Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας!



Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 δαφνόφυλλο
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
2  πατάτες  καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
1 ποτηράκι κρασιού χυμό πορτοκάλι
1 ποτηράκι κρασιού χυμό λεμόνι
1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
πικάντικο κεφαλοτύρι κομμένο σε καρεδάκια
αλάτι , πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας , το κόβουμε το κρέας σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τους βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Κάνουμε τρύπες στα κομμάτιου απο το κρέας και γεμίζουμε με σκόρδο και κεφαλοτύρι. Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια απο το κρέας και σβύνουμε με το χυμό απο πορτοκάλι , λτμόνο κ το κρασί , αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και αφήνουμε το κρέας μας να βράσει σε μέτρια φωτιά. (περίπου 1ώρα)
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά (καρότα, πατάτες,  και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσει κάπως η σάλτσα. Τα λαχανικά θα βγάλουν τα υγρά τους, όμως αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Καλή επιτυχία!





Το πρώτο μου βραβείο! :)



Μητρικός θηλασμός: Kαι άλλο βραβείο :-)

Επέλεξε Ισπανία το χταπόδι!



Πάνω από το κουτί της Ισπανίας έκατσε ο Πολ, το χταπόδι που μέχρι στιγμής έχει πέσει «μέσα» σε όλες τις προβλέψεις που αφορούν τα αποτελέσματα των αγώνων της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ.

Το διασημότερο χταπόδι στον κόσμο έχει προβλέψει ότι η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ θα κέρδιζε την Αυστραλία, την Γκάνα, την Αγγλία και την Αργεντινή, όπως και ότι θα έχανε από τη Σερβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bild είχε live από το θαλάσσιο κέντρο, όπου είναι ο Πολ και θεωρεί ότι το γεγονός πως επέλεξε τους «φούριας ρόχας» είναι κακός οιωνός.

Η μέθοδος είναι απλή. Οι υπεύθυνοι του θαλάσσιου κέντρου ρίχνουν στη δεξαμενή όπου κατοικεί ο Πολ δύο δοχεία, το καθένα από τα οποία περιέχει τη σημαία της ομάδας που πρόκειται να αγωνιστεί και έναν μεζέ. Ο Πολ διαλέγει ένα από τα δοχεία και πάει και κάθεται πάνω του.


Ο Πολ για το Αργεντινή-Γερμανία:





Σιροπιστό κεικ πορτοκάλι!


Υλικά

3 μέτρια πορτοκάλια
125 γρ. βούτυρο σε κομματάκια κ 1κ.σ για την φορμα
1 ½ φλ. ζάχαρη,
2 αυγά,
1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
½ φλ. αλεσμένα αμύγδαλα.

Για το σιρόπι:

1 φλ. ζάχαρη,
την φλούδα απο 1 πορτοκάλι
2/3 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού,
1/3 φλ. νερό.
Εκτέλεση

Βάζουμε τα πορτοκάλια σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε μέχρι να κοχλάσουν. Αδειάζουμε το νερό ,στραγγίζουμε τα πορτοκάλια  και επαναλαμβάνετε το ίδιο για ακόμα 2 ακόμη φορές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ελαφρά  μια φόρμα (χωρίς τρύπα ή μακρόστενη) διαμέτρου 22 εκ. περίπου.

Κόβουμε τα πορτοκάλια , αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα αλέθουμε στο  μπλέντερ πολύ καλά.   Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ύστερα χτυπάτε μέσα ένα- ένα τα αβγά. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλία τα αλεσμένα πορτοκάλια και το ανακατεύουμε με σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί. Μετά, προσθέτουμε σιγά σιγα το αλεύρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μειγμα μας στην φόρμα και ψήνουμε το κέικ για  45 περίπου λεπτά.
Παράλληλα μέχρι να ψηθεί το κείκ μας φτιάχνουμε το σιρόπι , ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρολάκι και βράζοντας σε μετρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βγάζουμε το κεικ απο την φόρμα , τοποθετούμε σε πιατέλα  και το περιχύνουμε με σιρόπι.


Καλή επιτυχία!

Ψωμί μπύρας!






Υλικά

500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
1 κ.σ. μέλι σε θερμοκρασιά δωματίου
2 κ.γλ. αλάτι
1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι λευκό κ μαύρο

Ετοιμασία

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και την μπίρα. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά.
Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Βάζουμε τη ζύμη μας σε σχήμα φρατζολάκι στη φόρμα μας ,λαδώνουμε  την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, για περίπου 40΄. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το βάζουμε σε σχάρα, να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!

Καλημέρα ~ καλό μήνα!



Moύς σοκολάτας με ούζο!


Υλικά

2 φλ κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αυγών
3 κ.σ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ ούζο
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
καλής ποιότητας ψιλοκομμένη


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το 1 φλ κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτο μέχρι να δέσει καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζεστη κρέμα γάλακτος , χτυπώντας συνεχώς με συρμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Αδειάζουμε το μειγμα μας σε κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να να πήξει.
Όταν πήξει το μειγμα το περνάμε απο ενα σουρωτήρι σε ένα μπολ και προσθέτουεμ το ούζο.
Λειώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μειγμα να κρυώσει. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντυγί και ενσωματώνουμε με το μείγμα σοκολάτας. Αδειάζουμε σε 8 μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένα για τουλάχιστον 6 ώρες. Γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.


Καλή επιτυχία!

