Τορτελίνια με κρέμα τυρί & ντοματίνια!


Υλικά


1 πακέτο τορτελίνια με γέμιση τυριού

1/2 πακέτο τυρί φιλαδέλφεια

1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

6 ντοματίνια κομμένα κάθετα στην μέση

λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα

φλούδες παρμεζάνα


Εκτέλεση


Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Σε 1 κουταλιά βούτυρο σοτάρουμε τα ντοματίνια ,
σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί,
ρίχνουμε  το τυρί φιλαδέλφεια ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις δέσει η σάλτσα την κατεβάσουμε από την φωτιά
και αναμιγνύουμε με τα τορτελίνια.
Σερβίρουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και φλούδες απο παρμεζάνα
Καλή επιτυχία!

Μπιφτέκια γεμιστά με μοτσαρέλα!


Υλικά


700γρ κιμά
1 αβγό
1 κρεμμύδι (ψιλοκομ)
1/2 ματσάκι μαϊντανό(ψιλοκομ)
2-3 φέτες μουλιασμένη ψίχα απο ψωμί
ή τριμένη φρυγανιά
αλάτι-πιπέρι
1 κουταλάκι κάρυ
150 γρ κίτρινη μοτσαρέλα
(σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια)
2 μακριες πιπεριές κόκκινες
(ψιλοκομμένες)

Εκτέλεση

Βάζετε τον κιμά σε βαθύ μπόλ και προσθέτετε το αβγό, το κρεμμύδι, το ψωμί λίγο λάδι και το μαϊντανό.
Ρίχνετε αλατοπίπερο και το κάρυ και ανακατεύετε μεχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθετε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετείτε στην μέση μπαστουνάκια κεφαλογραβιέρας και ψιλοκεμμένη πιπεριά.
Ξαναζυμώνετε τα μπιφτέκια , έτσι ώστε να κλείσετε μέσα την γέμιση.
Αλείφετε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και τα σε προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μεχρι να ροδίσουν καλά.

Καλή επιτυχία!







Ρύζι με μανιτάρια , σταφίδες & κουκουνάρι!




Υλικά που θα χρειαστούμε :


1 σακουλάκι ρύζι μπασμάτι
200 γρ. μανιτάρια
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα κουκουνάρι
1 λεπτοκομμένο κρεμμύδι
100 ml λευκό κρασί
500 ml ζωμός κότας ζεστό
1 κουταλιά γλυκού ξερό θυμάρι
αλάτι ,πιπέρι
6 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι , το κουκουνάρι , τα μανιτάρια και το ρύζι και τα τσιγαρίζουμε έως ότου πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις σταφίδες , αλάτι , πιπέρι κ το θυμάρι  και το ζωμό .Αφήνουμε το ρύζι μας να βράσει.Όταν είναι έτοιμο σουρώνουμε και αδειάζουμε σε φόρμα , πιέζουμε με ένα κουτάλι για να κολλήσει καλά το ρύζι στα τοιχώματα της φόρμας , αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε  με φρέσκο πιπεράκι και παρμεζάνα.


Καλή επιτυχία!


Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας!



Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 δαφνόφυλλο
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
2  πατάτες  καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
1 ποτηράκι κρασιού χυμό πορτοκάλι
1 ποτηράκι κρασιού χυμό λεμόνι
1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
πικάντικο κεφαλοτύρι κομμένο σε καρεδάκια
αλάτι , πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας , το κόβουμε το κρέας σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τους βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Κάνουμε τρύπες στα κομμάτιου απο το κρέας και γεμίζουμε με σκόρδο και κεφαλοτύρι. Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια απο το κρέας και σβύνουμε με το χυμό απο πορτοκάλι , λτμόνο κ το κρασί , αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και αφήνουμε το κρέας μας να βράσει σε μέτρια φωτιά. (περίπου 1ώρα)
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά (καρότα, πατάτες,  και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσει κάπως η σάλτσα. Τα λαχανικά θα βγάλουν τα υγρά τους, όμως αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Καλή επιτυχία!





