Υλικά
1 κιλο καλαμαράκια καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ανακατεμένο με μια πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. ματζουράνα
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο ελαφρώς λιωμένες
Ροδόλες λεμονιού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα μεγάλο τηγάνι.
Προσθέτουμε τα καλαμάρια, το θυμάρι, τη μαντζουράνα, το μαϊντανό, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και το σκόρδο, και ανακατεύουμε για περίπου 7-9 λεπτά, μέχρι τα καλαμάρια να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να είναι τραγανά.
Γαρνίρουμε τα καλαμάρια με φέτες λεμονιού και τα σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
φωτό : http://trans.kathimerini.gr