Κατάμεστο το Συνεδριακό για την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ - Πολιτισμός - The Best News

Κατάμεστο το Συνεδριακό για την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ - Πολιτισμός - The Best News

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ




Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926. Μετακόμισε στη Γαλλία το 1950.


Αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης το 1967 και την πρώτη γυναίκα πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόνης στην 700 χρόνων ιστορία του το 1976, όπως και πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης.

Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, ενώ μετακόμισε στο Παρίσι το 1953 για να συνεχίσει τις σπουδές της. Δύο χρόνια μετά την άφιξή της, διορίσθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), ενώ το 1964 λαμβάνει τον τίτλο της διευθύντριας του Κέντρου και το 1967 αυτόν της καθηγήτριας στη Σορβόνη, ενώ στο μεταξύ τιμήθηκε με τον τίτλο του Docteur des Lettres. Ενώ διετέλεσε Διευθύντρια του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού του Βυζαντίου και της Χριστιανικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris 1, εξελέγη Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου της Σορβόνης (1970-1973) και το 1976, Πρύτανις. Εκεί γνώρισε τον σύζυγό της και αξιωματικό του Γαλλικού Στρατού, Ζακ Αρβελέρ (Jacques Ahrweiler), με τον οποίον απέκτησε μια κόρη.

Είναι Πρόεδρος, μεταξύ άλλων, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, της Επιτροπής Ηθικής του Εθνικού Κέντρου για την Επιστημονική Έρευνα (Γαλλία), του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών (Ελλάδα) και Επίτιμη Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Παρισίων, Πρύτανις των Πανεπιστημίων των Παρισίων, και Πρόεδρος του Κέντρου Georges Pompidou- Beaubourg.

Τα έργα της αφορούν κυρίως την ιδιότητά της ως βυζαντινολόγου. Μεταξύ των σημαντικότερων, αξίζει να αναφερθούν οι «Έρευνες για τη διοίκηση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας τον 9ο και 10ο αιώνα»(1960), «Το Βυζάντιο και η θάλασσα» (1966), «Μελέτες για τη διοικητική και κοινωνική διάρθρωση του Βυζαντίου»(1971), «Βυζάντιο, η χώρα και τα εδάφη»(1976), και «Η Πολιτική Ιδεολογία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας»(1976), «Βυζαντινή Γεωγραφία», «Ιστορική γεωγραφία του μεσογειακού κόσμου». Γνωστή είναι επίσης και για το μεγάλο αίσθημα φιλελευθερισμού και ελεύθερης έκφρασης των ιδεών που την διέπουν. Όπως είχε η ίδια αναφέρει σε συνέντευξή της: "Ποτέ δεν επέτρεψα, ως πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης να μπει στο ίδρυμα αστυνομικός χωρίς να είμαι και εγώ η ίδια μπροστά".


Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ θεωρείται σήμερα από τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές προσωπικότητες, ιδιαίτερα στη Βυζαντινολογία, με πολύ μεγάλο αριθμό σχετικών διαλέξεων και ομιλιών εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι πρύτανης των Πανεπιστημίων της Σορβόνης από το 1976, καγκελάριος των Πανεπιστημίων του Παρισιού, διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Στην πολύχρονη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία έχει αναλάβει τα ανώτερα αξιώματα και έχει τιμηθεί με πλήθος διεθνών διακρίσεων. Στα βιβλία της περιλαμβάνονται η "Πολιτική ιδεολογία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας" (1975), "Η Σμύρνη ανάμεσα σε δύο τουρκικές κατοχές" (1975), "Η διασπορά στο Βυζάντιο" (1995), "The Making of Europe" (2000).









Ντομάτες ογκρατέν με τυρί!




τα υλικά μας

6 μεγάλες ώριμες & σφιχτές ντομάτες
300 γρ τυρί φέτα
4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ ρίγανη
1 ψιλοκομμένο κλωνάρι βασιλικό
τριμμένη φρυγανιά
λάδι , αλάτι , πιπέρι

το μαγείρεμα

Πλένουμε καλά τις ντομάτες , τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη φρυγανιά , αλάτι πιπέρι και τη ρίγανη.
Σε ένα άλλο πιάτο μερικές κουταλιές λάδι και λίγο αλάτι.
Κόβουμε τη φέτα και πασπαλίζουμε με το βασιλικό.
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Περνάμε τις ροδέλες πρώτα απο το λάδι και έπειτα απο το μείγμα με την φρυγανιά απαλά και απο τις 2 πλευρές.
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τριμμενη φρυγανιά.
Κάνουμε στρώσεις απο την ντομάτα και τη φέτα εναλλάξ βάζοντας ενδιάμεσα το σκορδάκι, η τελευταία στρώση πρέπει να είναι ντομάτας.
Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά , σερβίρουμε ζεστό!




Καλή επιτυχία!

Ο φίλος μας ο Λευτεράκης



Επισκέφτηκα πρόσφατα τη Σαντορίνη. Ωραίο νησί, δεν είχα ξαναπάει. Η Καλντέρα, το ηλιοβασίλεμα στην Οία, ο περίπατος στα γραφικά σοκάκια. Κι ακόμη ο Λευτέρης! Ναι, ο μάγκας, ο μερακλής ο Λευτέρης. Έχει μία ταβερνούλα σε ένα γραφικό λιμανάκι. Φοβερή ταβέρνα. Ψάρι φρέσκο, περιποιημένα πιάτα, καμία σχέση με τα τουριστικά που «γδύνουν» τον πελάτη. Ο Λευτέρης δεν είναι μόνο επιχειρηματίας. Είναι και κάτι άλλο. Σωστά το μαντέψατε!

