Μια Χυλόπιτα ... μεθυσμένη!

Η ονομασία χυλόπιτα προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για παρηγοριά στους ερωτευμένους. Η χυλόπιτα χρησιμοποιείται ως μέσο απόρριψης με την έκφραση "ρίχνω χυλόπιτα" ή ως ένδειξη απόρριψης με την έκφραση "τρώω χυλόπιτα".
Η χυλόπιτα σερβίρεται από το στοιχείο γυναίκα στο στοιχείο άντρας και αντιστρόφως.

 

 10 Ατάκες μιας Γυναίκας για να ρίξει Χυλόπιτα

1. Σε βλέπω σαν αδελφό μου.
(Μου θυμίζεις τον Κουασιμόδο στην Παναγία των Παρισίων)


2. Έχουμε μια μικρή διαφορά ηλικίας.
(Συνομήλικος της Ακρόπολης είσαι; / Άσε μας ρε σπόρε!)


3. Δεν με ελκύεις με αυτόν τον τρόπο.
(Είσαι ο πιο άσχημος τύπος που έχω δει ποτέ μου)

4. Η ζωή μου είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη αυτήν την εποχή.
(Δεν θέλω να περάσω όλο το βράδυ μαζί σου γιατί θα ακούσεις
όλα τα τηλεφωνήματα από τους άνδρες με τους οποίους βγαίνω)

5. Έχω ήδη ερωτικό δεσμό.
(Ο οποίος είναι ο αρσενικός μου γάτος και μια μεγάλη σακούλα ποπκόρν)


6. Δεν βγαίνω ραντεβού με άνδρες από την δουλειά μου.
(Άκουσε, φιλαράκο, δεν θα έβγαινα μαζί σου ακόμη και
αν ήσουν ο τελευταίος άνδρας στο σύμπαν, πόσο μάλιστα στο κτίριο)

7. Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω.
(Δεν φταίω εγώ, εσύ φταις)

8. Ασχολούμαι με την καριέρα μου.
(Ακόμη και κάτι τόσο βαρετό και μη ικανοποιητικό σαν την καριέρα μου
 είναι καλύτερο από το να βγω μαζί σου)

9. Δεν θέλω να δεσμευτώ.
(Έχω ξεκόψει κάτι κρύους σαν και σένα)

10. Ας μείνουμε φίλοι.
(Σε θέλω να είσαι κοντά μου για να σου λέω με ανατριχιαστικές
λεπτομέρειες όλα εκείνα που θα γίνονται με τους άλλους άντρες
όταν κάνω έρωτα μαζί τους)

10 Ατάκες ενός Άντρα για να ρίξει Χυλόπιτα

1. Σε βλέπω σαν αδελφή μου.
(Είσαι άσχημη)

2. Έχουμε μια μικρή διαφορά ηλικίας.
(Είσαι άσχημη)

3. Δεν με ελκύεις με αυτόν τον τρόπο.
(Είσαι άσχημη)

4. Η ζωή μου είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη αυτήν την εποχή.
(Είσαι άσχημη)

5. Έχω ήδη ερωτικό δεσμό.
(Είσαι άσχημη)


6. Δεν βγαίνω ραντεβού με γυναίκες από την δουλειά μου.
(Είσαι άσχημη)

7. Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω.
(Είσαι άσχημη)

8. Ασχολούμαι με την καριέρα μου.
(Είσαι άσχημη)

9. Δεν θέλω να δεσμευτώ.
(Είσαι άσχημη)

10. Ας μείνουμε φίλοι.
(Είσαι απελπιστικά άσχημη)


Μόλις έφαγες μια πολύ γενναιόδωρη και
αχώνευτη χυλόπιτα ...