Το πρώτο μου βραβείο! :)



Μητρικός θηλασμός: Kαι άλλο βραβείο :-)

Επέλεξε Ισπανία το χταπόδι!



Πάνω από το κουτί της Ισπανίας έκατσε ο Πολ, το χταπόδι που μέχρι στιγμής έχει πέσει «μέσα» σε όλες τις προβλέψεις που αφορούν τα αποτελέσματα των αγώνων της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ.

Το διασημότερο χταπόδι στον κόσμο έχει προβλέψει ότι η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ θα κέρδιζε την Αυστραλία, την Γκάνα, την Αγγλία και την Αργεντινή, όπως και ότι θα έχανε από τη Σερβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bild είχε live από το θαλάσσιο κέντρο, όπου είναι ο Πολ και θεωρεί ότι το γεγονός πως επέλεξε τους «φούριας ρόχας» είναι κακός οιωνός.

Η μέθοδος είναι απλή. Οι υπεύθυνοι του θαλάσσιου κέντρου ρίχνουν στη δεξαμενή όπου κατοικεί ο Πολ δύο δοχεία, το καθένα από τα οποία περιέχει τη σημαία της ομάδας που πρόκειται να αγωνιστεί και έναν μεζέ. Ο Πολ διαλέγει ένα από τα δοχεία και πάει και κάθεται πάνω του.


Ο Πολ για το Αργεντινή-Γερμανία:





Σιροπιστό κεικ πορτοκάλι!


Υλικά

3 μέτρια πορτοκάλια
125 γρ. βούτυρο σε κομματάκια κ 1κ.σ για την φορμα
1 ½ φλ. ζάχαρη,
2 αυγά,
1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
½ φλ. αλεσμένα αμύγδαλα.

Για το σιρόπι:

1 φλ. ζάχαρη,
την φλούδα απο 1 πορτοκάλι
2/3 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού,
1/3 φλ. νερό.
Εκτέλεση

Βάζουμε τα πορτοκάλια σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε μέχρι να κοχλάσουν. Αδειάζουμε το νερό ,στραγγίζουμε τα πορτοκάλια  και επαναλαμβάνετε το ίδιο για ακόμα 2 ακόμη φορές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ελαφρά  μια φόρμα (χωρίς τρύπα ή μακρόστενη) διαμέτρου 22 εκ. περίπου.

Κόβουμε τα πορτοκάλια , αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα αλέθουμε στο  μπλέντερ πολύ καλά.   Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ύστερα χτυπάτε μέσα ένα- ένα τα αβγά. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλία τα αλεσμένα πορτοκάλια και το ανακατεύουμε με σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί. Μετά, προσθέτουμε σιγά σιγα το αλεύρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μειγμα μας στην φόρμα και ψήνουμε το κέικ για  45 περίπου λεπτά.
Παράλληλα μέχρι να ψηθεί το κείκ μας φτιάχνουμε το σιρόπι , ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρολάκι και βράζοντας σε μετρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βγάζουμε το κεικ απο την φόρμα , τοποθετούμε σε πιατέλα  και το περιχύνουμε με σιρόπι.


Καλή επιτυχία!

Ψωμί μπύρας!






Υλικά

500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
1 κ.σ. μέλι σε θερμοκρασιά δωματίου
2 κ.γλ. αλάτι
1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι λευκό κ μαύρο

Ετοιμασία

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και την μπίρα. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά.
Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Βάζουμε τη ζύμη μας σε σχήμα φρατζολάκι στη φόρμα μας ,λαδώνουμε  την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, για περίπου 40΄. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το βάζουμε σε σχάρα, να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!

Καλημέρα ~ καλό μήνα!



Moύς σοκολάτας με ούζο!