Ο Λευτέρης είναι ταυτόχρονα και δημόσιος υπάλληλος. Είναι από εκείνους που δούλευαν στην παλιά Ολυμπιακή και περιμένει εδώ και μήνες την μετάταξή του. Βέβαια, ο μισθός «πέφτει» κανονικά. Κάθε 1η και 15η του μηνός. Τον ρώτησα αν αισθάνεται άνετα με αυτή την κατάσταση. «Και τι να κάνω», μου απάντησε. «Να γυρίζω στους καφενέδες»;

Κάπου εκεί ένιωσα τύψεις. Δίκιο έχει ο άνθρωπος. Δεν φταίει αυτός. Φταίνε εκείνοι που τους «ξέχασαν». Δημόσιοι υπάλληλοι στα αζήτητα. Μόνο που κάθονται και πληρώνονται. Δηλαδή, κάθονται και τους πληρώνουμε.

Φανταζόμαστε ότι δεν περιμένουν στην κυβέρνηση να τελειώσει πρώτα η απογραφή για να καταλήξουν που θα μετατάξουν τον Λευτέρη. Σε αυτή την περίπτωση ο φίλος μας ο Λευτεράκης μπορεί να περιμένει για πολύ ακόμη. Αλλά ο μισθός «πέφτει».

Κι εγώ το ίδιο θα έκανα στην θέση του. Δεν θα έλεγα «δεν τον θέλω τον μισθό». Θα κοίταζα να κάνω και κάτι άλλο για να έχω στο μεταξύ μία εναλλακτική. Είναι ο νόμος της αυτοσυντήρησης. Η επιβίωση είναι το ζητούμενο και μάλιστα στις μέρες του ΔΝΤ.

Όπως έλεγε και μία γνωστή ατάκα σε παλιά ελληνική ταινία, «το θέμα είναι να τρυπώσεις. Έτσι και τρυπώσεις»... Τρύπωσε ο Λευτέρης πριν από χρόνια στην Ολυμπιακή και τώρα την βρίσκει την άκρη.

Πάντως, φίλε Λευτέρη, το μαγαζί σου δεν «παίζεται». Είμαι βέβαιος ότι ίσως και να είχες καλύτερη τύχη στην ζωή σου αν είχες αποφασίσει να ασχοληθείς από την αρχή με την ταβέρνα και όχι με την Ολυμπιακή ή με οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία. Βλέπεις, Λευτέρη, το δημόσιο μας «έφαγε» όλους. Μας πρόσφερε την «σιγουριά» και σε αντάλλαγμα σκοτώσαμε την επιχειρηματικότητα και μαζί με αυτή και αυτή την έρμη την Ελλάδα...


πηγή : http://www.capital.gr/ 

Πορτοκάλι με δυόσμο!




Ενα επιδόρπιο ιδανικό για να καθαρίσει την αναπνοή μας και να μας χαρίσει ένα απίστευτο "μούδιασμα" στον ουρανίσκο μετά απο ένα πλούσιο γεύμα!

Υλικά

1 πορτοκάλι τύπου μέρλιν
2 κ.σ ζάχαρη ψιλή
4 κ.σ δυόσμο

για το σερβίρισμα

σιρόπι σοκολάτας
σαντυγί

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια απο την φλούδα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε γουδί χτυπάμε καλά το δυόσμο με την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε τα πορτοκάλια σε πιατέλα , βάζουμε πάνω σε κάθε φέτα πορτοκαλιού , απο το μείγμα δυόσμου-ζάχαρης και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας κ σαντυγί.



Καλή επιτυχία!





Εύκολο , γρήγορο , πεντανόστιμο σουφλέ με ψωμί!





Υλικά

ψωμί του τόστ
100 γρ μαλακό κίτρινο τυράκι
100 γρ γραβιέρα πικάντικη
150 γρ ζαμπόν
1 ποτήρι γάλα
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
3 αυγά
 βητάμ
πάπρικα





Εκτέλεση

Αλείφουμε καλά το σκευώς μας με βητάμ και στρώνουμε  το ψωμάκι.
Περιχύνουμε με γάλα , μέχρι απλά να μουσκέψουν οι φέτες του τόστ.
Πασαπλίζουμε με λίγη γραβιέρα , μοιράζουμε τις φέτες του ζαμπόν και πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυράκι. Προσθέτουμε τις ντομάτες.
Πάνω σε κάθε ροδέλα ντοματούλας βάζουμε μια μικρή ποσότητα βητάμ , πασαπλίζουμε πάλι με τα τυράκια που μας έχουν μείνει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο γάλα και αρωματίζουμε με την πάπρικα.
Περυχίνουμε πάνω απο τις ντομάτες και με κινήσεις του σκεύους , φροντήζουμε να απλωθεί το μειγμα των αυγών παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς




Καλή επιτυχία!

1 GOAL!!! Εκπαίδευση για όλους!




ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ... ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ! :)

http://act.join1goal.org/ea-campaign/clientcampaign.do?ea.client.id=821&ea.campaign.id=6814




H παγκόσμια εκστρατεία 1GOAL



Εκπαίδευση για όλους!