Η ανθρώπινη φύση είναι πολύ σύνθετη. Οι άνδρες έχουν μάθει να είναι ισχυροί, ανταγωνιστικοί και θαρραλέοι σε κάθε περίπτωση. Η ιστορία υπαγορεύει ότι είμαστε σε θέση να κατακτήσουμε τους φόβους μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας, εφόσον η θέληση, η πεποίθηση και η επιθυμία μας είναι παρούσες.
Η ανθρωπότητα έχει υπερνικήσει τις δυσκολίες του πολέμου, των φυσικών καταστροφών και της βίας. Ακόμα υπάρχει ένας φυσικός φόβος που φαίνεται να επισκιάζει τα περισσότερα άτομα: απόρριψη. Αυτό το ένστικτο μας παραλύει και μας εμποδίζει από να κάνουμε όσα πράγματα θέλουμε πραγματικά, ακόμα και να προσεγγίζουμε τη γυναίκα.. Μερικοί άνδρες φοβούνται τόσο την απόρριψη που θα έτρεχαν με μεγαλύτερη ευχαρίστηση μέσα από ένα ναρκοπέδιο παρά να πλησιάσουν μία γυναίκα. Τελικά το ρητό, "οι γυναίκες έχουν υψηλότερη ανοχή στον πόνο από ότι οι άνδρες," αποδεικνύεται αληθινό.
Η ανάγκη να αισθανθούν οι άνδρες επιθυμητοί και μέρος μιας ομάδας είναι αναπόφευκτη. Ένα καλό παράδειγμα είναι το «πρώτο τσιγάρο» των εφήβων, που συνήθως προκύπτει από τη πίεση της παρέας και το φόβο της απόρριψης. Αλλά υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να υπερνικηθεί αυτό το συναίσθημα: ακρωτηριάζοντας το φόβο της απόρριψης με την ανάπτυξη ενός μεγαλύτερου φόβου της λύπης.

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια;

Είναι προτιμότερο το αίσθημα της απόρριψης, από το αίσθημα της απομόνωσης και της αμφιβολίας στο οποίο ζεις συνεχώς. Είναι απλό, αντιστάθμισε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Ας υποθέσουμε ότι είχες προσεγγίσει την κοπέλα, της ζητούσες να βγείτε για ποτό, εκείνη απαντούσε θετικά και η εξέλιξη ήταν θετική.
Σκέψου όλα όσα θα κέρδιζες. Δεν αξίζει το ρίσκο;
Αυτό ακριβώς να σκέφτεσαι καθημερινά. Αυτά που χάνεις είναι περισσότερα από όσα κερδίζεις. Αυτό που κερδίζεις με τη στάση σου είναι η διατήρηση του αισθήματος του ισχυρού ατόμου. Αυτά που χάνεις όμως είναι πολλά περισσότερα από ένα αίσθημα, είναι ένας ολόκληρος τρόπος ζωής...
Τέλος, να έχεις ένα πράγμα στο μυαλό σου.

Η άρνηση που δέχεσαι δεν σημαίνει πάντα απόρριψη.

Είναι πολύ πιθανό η γυναίκα :
  • να μην είναι καλά εκείνη τη μέρα,
  • να έχει αγόρι, ή και να είναι παντρεμένη,
  • να μην της αρέσουν οι γνωριμίες με αγνώστους, ιδίως μέσα σε ένα club ,
  • να θέλει ένα συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης(η κάθε μία έχει στο νου της κάποιους συγκεκριμένους τύπους ανδρών) ή
  • έδειξε θετικά σημάδια τα οποία εσύ δεν αντιλήφθηκες, ή εκείνη δεν τα εκδήλωσε σωστά.
 
Μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια !
Ο αγώνας τώρα ξεκινά !

Είναι ώρα νομίζω να περάσουμε και στην
συνταγή μας για την
Χυλόπιτα!