Υλικά

2 φλ κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αυγών
3 κ.σ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ ούζο
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
καλής ποιότητας ψιλοκομμένη


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το 1 φλ κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτο μέχρι να δέσει καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζεστη κρέμα γάλακτος , χτυπώντας συνεχώς με συρμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Αδειάζουμε το μειγμα μας σε κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να να πήξει.
Όταν πήξει το μειγμα το περνάμε απο ενα σουρωτήρι σε ένα μπολ και προσθέτουεμ το ούζο.
Λειώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μειγμα να κρυώσει. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντυγί και ενσωματώνουμε με το μείγμα σοκολάτας. Αδειάζουμε σε 8 μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένα για τουλάχιστον 6 ώρες. Γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.


Καλή επιτυχία!

Κατάμεστο το Συνεδριακό για την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ - Πολιτισμός - The Best News

Κατάμεστο το Συνεδριακό για την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ - Πολιτισμός - The Best News

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ




Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926. Μετακόμισε στη Γαλλία το 1950.


Αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης το 1967 και την πρώτη γυναίκα πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόνης στην 700 χρόνων ιστορία του το 1976, όπως και πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης.

Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, ενώ μετακόμισε στο Παρίσι το 1953 για να συνεχίσει τις σπουδές της. Δύο χρόνια μετά την άφιξή της, διορίσθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), ενώ το 1964 λαμβάνει τον τίτλο της διευθύντριας του Κέντρου και το 1967 αυτόν της καθηγήτριας στη Σορβόνη, ενώ στο μεταξύ τιμήθηκε με τον τίτλο του Docteur des Lettres. Ενώ διετέλεσε Διευθύντρια του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού του Βυζαντίου και της Χριστιανικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris 1, εξελέγη Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου της Σορβόνης (1970-1973) και το 1976, Πρύτανις. Εκεί γνώρισε τον σύζυγό της και αξιωματικό του Γαλλικού Στρατού, Ζακ Αρβελέρ (Jacques Ahrweiler), με τον οποίον απέκτησε μια κόρη.

Είναι Πρόεδρος, μεταξύ άλλων, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, της Επιτροπής Ηθικής του Εθνικού Κέντρου για την Επιστημονική Έρευνα (Γαλλία), του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών (Ελλάδα) και Επίτιμη Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Παρισίων, Πρύτανις των Πανεπιστημίων των Παρισίων, και Πρόεδρος του Κέντρου Georges Pompidou- Beaubourg.

Τα έργα της αφορούν κυρίως την ιδιότητά της ως βυζαντινολόγου. Μεταξύ των σημαντικότερων, αξίζει να αναφερθούν οι «Έρευνες για τη διοίκηση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας τον 9ο και 10ο αιώνα»(1960), «Το Βυζάντιο και η θάλασσα» (1966), «Μελέτες για τη διοικητική και κοινωνική διάρθρωση του Βυζαντίου»(1971), «Βυζάντιο, η χώρα και τα εδάφη»(1976), και «Η Πολιτική Ιδεολογία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας»(1976), «Βυζαντινή Γεωγραφία», «Ιστορική γεωγραφία του μεσογειακού κόσμου». Γνωστή είναι επίσης και για το μεγάλο αίσθημα φιλελευθερισμού και ελεύθερης έκφρασης των ιδεών που την διέπουν. Όπως είχε η ίδια αναφέρει σε συνέντευξή της: "Ποτέ δεν επέτρεψα, ως πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης να μπει στο ίδρυμα αστυνομικός χωρίς να είμαι και εγώ η ίδια μπροστά".


Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ θεωρείται σήμερα από τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές προσωπικότητες, ιδιαίτερα στη Βυζαντινολογία, με πολύ μεγάλο αριθμό σχετικών διαλέξεων και ομιλιών εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι πρύτανης των Πανεπιστημίων της Σορβόνης από το 1976, καγκελάριος των Πανεπιστημίων του Παρισιού, διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Στην πολύχρονη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία έχει αναλάβει τα ανώτερα αξιώματα και έχει τιμηθεί με πλήθος διεθνών διακρίσεων. Στα βιβλία της περιλαμβάνονται η "Πολιτική ιδεολογία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας" (1975), "Η Σμύρνη ανάμεσα σε δύο τουρκικές κατοχές" (1975), "Η διασπορά στο Βυζάντιο" (1995), "The Making of Europe" (2000).