Τι είναι η εκστρατεία 1GOAL;


Το 1GOAL είναι η νέα Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες, με στόχο να συγκεντρωθούν 30 εκατομμύρια υπογραφές μέσα σε ένα χρόνο από θεατές και φιλάθλους του Μουντιάλ και όχι μόνο. Οι υπογραφές αυτές θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της παγκόσμιας δέσμευσης των αναπτυγμένων κρατών για Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του κόσμου μέχρι το 2015.






Η εκστρατεία 1GOAL πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το Ποδόσφαιρο (FIFA).


Το 2010, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (Moυντιάλ) θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αφρική και εκατομμύρια άνθρωποι θα εστιάσουν την προσοχή τους εκεί. Με την ευκαιρία αυτή, η FIFA στηρίζει την εκστρατεία 1GOAL και δεσμεύεται να δημιουργήσει μια παράδοση παιδείας στην Αφρική αλλά και σε όλες τις φτωχές χώρες παγκοσμίως, με την στήριξη των εκατομμυρίων φιλάθλων του Moυντιάλ.




Η παγκόσμια εκστρατεία 1GOAL: Εκπαίδευση για Όλους, ξεκίνησε και στην Ελλάδα.



Την εκστρατεία στην Ελλάδα συντονίζει η ActionAid Ελλάς, υπό την αιγίδα της UNESCO και με την πολύτιμη υποστήριξη της ΕΠΟ και της Super League.






Ποιοι άλλοι στηρίζουν την εκστρατεία 1GOAL


Την εκστρατεία υποστηρίζουν μέχρι στιγμής δεκάδες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, ο Μπόνο, ο Κέβιν Σπέισι, ο Σερ Μπομπ Γκέλντοφ, ο Γκόρντον Μπράουν, o Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Τιερί Ανρί, ο Νουάνκο Κανού, η Τζέσικα Άλμπα, ο Σεπ Μπλάτερ και άλλοι πολλοί!






Κάλεσε κι εσύ μαζί τους, τους ηγέτες όλων των χωρών να κάνουν την εκπαίδευση για όλους πραγματικότητα.



Γράψε το όνομά σου γι αυτούς που δεν μπορούν! Αυτός ο αγώνας είναι για να πάνε 75 εκατομμύρια παιδιά σχολείο και να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Ας τελειώσει με το σκορ: Εκπαίδευση - Φτώχεια, 1-0!






Βάλε την υπογραφή σου ή στείλε ΑΑΗ [ΚΕΝΟ] ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ στο 54002 (χρέωση €0,30 ανά SMS συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Στην εκστρατεία καλούμαστε να συμμετέχουμε όλοι.


Μαζί, όνομα με όνομα, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να καλέσουμε τους ηγέτες του κόσμου να κάνουν την εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και προτεραιότητα και πραγματικότητα. Αυτός ο αγώνας ας τελειώσει με το σκορ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΦΤΩΧΕΙΑ 1-0.


http://www.childfamily.gr/gr/1Goal.cfm







Ένα τραγούδι για το μουντιάλ!




Ο ράππερ K’naan, με καταγωγή από το Καναδά και τη Σομαλία, ενώνει τις δυνάμεις του με τους Θεσσαλονικείς Professional Sinnerz και τον Κόμη Χ, για το ελληνικό ρεμίξ του ποδοσφαιρικού ύμνου.

διαβάστε περισσότερα http://sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=9121&catid=1&sn=71

Τέλος εποχής! :(




 Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Πάτρας μετά από 76 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς στην ενημέρωση, από την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010, τερμάτισε την ιστορική διαδρομή της.

διαβάστε περισότερα   ......... 





Γλυκιά κατάδυση ~ Υποβρύχιο




Στην προσπάθεια μου να βρω κάποια ιστορικά στοιχεία για το υποβρύχιο ή βανίλια όπως αλλιώς λέγετε , δεν κατάφερα και πολλά πράγματα ... Πάντως αναφέρεται με το παλιό του όνομα στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ως "ζαχαροκάντιο ζυμωτό"!
Πρέπει να είναι απο τα πρώτα γλυκίσματα που έκαναν οι Άραβες ζαχαροπλάστες , αφού οι Άραβες είναι οι εφευρέτες της κρυσταλικής ζάχαρης ζαχαροκάλαμου ("κάντι" στα Αραβικά). Το υποβρύχιο ανήκει στην κατηγορία των φοντά!



Υλικά
4 φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
1 κτγ κρεμόριο ή χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζουμε επι 20 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και το κρεμόριο , σπουπίζοντας τα τοιχώματα με βρεγμένο πανί για να αποφύγετε το ζαχάρωμα που δημιουργήτε. Πρέπει 1κτγ σιρόπι να μην διαλύεται μέσα σε νερό για να είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει (χλιαρό) σε ένα μπόλ.
Εάν θέλετε αρωματίστε με βανίλια , μαστίχα , τριαντάφυλλο.
Χτυπήστε με δύναμη με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ή ξύλινης σπάτουλας.
Φυλάξτε το σε βάζο.
Καλή επιτυχία!

Μάφινς με λεμόνι & ανθόνερο!






Τα μαφινς τα έφτιαξα για τον διαγωνισμό στο blog της Νίκης! στο  σκέτη γλύκα
Υλικά

200 γρ αλέυρι κοσκινισμένο
140 γρ ζάχαρη
140 γρ βούτηρο σε θερμοκρασιά δωματίου
20 γρ βούτηρο για την φόρμα
3 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
1 λεμόνι χυμό + ξύσμα
2 κ.σ ανθόνερο
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτηρο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλέυρι , τη μαγιά , τα αυγά , το ανθόνερο , το χυμό κ το ξύσμα λεμονιού καθώς και μια πρέζα αλάτι.
Χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματοθούν τα αρώματα και οι μυρωδιές.
Αδιάζουμε το μείγμα στις βουτηρωμένες θήκες για τα μάφινς και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Μόλις τα βγάζουμε απο το φούρνο αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!


