Υλικά
1/2 κιλό μανιτάρια, λευκά
150 γραμ. προσούτο ή ζαμπόν ή γαλοπούλα ή μπείκον σε κυβάκια
100 γραμ. πιπεριές, χρωματιστές ψιλοκομμένες
100 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πελτε ντομάτας
αλάτι , πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
1 1/2 κουταλιά αλεύρι
1 1/2 κουταλιά βούτυρο
1 1/2 ποτήρι γάλα
1 κρόκο αυγού
αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση :
Φτιάχουμε την μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια το γάλα σταδιακά, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον κρόκο αυγού και ανακευτεύουμε.
Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά : το προσούτο, την παρμεζάνα, τις πιπεριές, το πιπέρι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια μας ( αφού πριν τα έχουμε σκουπίσει με μια βρεγμένη πετσέτα, έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι, και τα έχουμε τα αλείψει με λίγο λαδάκι) με το μείγμα.
Στρώνουμε σε ταψάκι. Ανατακεύουμε το πελτε ντομάτας σε 1/2 ποτήρι ζεστο νερό και το χύνουμε στο ταψί.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο , στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν , σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!