Ντομάτες ογκρατέν με τυρί!




τα υλικά μας

6 μεγάλες ώριμες & σφιχτές ντομάτες
300 γρ τυρί φέτα
4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ ρίγανη
1 ψιλοκομμένο κλωνάρι βασιλικό
τριμμένη φρυγανιά
λάδι , αλάτι , πιπέρι

το μαγείρεμα

Πλένουμε καλά τις ντομάτες , τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη φρυγανιά , αλάτι πιπέρι και τη ρίγανη.
Σε ένα άλλο πιάτο μερικές κουταλιές λάδι και λίγο αλάτι.
Κόβουμε τη φέτα και πασπαλίζουμε με το βασιλικό.
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Περνάμε τις ροδέλες πρώτα απο το λάδι και έπειτα απο το μείγμα με την φρυγανιά απαλά και απο τις 2 πλευρές.
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τριμμενη φρυγανιά.
Κάνουμε στρώσεις απο την ντομάτα και τη φέτα εναλλάξ βάζοντας ενδιάμεσα το σκορδάκι, η τελευταία στρώση πρέπει να είναι ντομάτας.
Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά , σερβίρουμε ζεστό!




Καλή επιτυχία!

Ο φίλος μας ο Λευτεράκης



Επισκέφτηκα πρόσφατα τη Σαντορίνη. Ωραίο νησί, δεν είχα ξαναπάει. Η Καλντέρα, το ηλιοβασίλεμα στην Οία, ο περίπατος στα γραφικά σοκάκια. Κι ακόμη ο Λευτέρης! Ναι, ο μάγκας, ο μερακλής ο Λευτέρης. Έχει μία ταβερνούλα σε ένα γραφικό λιμανάκι. Φοβερή ταβέρνα. Ψάρι φρέσκο, περιποιημένα πιάτα, καμία σχέση με τα τουριστικά που «γδύνουν» τον πελάτη. Ο Λευτέρης δεν είναι μόνο επιχειρηματίας. Είναι και κάτι άλλο. Σωστά το μαντέψατε!

Ο Λευτέρης είναι ταυτόχρονα και δημόσιος υπάλληλος. Είναι από εκείνους που δούλευαν στην παλιά Ολυμπιακή και περιμένει εδώ και μήνες την μετάταξή του. Βέβαια, ο μισθός «πέφτει» κανονικά. Κάθε 1η και 15η του μηνός. Τον ρώτησα αν αισθάνεται άνετα με αυτή την κατάσταση. «Και τι να κάνω», μου απάντησε. «Να γυρίζω στους καφενέδες»;

Κάπου εκεί ένιωσα τύψεις. Δίκιο έχει ο άνθρωπος. Δεν φταίει αυτός. Φταίνε εκείνοι που τους «ξέχασαν». Δημόσιοι υπάλληλοι στα αζήτητα. Μόνο που κάθονται και πληρώνονται. Δηλαδή, κάθονται και τους πληρώνουμε.

Φανταζόμαστε ότι δεν περιμένουν στην κυβέρνηση να τελειώσει πρώτα η απογραφή για να καταλήξουν που θα μετατάξουν τον Λευτέρη. Σε αυτή την περίπτωση ο φίλος μας ο Λευτεράκης μπορεί να περιμένει για πολύ ακόμη. Αλλά ο μισθός «πέφτει».

Κι εγώ το ίδιο θα έκανα στην θέση του. Δεν θα έλεγα «δεν τον θέλω τον μισθό». Θα κοίταζα να κάνω και κάτι άλλο για να έχω στο μεταξύ μία εναλλακτική. Είναι ο νόμος της αυτοσυντήρησης. Η επιβίωση είναι το ζητούμενο και μάλιστα στις μέρες του ΔΝΤ.