Μπαμπάς!



Υλικά

250 γρ. αλεύρι σκληρό

10 γρ. μαγιά
1 κουταλάκι του καφέ αλάτι
2 κουταλάκια του καφέ ζάχαρη
2 αυγά
1 κρόκο αυγού
80 γρ. γάλα
75 γρ. βούτυρο
Σιρόπι

500 γρ. νερό
350 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μαύρο ρούμι
μαρμελάδα βερίκοκο (για την επικάλυψη)



Για το σερβίρισμα

άγλυκη σαντιγί
πορτοκάλια



Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πολύ λίγο το γάλα και ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και όλα τα αυγά. Αδειάζουμε το μίγμα στο μίξερ μαζί με το αλεύρι. Το χτυπάμε για αρκετή ώρα και σταδιακά ρίχνουμε το βούτηρο λιωμμένο (όχι καμμένο).
Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μαζεύεται στο φτερό του μίξερ, το βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, το σκεπάζουμε, το αφήνουμε περίπου για μία ώρα σε ζεστό περιβάλλον και, όταν το ζυμάρι διπλασιαστεί, το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα μπριός μέχρι τη μέση.
Το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου σε ζεστό περιβάλλον για να διπλασιάσει τον όγκο του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα.
Βγάζουμε από τον φούρνο, κατά προτίμηση το ξεφορμάρουμε αμέσως και, όταν κρυώσει, δημιουργούμε μ' ένα μαχαίρι 5-6 τρύπες στο κάτω μέρος του μπαμπά.
Σ' ένα τηγάνι λίγο μεγαλύτερης διαμέτρου από αυτή της φόρμας όπου φτιάξαμε τον μπαμπά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ρούμι. Μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε τον μπαμπά μέσα στο σιρόπι και κλείνουμε τη φωτιά. Με μία κουτάλα παίρνουμε από το σιρόπι και ποτίζουμε και το επάνω μέρος του μπαμπά.
Βγάζουμε τον μπαμπά με προσοχή, τον τοποθετούμε σε μια πιατέλα τον αλείφουμε με τη μαρμελάδα βερίκοκο (κατά προτιμήσει να την έχουμε λιώσει στη φωτιά με ελάχιστο νερό).
Σερβίρουμε με τα φρούτα και τη σαντιγί.


Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου


Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!






Μαθαίνω την ώρα!





http://e-math.eduportal.gr/efarmoges/time.htm  κάνε κλικ! βάλε τους δείκτες στην σωστη ώρα!

Τυροκαυτερή!



Υλικά

200 γραμ. Φέτα (τριμμένη)
200 γραμ. Ανθότυρο
100 γραμ. Γιαούρτι
2 καυτερές πιπεριές (ψιλοκομμένες)
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
λίγο ξύδι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα χτυπάμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ εάν θέλουμε να γίνει το μείγμα λείο.

Καλή επιτυχία!









Επιστροφή στην δουλειά ...



Ερ. Δέχομαι μεγάλη πίεση για να μείνω στο σπίτι. Τι πρέπει να κάνω;

Απ. Πρόκειται για μια πολύ προσωπική απόφαση. Μην επιτρέψετε να σας επηρεάσουν οι άλλοι λέγοντάς σας τι πρέπει να κάνετε και τι όχι. Αν έχετε αποφασίσει να επιστρέψετε στη δουλειά, προσπαθήστε να αγνοήσετε όσους προσπαθούν να σας πείσουν ότι θα έπρεπε να μείνετε στο σπίτι. Σημασία έχει να αισθάνεσθε καλά με την απόφασή σας εσείς, το μωρό σας και ο σύντροφός σας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε και την έγκριση του γιατρού σας.

Ερ. Θέλω να επιστρέψω στη δουλειά επειδή μου αρέσει. Είναι λάθος αυτό;


Απ. Ως εργαζόμενη μητέρα έχετε να προσφέρετε πολλά στο παιδί σας. Η επιστροφή στη δουλειά επειδή σας προσφέρει ευχαρίστηση, είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να το κάνετε. Είναι καλό για εσάς και τα θετικά σας αισθήματα θα περάσουν στο παιδί σας.

Ερ. Τι γίνεται αν αισθάνομαι ενοχές επειδή αφήνω το μωρό μου;


Απ. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε έτσι. Ακόμη και με την καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμό, όταν έρθει η ώρα να επιστρέψετε στη δουλειά, είναι φυσικό να αισθάνεστε ότι διχάζεστε μεταξύ του παιδιού σας και της δουλειάς σας.

Οταν επιστρέψετε στην εργασία σας ίσως ακόμη να αισθανθείτε και ενοχές επειδή απολαμβάνετε τη δουλειά σας όσο και πριν. Όμως, εφόσον έχετε οργανωθεί καλά και είναι όλοι ικανοποιημένοι με τον τρόπο που έχετε διευθετήσει τα πράγματα για την φροντίδα του παιδιού, δεν έχετε κανένα λόγο να αισθάνεστε ενοχές για το συνδυασμό μητρότητας και δουλειάς. Όταν το μωρό προσαρμοσθεί σε ένα πρόγραμμα, θα είναι πιο εύκολο και για τους δύο σας. Και εάν το μωρό σας είναι ευτυχισμένο, θα είστε κι εσείς ευτυχισμένη.