Τα υλικά μας είναι :

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά
2 γεμάτες κ.σ γιαούρτι
1 ποτήρι μπύρα
1 κ.γ αλάτι
4 κ.σ λάδι
1 κοφτό κ.γ πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (ό,τι έχετε)
350 γρ. φέτα θρυμματισμένη
3 κ.σ δυόσμος  ψιλοκομμένος
λίγο σουσάμι και γάλα για την επιφάνεια

Ετοιμασία

Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με  τη μπύρα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλάτι, τα αυγά, το γιαούρτι, το πιπέρι και το δυόσμο. Τα δουλεύουμε όλα μαζί.
 Πρέπει να γίνει ένα πολύ πηχτό κουρκούτι , ενας πηχτός χυλός. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο γάλα ή νερό.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτηρωμένο σκέυος , αλείφουμε την επιφάνεια με το λάδι και την αφήνουμε σκεπασμένη για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να ξεκουραστεί η ζύμη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.  Πασπαλίζουμε την πίτα μας με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.Για να δούμε αν είναι ψημένο, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο, αν βγει με υπολείμματα ζύμης, συνεχίζουμε το ψήσιμο. Αν δεν έχει γίνει και κινδυνεύει να καεί η επιφάνειά της,  καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να γίνει.

Καλή επιτυχία & καλή ανάρρωση! :)



Αλμυρά κείκ με τυρί!



Υλικά

4 κ.σ. ξινομυζήθρα ή κατίκι
3 κ.σ. φέτα τριμμένη
20- 30 ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κάπαρη ψιλή
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
1 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. μπαλσαμικό ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη βάση:

4 ντάκους κρίθινους, τριμμένους στο multi
2  κ.σ. καρύδι χοντροτριμμένο
8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


Ετοιμασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ ενώνουμε την ξινομυζήθρα ή το κατίκι, με την φέτα.

Παίρνουμε μικρά ατομικά φορμάκια με αποσπώμενο στεφάνι ή ένα μεγάλο στεφάνι [τσέρκι] του τσιζ κέικ και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή σε χωριστά πιατάκια, ανάλογα τι χρησιμοποιούμε.

Φτιάχνουμε στη βάση ένα στρώμα από το μίγμα του παξιμαδιού και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να κάτσει. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3  εκ. Από πάνω στρώνουμε το μίγμα των τυριών και βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν και να σφίξουν για 30 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μέλι, το ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο μπαλσάμικο και δουλεύουμε το μίγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία να καραμελώσει.

Ξεφορμάρουμε το τσιζ κέικ, περιχύνουμε με την σάλτσα  ντομάτας, πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι και κάπαρη.

 
Η συνταγή είναι απο την Κα Μυρσίνη Λαμπράκη

*δεν έβαλα την κάπαρη





Εγώ έφτιαξα ατομικά τσιζ κεικ και έτσι είχα την δυνατότητα να δοκιμάσω
κι'άλλες γεύσεις  με τυροσαλάτα  και με παντζαροσαλάτα ,
που διακόσμησα με ελιές και τόνο.


Καλή επιτυχία!

Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι!



Δοκίμασα να φτιάξω μια νέα συνταγή που είναι συνδυασμός της
 κλασικής πορτοκαλόπιτας και ενός κλασικού γαλακτομπούρεκου

Υλικά για την γέμιση


500 γρ έτοιμο λεπτό φύλλο , σε θερμοκρασία δωματίου
4 φλ γάλα
250 γρ. γιαούρτι πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά σε θερμ. δωματίου
1 κ 1/2 φλ ζάχαρη
6 κ.σ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
150 γρ βούτυρο για τα φύλλα
 



Υλικά για το σιρόπι

2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό




Ετοιμασία




Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , τη ζάχαρη και όταν αρχίζει να ζεστένεται , ρίχνουμε το σιμυγδάλι , προσθέτουμε το ξυσμα πορτοκαλιού και μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη αποσύρουμε απο την φωτιά και ανήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το μίγμα στην κρέμα μας  ανακατεύωντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε και τις 6κ.σ βούτυρο.


Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ πολύ καλά και στρώνουμε τα φύλλα σουρωμένα ένα- ένα και φορμάρουμε τις άκρες για να ψηθούν ωραία.

Ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ το μίγμα της κρέμας μας και ψήνουμε για περίπουε 30-40 λεπτά εώς ότου ροδοκοκκινήσει καλά η επιφάνεια της πίτας μας.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μας σε μέτρια φωτιά για πείπου 10-12 λεπτά , προσέχουμε γιατί φουσκώνει ...  

Οταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο και ενώ είναι ζεστό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.


Καλή επιτυχία!

Τσουρέκι απο τον τόπο σου κι'ας είναι & μπαγιάτικο!



Πως μπορούμε να μετατρέψουμε το "μπαγιάτικο" τσουρέκι μας σε
ένα λαχταριστό γλύκισμα ; ...

εύκολα!

εκτός από τις Φρυγανιές  μπορούμε να φτιάξουμε
σιροπιαστό τσουρέκι με γέμιση σοκολάτας ....




τα υλικά μας :

1 τσουρέκι
2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
λιωμένη σοκολάτα

Ετοιμασία

Κόβουμε το τσουρέκι μας στη μέση οριζόντια και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60-70 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βγάζοντας τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 8-10 λεπτά.

Μόλις το τσουρέκι μας είναι έτοιμο , σιροπιάζουμε , με ένα κουτάλι αργά , ώστε να σιροπιαστεί , παντού και καλά το τσουρέκι μας. Αφήνουμε να ρουφήξει όλο το σιρόπι και γεμίζουμε το ένα μέρος την βάση μας με σοκολάτα , κλείνουμε το τσουρέκι μας και καλύπτουμε με επιπλέον λιωμένη σοκολάτα ένα επιθυμούμε.

Καλή επιτυχία!

Φωλιές σοκολάτας !







Την ιδέα για αυτές τις σοκολατένιες φωλιές , μου την έδωσε η φίλη Νανώ , όταν είδα μια δημοσίευση της στο fb που αφορούσε αυτή τη σελίδα http://www.celebrationsathomeblog.com/2011/03/diy-chocolate-easter-bowl.html , τις "ερωτεύτηκα" από την 1η στιγμή και μου φάνηκε τόσο διασκεδαστική  η εκτέλεση όσο και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό!

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τις σοκολατένιες Πασχαλινές φωλιές  ,
να και τα πολύ απλά  υλικά  :  

μπαλόνια μίνι
λιωμένη σοκολάτα κρύα
βούτυρο
λαδόχαρτο

επί το έργο :

Φουσκώνουμε τα μπαλόνια μας , τα αλείφουμε πάρα πολύ καλά με βούτυρο.



Σε χαρτί ψησίματος βάζουμε μια κουταλιά λιωμένη σοκολάτα , για την βάση της φωλιάς μας
"Bαπτίζουμε" το μπαλόνι μας  στη λιωμένη σοκολάτα μας
(που έχουμε αφήσει να κρυώσει καλά).
Βάζουμε τόση ποσότητα όση θέλουμε να έχουν πάχος οι φωλιές μας
και στην συνέχεια τοποθετούμε στη σοκολατένια βάση το μπαλόνι μας!







Στολίζουμε με χρωματιστή τρούφα εαν θέλουμε!


Αυτό ήταν !
τώρα θα περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς η σοκολάτα ... και ακολουθεί το διασκεδαστικό κομμάτι ...  με μια βελόνα σπάμε τα μπαλόνια ή κάνετε αυτό που έκανα εγώ ... απλά 3-4 τρύπες κοντά στο δέσιμο του μπαλονιού και αφήνετε το μπαλόνι να ξεφουσκώσει από μόνο του ... αργά αργά ... έτσι ξεκολλάει από  τη σοκολάτα! 






Γεμίζετε τις φωλίτσες σας , με πασχαλινές λιχουδιές και πασχαλινά κουλουράκια!