Όπως έλεγε και μία γνωστή ατάκα σε παλιά ελληνική ταινία, «το θέμα είναι να τρυπώσεις. Έτσι και τρυπώσεις»... Τρύπωσε ο Λευτέρης πριν από χρόνια στην Ολυμπιακή και τώρα την βρίσκει την άκρη.

Πάντως, φίλε Λευτέρη, το μαγαζί σου δεν «παίζεται». Είμαι βέβαιος ότι ίσως και να είχες καλύτερη τύχη στην ζωή σου αν είχες αποφασίσει να ασχοληθείς από την αρχή με την ταβέρνα και όχι με την Ολυμπιακή ή με οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία. Βλέπεις, Λευτέρη, το δημόσιο μας «έφαγε» όλους. Μας πρόσφερε την «σιγουριά» και σε αντάλλαγμα σκοτώσαμε την επιχειρηματικότητα και μαζί με αυτή και αυτή την έρμη την Ελλάδα...


πηγή : http://www.capital.gr/ 

Πορτοκάλι με δυόσμο!




Ενα επιδόρπιο ιδανικό για να καθαρίσει την αναπνοή μας και να μας χαρίσει ένα απίστευτο "μούδιασμα" στον ουρανίσκο μετά απο ένα πλούσιο γεύμα!

Υλικά

1 πορτοκάλι τύπου μέρλιν
2 κ.σ ζάχαρη ψιλή
4 κ.σ δυόσμο

για το σερβίρισμα

σιρόπι σοκολάτας
σαντυγί

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια απο την φλούδα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε γουδί χτυπάμε καλά το δυόσμο με την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε τα πορτοκάλια σε πιατέλα , βάζουμε πάνω σε κάθε φέτα πορτοκαλιού , απο το μείγμα δυόσμου-ζάχαρης και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας κ σαντυγί.



Καλή επιτυχία!





Εύκολο , γρήγορο , πεντανόστιμο σουφλέ με ψωμί!





Υλικά

ψωμί του τόστ
100 γρ μαλακό κίτρινο τυράκι
100 γρ γραβιέρα πικάντικη
150 γρ ζαμπόν
1 ποτήρι γάλα
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
3 αυγά
 βητάμ
πάπρικα





Εκτέλεση

Αλείφουμε καλά το σκευώς μας με βητάμ και στρώνουμε  το ψωμάκι.
Περιχύνουμε με γάλα , μέχρι απλά να μουσκέψουν οι φέτες του τόστ.
Πασαπλίζουμε με λίγη γραβιέρα , μοιράζουμε τις φέτες του ζαμπόν και πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυράκι. Προσθέτουμε τις ντομάτες.
Πάνω σε κάθε ροδέλα ντοματούλας βάζουμε μια μικρή ποσότητα βητάμ , πασαπλίζουμε πάλι με τα τυράκια που μας έχουν μείνει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο γάλα και αρωματίζουμε με την πάπρικα.
Περυχίνουμε πάνω απο τις ντομάτες και με κινήσεις του σκεύους , φροντήζουμε να απλωθεί το μειγμα των αυγών παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς




Καλή επιτυχία!

1 GOAL!!! Εκπαίδευση για όλους!




ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ... ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ! :)

http://act.join1goal.org/ea-campaign/clientcampaign.do?ea.client.id=821&ea.campaign.id=6814




H παγκόσμια εκστρατεία 1GOAL



Εκπαίδευση για όλους!


Τι είναι η εκστρατεία 1GOAL;


Το 1GOAL είναι η νέα Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες, με στόχο να συγκεντρωθούν 30 εκατομμύρια υπογραφές μέσα σε ένα χρόνο από θεατές και φιλάθλους του Μουντιάλ και όχι μόνο. Οι υπογραφές αυτές θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της παγκόσμιας δέσμευσης των αναπτυγμένων κρατών για Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του κόσμου μέχρι το 2015.