Ερ. Θα χάσει κάτι το μωρό μου, αν δεν είμαι εκεί;


Απ. Όσο το μωρό σας είναι ευτυχισμένο και χαρούμενο με τη φροντίδα που λαμβάνει, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε.

Δεν είναι απαραίτητο να αφιερώνετε κάθε λεπτό της ημέρας σας στο μωρό σας για να δείξετε την αγάπη και τη στοργή σας. Όσο καλύπτονται οι συναισθηματικές του ανάγκες, θα έχει ένα πολύ ισχυρό δεσμό μαζί σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι του αφιερώνετε χρόνο όταν είστε στο σπίτι, για παράδειγμα, παίξτε μαζί του και πηγαίνετε για μπάνιο. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα παιδιά, που από μικρή ηλικία συναναστρέφονται μικρά παιδιά και ενήλικες, αναπτύσσονται καλύτερα.


Ερ. Πως μπορώ να προετοιμαστώ εγώ και το μωρό μου, για την επιστροφή μου στη δουλειά;


Απ. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το κάνετε. Πρώτα, σκεφτείτε προσεκτικά ποιος θα θέλατε να προσέχει το μωρό σας και κατόπιν εξετάστε τις δυνατότητες που έχετε, πριν καταλήξετε σε κάποια απόφαση: ένας συγγενής, μια μπέιμπι σίτερ, μια νταντά, ένας βρεφονηπιακός σταθμός ή κάποιος συνδυασμός των προηγούμενων. Η επικοινωνία με άλλες μαμάδες μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαπιστώσετε τι είναι κατάλληλο για εσάς, ενώ θα μπορούσατε ίσως να μάθετε και κάποια πράγματα για τη φροντίδα του μωρού.



Εξετάστε επίσης αν θα μπορούσατε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύατε πριν, ώστε να μπορέσετε να ρυθμίσετε καλύτερα την οικογενειακή σας ζωή. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δουλεύετε με μερική απασχόληση, να μοιραστείτε τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις με φίλους, να αλλάξετε την επαγγελματική σας έδρα ώστε να είστε πιο κοντά στο σπίτι, ή να αλλάξετε το ωράριό σας ώστε να είναι πιο βολικό για την οικογένειά σας.



Συζητήστε την κατανομή των ευθυνών του σπιτιού, ώστε να μην καταλήξετε να αφιερώνετε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας στις δουλειές του σπιτιού. Έτσι, μπορεί να μειωθεί το στρες που προκαλείται από τις υποχρεώσεις της δουλειάς και του σπιτιού.

Ερ. Πως θα αισθάνομαι καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα επιστρέψω στη δουλειά;


Απ. Μάλλον θα ανησυχείτε για διάφορα πράγματα.

Πέρα από την ανησυχία που προφανώς θα έχετε αφήνοντας το μωρό σας στη φροντίδα κάποιου άλλου, θα ανησυχείτε και για την ικανότητά σας να κάνετε τη δουλειά σας. Δεν είστε η μόνη. Οι περισσότερες μαμάδες έχουν τα ίδια συναισθήματα. Το πιθανότερο είναι ότι κατά την επιστροφή σας στη δουλειά, στην αρχή θα συναντήσετε κάποιες δυσκολίες. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο πολύ λείψατε και από το τι αλλαγές έγιναν στη δουλειά σας κατά την απουσία σας. Μην εκπλαγείτε αν δείτε νέα πρόσωπα.

Μπορεί επίσης να ανησυχείτε ότι όποιος έκανε τη δουλειά σας όσο λείπατε, έκανε καλύτερη δουλειά από εσάς. Ωστόσο, αν προετοιμάσετε καλές και λεπτομερείς σημειώσεις αυτό θα δημιουργήσει πολύ καλές εντυπώσεις για εσάς διότι σημαίνει ότι ενημερώσατε καλά τον προσωρινό σας αντικαταστάτη. Προσπαθήστε να διασφαλίσετε ότι θα ενημερωθείτε εξίσου πολύ καλά, όταν επιστρέψετε.



Στη Δουλειά


Eρ. Όταν επιστρέψω στη δουλειά πως θα αντιδράσουν ο εργοδότης και οι συνάδελφοί μου;


Απ. Προφανώς ο τρόπος αντιμετώπισης ποικίλλει από τον έναν εργασιακό χώρο στον άλλο, αλλά σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι υποστηρίζουν τις εργαζόμενες μητέρες.



Βέβαια, σίγουρα διευκολύνει τα πράγματα αν θέσετε τους κανόνες σας από την αρχή. Καταστήστε σαφές ότι δε θέλετε να δουλεύετε ως αργά ούτε να παίρνετε δουλειά στο σπίτι. Εάν, όταν επιστρέψετε στη δουλειά, διαπιστώσετε ότι η ισορροπία μεταξύ παιδιού και δουλειάς είναι πολύ στρεσογόνα για εσάς, να είστε ανοικτοί και ειλικρινείς. Δείτε εάν μπορείτε να μειώσετε το φόρτο εργασίας σας ή να αλλάξετε τις ώρες σας. Ίσως σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε κάποια μαθήματα διαχείρισης χρόνου, αν μπορείτε να το κάνετε.