Φτιάξτε κάρτες με ευχές και τα δωρίζετε στους αγαπημένους σας ,
εννοείτε πως κρατάτε και για εσάς!



Καλή επιτυχία !

Η κ.Διονυσία απο τον παιδικό του γιού μου μας έδωσε την ιδέα πως
να φτιάξουμε φέτος τις δικές μας πασχαλινές κάρτες!

"βούτηξαμε " τους αντίχειρες   σε δαχτυλομπογιές

άφησαμε το αποτύπωμα στο χαρτί , έτοιμο το κοτοπουλάκι μας! 
 και ζωγραφίσαμε τις λεπτομέριες!

Έτοιμες οι καρτούλες μας , να τις γεμίσουμε με ευχές αγάπης μέσα

απο την καρδιά μας!



Καλό Πάσχα σε όλους!




Καραμελωμένη κρέμα espesso!



Φέτος τη Κυριακή του Πάσχα μετά από πολλά χρόνια θα πάμε σε φίλους
και δεν θα γιορτάσουμε στο σπίτι μας , οπότε μιας και δεν θα έχω να ασχοληθώ με τη μαγειρική
αποφάσισα να πειραματιστώ με τα γλυκά.
Εμπνεύστηκα λοιπόν αυτή τη συνταγή , γιατί εκτός ότι μου αρέσει πολύ η γεύση του καφέ εσπρέσο
θεωρώ πως είναι ένα άκρως γευστικό , αρωματικό , δροσερό γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί
μετά το φαγητό και την κρεατοφαγία της ημέρας.

Και το γλυκό αυτό μπορεί να έτυχε σε δικό μου πειραματισμό αλλά φίλοι μου σας υπογράφω ότι πέτυχε! Μπαίνει την λίστα με το top10 των αγαπημένων μου!



Υλικά για την καραμέλα ~ καφέ

200 γρ. ζάχαρη
1 δόση καφέ εσπρέσο




Υλικά για την κρέμα
 750 ml  γάλα
8  αυγά
350 γρ. ζάχαρη
ξύσμα ενός λεμονιού κ μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
1 δόση καφέ εσπρέσο (κρύο)






Ετοιμασία για την καραμέλα



Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με τον καφέ και βράζουμε έως ότου γίνει μία σκούρα καραμέλα. Αδειάζουμε αμέσως από λίγη καραμέλα σε φορμάκια της κρεμ καραμελέ ή σε μια φόρμα μεγάλη. Έπειτα περιστρέφουμε το σκεύος για να πάει η καραμέλα~καφέ παντού.




Ετοιμασία για την κρέμα 


Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει.
Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού , τον καφέ (κρύο) και το γάλα λίγο λίγο.
Χτυπάμε τα ασπ΄ρδια με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού , σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύουμε προσεχτικά με το προηγούμενο μείγμα.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ψήνουμε την κρέμα μας σε μπέν μαρί και σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην μας βράσει το νερό του μπέν μαρί.

Αφαιρούμε την κρέμα από το μπέν μαρί αφήνουμε λίγη ώρα να  κρυώσει και την αδειάζουμε στην φόρμα με την καραμέλα μας. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες , μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα μας σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία! 













 








Μακαρονάδα με λεμόνι & γλυκόσκορδο!





Υλικά για το γλυκό σκορδο
  
6-7 σκ. σκόρδο
Φρέσκο γάλα

Υλικά για τη σάλτσα

 250 γρ. ζυμαρικά
250 ml. σπιτικό ζωμό κοτόπουλου
1 κ.γ μαργαρίνη
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
100 ml. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. γλυκόσκορδο
1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Λίγες φλύδες παρμεζάνα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι

Ετοιμασία

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε  αλατισμένο νερό που βράζει και
 βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. 