Η εκστρατεία 1GOAL πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το Ποδόσφαιρο (FIFA).


Το 2010, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (Moυντιάλ) θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αφρική και εκατομμύρια άνθρωποι θα εστιάσουν την προσοχή τους εκεί. Με την ευκαιρία αυτή, η FIFA στηρίζει την εκστρατεία 1GOAL και δεσμεύεται να δημιουργήσει μια παράδοση παιδείας στην Αφρική αλλά και σε όλες τις φτωχές χώρες παγκοσμίως, με την στήριξη των εκατομμυρίων φιλάθλων του Moυντιάλ.




Η παγκόσμια εκστρατεία 1GOAL: Εκπαίδευση για Όλους, ξεκίνησε και στην Ελλάδα.



Την εκστρατεία στην Ελλάδα συντονίζει η ActionAid Ελλάς, υπό την αιγίδα της UNESCO και με την πολύτιμη υποστήριξη της ΕΠΟ και της Super League.






Ποιοι άλλοι στηρίζουν την εκστρατεία 1GOAL


Την εκστρατεία υποστηρίζουν μέχρι στιγμής δεκάδες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, ο Μπόνο, ο Κέβιν Σπέισι, ο Σερ Μπομπ Γκέλντοφ, ο Γκόρντον Μπράουν, o Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Τιερί Ανρί, ο Νουάνκο Κανού, η Τζέσικα Άλμπα, ο Σεπ Μπλάτερ και άλλοι πολλοί!






Κάλεσε κι εσύ μαζί τους, τους ηγέτες όλων των χωρών να κάνουν την εκπαίδευση για όλους πραγματικότητα.



Γράψε το όνομά σου γι αυτούς που δεν μπορούν! Αυτός ο αγώνας είναι για να πάνε 75 εκατομμύρια παιδιά σχολείο και να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Ας τελειώσει με το σκορ: Εκπαίδευση - Φτώχεια, 1-0!






Βάλε την υπογραφή σου ή στείλε ΑΑΗ [ΚΕΝΟ] ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ στο 54002 (χρέωση €0,30 ανά SMS συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Στην εκστρατεία καλούμαστε να συμμετέχουμε όλοι.


Μαζί, όνομα με όνομα, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να καλέσουμε τους ηγέτες του κόσμου να κάνουν την εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και προτεραιότητα και πραγματικότητα. Αυτός ο αγώνας ας τελειώσει με το σκορ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΦΤΩΧΕΙΑ 1-0.


http://www.childfamily.gr/gr/1Goal.cfm







Ένα τραγούδι για το μουντιάλ!




Ο ράππερ K’naan, με καταγωγή από το Καναδά και τη Σομαλία, ενώνει τις δυνάμεις του με τους Θεσσαλονικείς Professional Sinnerz και τον Κόμη Χ, για το ελληνικό ρεμίξ του ποδοσφαιρικού ύμνου.

διαβάστε περισσότερα http://sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=9121&catid=1&sn=71

Τέλος εποχής! :(




 Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Πάτρας μετά από 76 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς στην ενημέρωση, από την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010, τερμάτισε την ιστορική διαδρομή της.

διαβάστε περισότερα   ......... 





Γλυκιά κατάδυση ~ Υποβρύχιο




Στην προσπάθεια μου να βρω κάποια ιστορικά στοιχεία για το υποβρύχιο ή βανίλια όπως αλλιώς λέγετε , δεν κατάφερα και πολλά πράγματα ... Πάντως αναφέρεται με το παλιό του όνομα στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ως "ζαχαροκάντιο ζυμωτό"!
Πρέπει να είναι απο τα πρώτα γλυκίσματα που έκαναν οι Άραβες ζαχαροπλάστες , αφού οι Άραβες είναι οι εφευρέτες της κρυσταλικής ζάχαρης ζαχαροκάλαμου ("κάντι" στα Αραβικά). Το υποβρύχιο ανήκει στην κατηγορία των φοντά!



