλάτι κ πιπέρι
1 κ.γ ρίγανη
1 κ.γ θυμάρι

Εκτέλεση

Σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο  σωτάρετε το κρεμυδάκι , το καρότο , τη πιπεριά και τα μανιτάρια.
Προσθέτετε το κοτόπουλο , σβήστε με το κρασάκι αλτοπιπερόστε , προσθέστε τα μυρωδικά και αφήστε το φαγάκι να σιγοβράσει ώσπου η σάλτσα γίνει παχύρρευστη.
Βράστε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο αλάτι με 1 κ.σ λάδι και στραγγίστε καλά.
Μην ξεπλύνετε τα μακαρόνια , γιατί το νερό αφ'ενος μεν θα τα κρυώσει αφέτερου θα παρασύρει
το λεπτό στρωμα γλουτένης απο την επιφάνεια που βοηθάει την σαλτσα να κολλάει επάνω σ'αυτά.
Λαδώστε καλά μια χαμηλή φόρμα με τρύπα στη μέση και βάλτε τα μακαρόνια όπως είναι ζεστά σε κυκλικές στρώσεις ώσπου να γεμίσει η φόρμα.



Αφήστε να σταθούν ώσπου να κρυώσουν και ξεφορμάρετε σε πυράντοχη πιατέλα.
Πασπαλίστε με την μιση ποσότητα γραβιέρας και ψήστε στους 200 βαθμούς ώσπου να λιώσει το τυρί.
Γεμίζετε το κενό της φόρμας με το κοτόπουλο και περιχύστε τα μακαρόνια με λίγη σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστά , συνοδεύοντας με την σάλτσα σε σαλτσιέρα και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Καλή επιτύχια!

Κερασόπιτα!


Υλικά
(για την ζύμη)

150 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
100 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
20-40 γρ. παγωμένο νερο

γέμιση

400 γρ κεράσια καθαρισμένα απο τα κουκουτσια
1/2 κ.σ κορν φλάουρ
20 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε  στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί και τα "δουλεύουμε" μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο ζυμάρι.
Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα κεράσια και τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 10 λεπτά , βγάζουμε τα κεράσια με μια τρυπιτή και προσθέτουμε το κορνφλάουρ μέχρι να δέσει το σιροπι μας.
Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τα κεράσια και αφήνουμε το μειγμα στην άκρη.
Ανοίγουμε το ζυμάρι στην ταρτιέρα μας , τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το πηρούνι και προσθέτουμε το μειγμα με  τα κεράσια. Πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη και ψήνουμε για 20~25 λεπτά στοςυ 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!  







Καλημέρα~Καλοκαίρι



Ινδοκάρυδα!


Υλικά

3 φλ.τσαγιού ινδοκάρυδο
2 κ.σούπας αλέυρι
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σούπας βούτυρο
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
15-20 κερασάκια γλασσέ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο με το αλέυρι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά( εκτός απο τα κερασάκια) σε χαμηλή φωτιά μεχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα απο το ινδοκάρυδο με το αλέυρι και ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και με την χοντρή την μύτη  βγάζουμε επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο  ροζέτες.
Τοποθετούμε στην κορυφή της καθεμιάς μισό κερασάκι και το πατάμε πολύ ελαφρά για να κολλήσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο) εως ότου  ροδίσουν ελαφρά.

Καλή επιτυχία!


H συνταγή είναι της ΤΡΙΑΔΑ απο τις συνταγές της παρέας.

Καρυδόπιτα!






Υλικά


3 φλ καρύδια ψιλοκ.
1 φλ καρύδια χοντροκ.
1 κ 1/2φλ ζάχαρη
3 φλ αλεύρι
γαλέτα
1/2 φλ βούτηρο
6 αυγά
2 κγ κανέλα
1 κγ γαρύφαλο
2 κγ μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι


1 κ 1/2φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
2 σφινάκια κονιάκ


Εκτέλεση


Δουλεύουμε το βούτηρο , τη ζάχαρη κ τους κρόκους για 10'.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει : το γαρύφαλο , την κανέλα , το αλεύρι,το μπέικιν.
Διαδοχικά προσθέτουμε στους κρόκους , την μαρέγκα κ το μείγμα με το αλέυρι.
Σε βουτηρωμένη φόρμα  πασπαλίζουμε την τριμμένη γαλέτα κ αδειάζουμε το μειγμα μας.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45'.
Φτιάχνουμε το σιρόπi , βράζοντας όλα τα υλικά , κατεβάζουμε απο την φωτιά κ προσθέτουμε το κονιάκ.