Ερ. Τι επίδραση θα έχει η μητρότητα στην καριέρα μου;


Απ. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η μητρότητα μπορεί να δώσει μια πολύ καλή ώθηση στην καριέρα σας!



Έχει διαπιστωθεί ότι τα προφανή μειονεκτήματα του να είστε εργαζόμενη μητέρα –λίγες ώρες στη δουλειά, αυξημένες ευθύνες στο σπίτι, χρόνος που θέλετε να αφιερώσετε στο μωρό σας- μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σας, σε ό,τι έχει να κάνει με την καριέρα σας.



Αν εργάζεστε με ένα ιδιαίτερα πιεστικό πρόγραμμα μπορεί να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι γίνονται πολύ καλύτερες στη διαχείριση του χρόνου και των οικονομικών τους. Η μητρότητα μπορεί επίσης να σας δώσει μια νέα αυτοπεποίθηση, που περνά και στην επαγγελματική σας ζωή. Οι προκλήσεις που σας αποθάρρυναν πριν, μάλλον θα σας φαίνονται εύκολες τώρα συγκρίσιμες με τον τοκετό και την μητρότητα! Το να έχετε ένα μωρό, μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα από μια άλλη οπτική, κι έτσι να δείτε και την καριέρα σας με ένα νέο τρόπο.

Eρ. Tι γίνεται με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του μωρού μου;


Απ. Δείξτε ενεργό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του παιδιού σας. Κατά διαστήματα θα διαβάζετε άρθρα στον τύπο σχετικά με τις θετικές ή αρνητικές επιδράσεις στα παιδιά των εργαζόμενων γονέων. Πρόκειται για ένα συναισθηματικό θέμα και οι απόψεις που εκφράζονται έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι εργαζόμενες μητέρες φαίνονται αδύναμες να νικήσουν. Πράγματι, η πλειοψηφία των στοιχείων δείχνει ότι η καλής ποιότητας προσχολική φροντίδα, οδηγεί σε βελτιωμένο IQ, καλύτερη σχολική απόδοση και συμπεριφορά.



Ωστόσο, αξίζει να έχετε κατά νου ότι εσείς και το παιδί σας θα ωφεληθείτε περισσότερο από μια πιο σύντομη εργάσιμη ημέρα. Προσπαθήστε να μην δουλεύετε συχνά ως αργά, ιδιαίτερα αν η απόσταση δουλειά – σπίτι είναι μεγάλη. Ο σύντροφός σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει προσπαθώντας να γυρίσει στο σπίτι όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Σε κάθε περίπτωση η διευθέτηση της φροντίδας του παιδιού υπαγορεύει την τήρηση κάποιων ωραρίων.



Αν το παιδί σας έχει αναπτύξει μια συγκεκριμένη βραδινή ρουτίνα, μπορεί να είναι πιο στρεσογόνο για αυτό, αν επιστρέφετε στο σπίτι αργά το βράδυ. Θα είναι κουρασμένο, αλλά μπορεί να προσπαθήσει να μείνει ξύπνιο μέχρι αργά, για να περάσει λίγη ώρα μαζί σας. Υπό αυτές τις συνθήκες, εάν γυρίσετε στο σπίτι ακόμα και ένα τέταρτο νωρίτερα, θα έχει διαφορά.



Φυσικά, είναι εύκολο να ζητήσετε να γυρίζετε νωρίς στο σπίτι, αλλά αν συνηθίζετε να φεύγετε από τη δουλειά γύρω στις 6:00 ή 6:30 μ.μ., κάτι που μπορεί να μην φαίνεται αργά για τους άλλους, μπορεί αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να επανεκπαιδεύσετε τον εαυτό σας (και τους συναδέλφους σας) για να δεχτείτε ότι αν φύγετε στις 5:00 ή 5:30 μ.μ. είναι αρκετά αργά.


Ερ. Τι γίνεται με την κοινωνική πλευρά της δουλειάς;


Απ. Αυτό είναι δύσκολο.



Πάντα θα υπάρχουν άλλες συγκεντρώσεις που κανονίζονται για μετά τη δουλειά. Για μια φορά ακόμη, μπορεί να αισθάνεστε ότι σας τραβούν προς δύο κατευθύνσεις. Θα θέλετε να είστε μέλος της ομάδας εργασίας, αλλά θα αισθάνεστε ότι πρέπει να αφιερώσετε τον ελεύθερο χρόνο σας στο παιδί σας.



Η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να είστε πραγματικά επιλεκτική σχετικά με το σε τι απ’ όλα θα θέλετε να συμμετάσχετε. Οι πιο πολλοί άνθρωποι θα καταλάβουν ότι δεν είστε σε θέση να βγαίνετε έξω κάθε βράδυ! Και μην αισθάνεστε ενοχές όταν αποφασίζετε να βγείτε. Θα υπάρξουν πολλές άλλες μέρες που θα αφιερώσετε χρόνο στο παιδί σας. Προσπαθήστε επίσης να δείξετε κατανόηση όταν ο σύντροφός σας θελήσει να πάει σε παρόμοιες εκδηλώσεις με τη δουλειά του.