Υλικά
4 φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
1 κτγ κρεμόριο ή χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζουμε επι 20 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και το κρεμόριο , σπουπίζοντας τα τοιχώματα με βρεγμένο πανί για να αποφύγετε το ζαχάρωμα που δημιουργήτε. Πρέπει 1κτγ σιρόπι να μην διαλύεται μέσα σε νερό για να είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει (χλιαρό) σε ένα μπόλ.
Εάν θέλετε αρωματίστε με βανίλια , μαστίχα , τριαντάφυλλο.
Χτυπήστε με δύναμη με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ή ξύλινης σπάτουλας.
Φυλάξτε το σε βάζο.
Καλή επιτυχία!

Μάφινς με λεμόνι & ανθόνερο!






Τα μαφινς τα έφτιαξα για τον διαγωνισμό στο blog της Νίκης! στο  σκέτη γλύκα
Υλικά

200 γρ αλέυρι κοσκινισμένο
140 γρ ζάχαρη
140 γρ βούτηρο σε θερμοκρασιά δωματίου
20 γρ βούτηρο για την φόρμα
3 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
1 λεμόνι χυμό + ξύσμα
2 κ.σ ανθόνερο
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτηρο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλέυρι , τη μαγιά , τα αυγά , το ανθόνερο , το χυμό κ το ξύσμα λεμονιού καθώς και μια πρέζα αλάτι.
Χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματοθούν τα αρώματα και οι μυρωδιές.
Αδιάζουμε το μείγμα στις βουτηρωμένες θήκες για τα μάφινς και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Μόλις τα βγάζουμε απο το φούρνο αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!


Μπαμπάς!



Υλικά

250 γρ. αλεύρι σκληρό

10 γρ. μαγιά
1 κουταλάκι του καφέ αλάτι
2 κουταλάκια του καφέ ζάχαρη
2 αυγά
1 κρόκο αυγού
80 γρ. γάλα
75 γρ. βούτυρο
Σιρόπι

500 γρ. νερό
350 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μαύρο ρούμι
μαρμελάδα βερίκοκο (για την επικάλυψη)



Για το σερβίρισμα

άγλυκη σαντιγί
πορτοκάλια



Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πολύ λίγο το γάλα και ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και όλα τα αυγά. Αδειάζουμε το μίγμα στο μίξερ μαζί με το αλεύρι. Το χτυπάμε για αρκετή ώρα και σταδιακά ρίχνουμε το βούτηρο λιωμμένο (όχι καμμένο).
Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μαζεύεται στο φτερό του μίξερ, το βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, το σκεπάζουμε, το αφήνουμε περίπου για μία ώρα σε ζεστό περιβάλλον και, όταν το ζυμάρι διπλασιαστεί, το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα μπριός μέχρι τη μέση.
Το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου σε ζεστό περιβάλλον για να διπλασιάσει τον όγκο του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα.
Βγάζουμε από τον φούρνο, κατά προτίμηση το ξεφορμάρουμε αμέσως και, όταν κρυώσει, δημιουργούμε μ' ένα μαχαίρι 5-6 τρύπες στο κάτω μέρος του μπαμπά.
Σ' ένα τηγάνι λίγο μεγαλύτερης διαμέτρου από αυτή της φόρμας όπου φτιάξαμε τον μπαμπά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ρούμι. Μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε τον μπαμπά μέσα στο σιρόπι και κλείνουμε τη φωτιά. Με μία κουτάλα παίρνουμε από το σιρόπι και ποτίζουμε και το επάνω μέρος του μπαμπά.
Βγάζουμε τον μπαμπά με προσοχή, τον τοποθετούμε σε μια πιατέλα τον αλείφουμε με τη μαρμελάδα βερίκοκο (κατά προτιμήσει να την έχουμε λιώσει στη φωτιά με ελάχιστο νερό).
Σερβίρουμε με τα φρούτα και τη σαντιγί.


Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου


Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!