Σιροπιάζουμε το γλυκό αμεσως μολις το βγάλουμε απο το φούρνο , με το κρύο σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με χοντοκομμένα καρύδιά.
Σερβίρουμε όπως τα κομμάτια του κέικ , με μια μπάλα παγωτό ή σαντυγί σοκολάτας!


*Γαρνίρισα κ με σιρόπι σοκολάτας ....



Καλή επιτυχία!

Εξέταση εντοπίζει τον καρκίνο πριν εμφανιστεί!



Μία εξέταση αίματος που ανιχνεύει τον καρκίνο πριν καν δημιουργηθεί ένας ανιχνεύσιμος όγκος επινοήθηκε από ομάδα Βρετανών και Αμερικανών ειδικών. Η εξέταση είναι η πρώτη που αναγνωρίζει με ακρίβεια τα «μηνύματα» που εκπέμπει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν κάπου στον οργανισμό αρχίσει να δημιουργείται καρκίνος.



Οι πρώτες δοκιμές της εξέτασης σε 8.000 ασθενείς υποδηλώνουν ότι με την βοήθειά της μπορεί να ανιχνεύεται ο καρκίνος έως πέντε χρόνια πριν γίνει εμφανής με τις υπάρχουσες απεικονιστικές εξετάσεις.


Το γεγονός αυτό δίνει στους γιατρούς και στους ασθενείς ένα ζωτικό προβάδισμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου, διότι όσο πιο νωρίς στην ανάπτυξή του ανιχνευθεί ο καρκίνος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ίασης.


Η εξέταση, που ονομάζεται Early CDT-Lung και αποτελεί προϊόν 15ετούς εργασίας ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Νότιγχαμ και του Κάνσας, πρόκειται να εισαχθεί στις ΗΠΑ εντός του μήνα, ενώ αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται και στη Βρετανία το πρώτο εξάμηνο του 2011.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ντέιλυ Τέλεγκραφ» επικαλούμενη τους «Τάιμς» του Λονδίνου, η εξέταση επινοήθηκε αρχικά για να συμβάλει στην ανίχνευση του καρκίνου του πνεύμονα και να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τις συμβατικές απεικονιστικές εξετάσεις.


Ωστόσο, εκτιμάται πως έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σύντομα και για πολλές άλλες μορφές καρκίνου.

Κατά την εξέταση, αναλύεται το αίμα του ασθενούς για να καταγραφούν οι αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος σε μοριακό επίπεδο έπειτα από την έναρξη της καρκινογένεσης.

Τα καρκινικά κύτταρα παράγουν μικρές ποσότητες αντιγόνων (είναι πρωτεϊνικά μόρια), η εμφάνιση των οποίων προκαλεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.


Οι επιστήμονες μπορούν πλέον να καταγράψουν αυτή την μοριακή αντίδραση χρησιμοποιώντας μόλις 10 ml από το αίμα του ασθενούς.


Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή της εξέτασης επινοήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ και την εταιρεία ιατρικής έρευνας Oncimmune.




Ένα πάρτι αφιερωμένο στα αδέσποτα ζώα!



Party Animals: Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία



Πλησιάζει το πρώτο Party Animals! To Party Animals είναι ένας νέος fund-raising θεσμός με στόχο την ενίσχυση των σωματείων των αδέσποτων ζώων της Ελλάδας. Το πρώτο Party Animals θα γίνει την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 στον Πύργο Πετρέζα.