Eρ. Τι γίνεται με το θέμα της κοινωνικής ζωής με το σύντροφό μου;


Απ. Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσετε χρόνο για να μείνετε μόνοι σας εσείς και ο σύντροφό σας, ακόμη κι αν αυτό είναι να βγείτε ένα βράδυ οι δύο σας για φαγητό στο αγαπημένο σας εστιατόριο. Είναι απολύτως φυσιολογικό για τους περισσότερους γονείς να βγαίνουν για φαγητό το βράδυ κατά περιόδους. Όσο υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος να προσέχει το μωρό σας, δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές επειδή απολαμβάνετε το δείπνο σας όσο το μωρό σας κοιμάται. Μια πολύ εξυπηρετική λύση είναι να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα κύκλο μπέιμπι σίτινγκ με άλλους γονείς στην περιοχή σας. Μετά απλώς αφήστε έναν αριθμό τηλεφώνου και πηγαίνετε να διασκεδάσετε. Τόσο εσείς, όσο και ο σύντροφός σας και το μωρό σας θα ωφεληθείτε.

Σπίτι & Εργασία


Ερ. Πως μπορώ να ισορροπήσω την επαγγελματική και την οικογενειακή μου ζωή;


Απ. Με προσεκτική οργάνωση.



Θα διαπιστώσετε ότι προσαρμόζεστε και τροποποιείτε τα σχέδιά σας, καθώς μαθαίνετε να αντιμετωπίζετε το νέο σας ρόλο και να ισορροπείτε μεταξύ των αναγκών του μωρού σας και των ευθυνών στη δουλειά σας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε πολύ χρόνο για τον εαυτό σας, αλλά μόλις το μωρό σας πάει για ύπνο, προσπαθήστε να χαλαρώσετε για λίγο με τον σύντροφό σας και να περάσετε μαζί του αυτόν τον πολύτιμο χρόνο. Προσπαθήστε να ιεραρχήσετε τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, οι δουλειές του σπιτιού μπορεί να σας φαίνονται λιγότερο σημαντικές, όταν πρέπει να μοιράσετε το χρόνο σας μεταξύ της δουλειάς σας και του μωρού σας. Ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να κάνετε λιγότερο στρεσογόνες τις δουλειές του σπιτιού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.



Το βράδι

• Ετοιμάστε τα ρούχα του μωρού για την επόμενη ημέρα (και ένα επιπλέον σετ)

•Ετοιμάστε τα δικά σας ρούχα

•Ετοιμάστε το φαγητό του μωρού (αν δεν το ετοιμάζει το άτομο που φροντίζει το μωρό)

•Ετοιμάστε το βραδινό και το πρωινό γεύμα του (αν το ταΐζετε με μπουκάλι)

•Οργανώστε τις άλλες προμήθειες (πάνες, μωρομάντηλα, κλπ.)

•Προσπαθήστε να πηγαίνετε νωρίς για ύπνο, ιδιαίτερα αν το μωρό σας ξυπνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Το πρωί

•Πρώτον, κάντε ντους το πρωί (ιδιαίτερα αν πρόκειται να πάτε το παιδί σας στο άτομο που το φροντίζει)

•Στη συνέχεια ετοιμάστε το μωρό, αφήνοντας τελευταία την αλλαγή της πάνας. Έτσι θα είναι πολύ καθαρό, αμέσως πριν φύγετε.

•Ντυθείτε τελευταία στιγμή, για να αποφύγετε να έχετε στα ρούχα σας αυτούς τους μικρούς λεκέδες από γάλα.

Ερ. Πως μπορεί να βοηθήσει ο σύντροφός μου;


Απ. Συζητήστε μαζί του την πιθανότητα να μοιραστείτε όλες τις φροντίδες του μωρού. Μπορεί να φαίνεται ότι οι περισσότερες ευθύνες για την φροντίδα του μωρού πέφτουν επάνω σας ως μητέρα, ακόμα κι αν δουλεύετε κι εσείς κι ο σύντροφός σας. Είναι σημαντικό όμως να συμμετέχει ο σύντροφός σας όπου μπορεί, για παράδειγμα, μπορεί να ετοιμάζει το παιδί το πρωί, να το πηγαίνει ή να το φέρνει από τον παιδικό σταθμό, να το κάνει μπάνιο ή να το βάζει για ύπνο.



Ακόμη και η ετοιμασία του δείπνου μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στο τέλος μιας γεμάτης ημέρας. Βέβαια, μπορεί όλοι να σας σκέφτονται ως "Σούπερ Μαμά", αλλά οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε βοήθεια για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τα "μαγικά" μας.



πηγή : http://www.wyethnutrition.gr/tabid/187/Default.aspx






Μπισκότα κανέλας!


Υλικά

500 γρ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
500 γρ  μαργαρίνη μαλακή
225 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 κουταλιά κανέλα
1/2  κουταλιά γαρίφαλο
ζάχαρη για το πασπάλισμα



Ετοιμασία

Xτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε  τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Pίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, την κανέλα και το γαρίφαλο και, μόλις το μείγμα αφρατέψει, ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά. Πλάθουμε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένο ταψί αραιά, γιατί κατά το ψήσιμο θα απλώσουν. Κάνουμε σχέδια με ένα πιρουνάκι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 20΄ στους 200 βαθμούς Κελσίου.

* Όταν πλάθετε τα μπισκοτάκια , επειδή η ζύμη είναι πολύ μαλακή, πιθανόν να σας δυσκολέψει. Για να διευκολυνθείτε βουτάτε τα χέρια σας στο αλεύρι.
*Ανοίχτε την ζύμη σας με τον πλάστη σε πάχος περίπου 1εκ και κόψτε τη ζύμη με κουπάτ.


Καλή επιτυχία!