Για να ετοιμάσουμε το γλυκόσκορδο:

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι γάλα και προσθέτουμε μέσα 7-8 σκελ. σκόρδο.
Το σκόρδο μαγειρεύεται και δεν μυρίζει, γιατί η λακτόζη του γάλακτος απορροφά την μυρωδιά του. Βράζουμε για 10-15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το σκόρδο.
Το παρακολουθούμε όμως συνέχεια, γιατί το γάλα φουσκώνει.

 Όταν πιέσουμε με ένα κουτάλι το σκόρδο και λιώνει, είναι έτοιμο.



Ρίχνουμε το γλυκόσκορδο στο μπλέντερ και χτυπάμε για να πολτοποιηθεί το σκόρδο.
Αν δεν έχουμε μπλέντερ γίνεται και ένα πηρούνι. 
(εγώ τα έλιωσα στο γουδί)



Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ζωμό κότας.
Ενώ βράζει προσθέτουμε πολύ ψιλοκομμένο δενδρολίβανο. Όταν εξατμίζεται το υγρό ρίχνουμε μια γεμάτη κ.γ. μαργαρίνη. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
Την αφήνουμε να βράσει και να δέσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κ.σ. γλυκόσκορδο. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και μια γεμάτη κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα.
 Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά είναι έτοιμο.
Στο τέλος ρίχνουμε το βασικό συστατικό, το λεμόνι: χυμό από μισό λεμόνι και ξύσμα λεμόνι. Δεν το βάζουμε από την αρχή, για να μην πικρίσει.Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα. Ανακατεύουμε να  πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε! 

 

Η συνταγή είναι απο τον Chef Χαρίδημο Βασιλάκη

Καλή επιτυχία!


Μαλεμπί ~ Μεταξένιο επιδόρπιο



Μαλεμπί (Muhallebi , muhallabia) "Μεταξένιο " επιδόρπιο , το οποίο φτιάχνετε με κόρφλάουρ ή αλεσμένο ρύζι και γάλα , αρωματίζεται με ανθόνερο ή ροδόνερο. Οι μικρασιάτες Έλληνες υιοθέτησαν το επιδόρπιο αυτό , το οποίο είναι δημοφιλές σε όλη τη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει ο σεφ ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος στο βιβλίο του "Του Κόσμου Τα Γλυκά!"
Μια κρέμα μαλεμπί μπορεί να μεταμορφωθεί κυριολεχτικά σε ένα σωρό άλλα γλυκά αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες παραλλαγές πχ με την προσθήκη πολτοποιημένου πικραμύγδαλού έχουμε το γωνστό γλυκό keskul. Το όνομα "μελεμπί" φαίνετε να είναι περσικής προέλευσης , αλλά το ίδιο το γλυκό δεν συναντάται πια στην ενθική κουζίνα των σύγχρονών Ιρανών.



Υλικά



1 λίτρο γάλα πλήρες
100 γρ. ρυζάλευρο
100 γρ. φρουκτόζη
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
γλυκό κουταλιού (πορτοκάλι , περγαμόντο) ή μαρμελάδα
1 σφινάκι ανθόνερο







Ετοιμασία


 
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το κρύο γάλα και το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε.

Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την κοπανισμένη μαστίχα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε τη φρουκτόζη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μίγμα του ρυζάλευρου στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά συνεχώς μέχρι να πήξει το γάλα σε κρέμα.



Μοιράζουμε την κρέμα σε μπωλάκια και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο.

Ανακατεύουμε μερικές κουταλιές γλυκό του κουταλιού ή τη μαρμελάδα μας , με το ροδόνερο και σερβίρουμε κάθε μπόλ με μια κουταλιού και ένα φύλλο φρέσκου δυόσμου εαν θέλουμε.

Πασπαλίζουμε με επιπλέον άχνη ζάχαρη εαν θέλουμε.
ή μπισκότα για τα παιδιά.



Καλή επιτυχία!