Πρόκειται για ένα super funky πάρτυ με dj set, απεριόριστα ποτά και χορό μέχρι το πρωί! Το εισιτήριο για το Party Animals κοστίζει 30€ και με τα έσοδα του πάρτυ θα ενισχυθούν με τροφές, φάρμακα και κτηνιατρικές επεμβάσεις το Stray.gr, το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων (ΚΑΖ), ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ) και επιλεγμένα τοπικά σωματεία. Το εισιτήριο του Party Animals περιλαμβάνει απεριόριστα ποτά (open-bar) & finger food. Στο Party Animals θα παίξουν εθελοντικά οι ακόλουθοι dj (αλφαβητικά): Alex Can Dance, DJ Pascal, Αρώνης Γιώργος, Πολίτης Κωσταντίνος, Σούλης Μάκης, Φαληρέας Ορέστης (Imam Baildi), Φραγκούλης Ηλίας και Χαραλαμπίδου Μάγκυ. Guest star της βραδιάς είναι ο Epsilon (Γιώργος Ευσταθίου), ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού Pepsi Max ο οποίος τραγούδησε με τον Acon το “Oh Africa”, για το ποδοσφαιρικό καλοκαίρι 2010. Στο Party Animals θα παρευρεθούν επώνυμοι Αθηναίοι προκειμένου να υποστηρίξουν την πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία.




Τα εισιτήρια για το Party Animals προπωλούνται στο Public, Fnac, στα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και σε επιλεγμένα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας. Χορηγοί του Party Animals είναι οι ακόλουθοι: Smirnoff Black, Pepsi Max, La Cigale & Friskies. Χορηγοί επικοινωνίας του Party Animals είναι η εκπομπή «Παρά Τρίχα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και του ΣΚΑΪ 100,3, το περιοδικό Cat Press και ο χορηγός καλής διάθεσης www.moodhackers.com. Το Party Animals είναι μια πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Be Conscious, η οποία σχεδιάζει και πραγματοποιεί ενέργειες με σκοπό την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση σε διάφορα θέματα που αφορούν στον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Party Animals μπορείτε να επισκεφθείτε το www.partyanimals.gr.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Party Animals μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του πάρτυ www.partyanimals.gr ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την Τζωρτζίνα Σπέντζου στο 210-3612724 καθημερινά 12.00-8.00 μ.μ ή να αποστείλετε ένα e-mail στο info@partyanimals.gr. Η διεύθυνση του Πύργου Πετρέζα είναι 3ο χιλιόμετρο Σπάτων-Πικερμίου, Σπάτα.

Ριζότο με θαλασσινά!



Υλικά


1 κιλό ανάμικτα θαλασσινά (μύδια , γαρίδες, ,αχιβάδες κ.ά)
1 κουταλάκι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί


Για το ριζότο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
350 γρ. Ρύζι καρολίνα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών

αλάτι, πιπέρι
φλούδες παρμεζάνας


Εκτέλεση
Ξεπλένετε τα μύδια και τις αχιβάδες με άφθονο νερό.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι την πιπεριά και το σκόρδο και τα σοτάρετε.
Προσθέτετε το λευκό κρασί με τα οστρακοειδή.
Δυναμώστε τη φωτιά μέχρι ν’ ανοίξουν τα όστρακα. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και κρατάτε τους χυμούς από το τηγάνι.
Ετοιμάζετε το ριζότο.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρώς τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το ρύζι και το κρασί και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει.
Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ζωμό λαχανικών.
Προσθέτετε του χυμούς που έχετε κρατήσει από τα μύδια καθώς και το ζωμό, μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.
Βράζετε το ρύζι μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και έπειτα προσθέτετε αλατοπίπερο και ζωμό με το κουτάλι.
Συνεχίζετε να προσθέτετε ζωμό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και στη συνέχεια το ρίχνετε στα καθαρισμένα θαλασσινά και ανακατεύετε.
Φροντίστε να κρατήσετε λίγα όστρακα με κέλυφος για το γαρνίρισμα και αρκετό ζωμό, ώστε να το προσθέσετε στο τέλος, αν χρειαστεί για να μην γίνει το ριζότο σας πολύ στεγνό.
Γαρνίρετε με τις φλούδες παρμεζάνας.

Καλή επιτυχία!