Καλαμαράκια με λάδι μπαχαρικών!


Υλικά

1 κιλο καλαμαράκια καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ανακατεμένο με μια πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. ματζουράνα
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο ελαφρώς λιωμένες
Ροδόλες λεμονιού για γαρνίρισμα
 
 
Εκτέλεση
 
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα μεγάλο τηγάνι.
Προσθέτουμε τα καλαμάρια, το θυμάρι, τη μαντζουράνα, το μαϊντανό, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και το σκόρδο, και ανακατεύουμε για περίπου 7-9 λεπτά, μέχρι τα καλαμάρια να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να είναι τραγανά.
Γαρνίρουμε τα καλαμάρια με φέτες λεμονιού και τα σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Καλημέρα , καλό μήνα!

Οικολογική βομβα στον Μισισιπη!



Η πετρελαιοκηλίδα που απλώνεται στον Κόλπο του Μεξικού και πλησιάζει επικίνδυνα τις αμερικανικές ακτές - βρίσκεται μόλις 25 χλμ. από το Δέλτα του Μισισιπή- είναι πέντε φορές μεγαλύτερη απ΄ ό,τι εκτιμούσαν αρχικά οι αρχές και ίσως προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή.


Η αντιναύαρχος Μέρι Λάντρι δήλωσε ότι καθημερινά διαρρέουν στη θάλασσα 800.000 λίτρα πετρελαίου, έπειτα από έκρηξη σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα. Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι υπάρχουν τρία σημεία στον πυθμένα της θάλασσας (σε βάθος περίπου 1.520 μέτρων) από όπου διαρρέει το πετρέλαιο από το υποθαλάσσιο κοίτασμα.

Χθες, και ενώ η πετρελαιοκηλίδα απείχε περίπου 70 χλμ. από τις ακτές της Λουιζιάνας, η ακτοφυλακή έβαλε φωτιά σε ένα τμήμα της, σε μια προσπάθεια να σώσει ιδιαίτερα ευάλωτους υγροβιότοπους. Η «ελεγχόμενη καύση» έγινε περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά από το Δέλτα του ποταμού Μισισιπή, όμως οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό, καθώς οι πιθανότητες να αλλάξουν κατεύθυνση οι άνεμοι αυξάνονται και έτσι η πετρελαιοκηλίδα μπορεί να φθάσει στις ακτές της Λουιζιάνας απόψε το βράδυ. Σε ανακοίνωσή της η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας αναφέρει ότι οι ισχυροί άνεμοι «θα μεταφέρουν το επιπλέον πετρέλαιο προς το Δέλτα του ποταμού και τις γύρω ακτές μέχρι το βράδυ της Παρασκευής».


Ο πρόεδρος Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις και όπως έγινε γνωστό η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κινητοποιήσει δυνάμεις του υπουργείου Αμυνας για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας, η οποία χθες το βράδυ είχε περιφέρεια 980 χιλιομέτρων και κάλυπτε συνολικά 74.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αρχικά η διαρροή είχε εντοπιστεί το περασμένο Σάββατο, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη στην πλατφόρμα η οποία στοίχισε τη ζωή σε 11 εργάτες.

Συνυπολογίζοντας τις ποσότητες πετρελαίου από την τρίτη διαρροή, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πετρελαιοκηλίδα μπορεί να φθάσει- εάν δεν βρεθούν τρόποι να σταματήσει η διαφυγή τόσο μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου καθημερινά- το μέγεθος εκείνης που είχε δημιουργηθεί το 1989 από το τάνκερ «Εxxon Valdez». Τότε είχαν διαρρεύσει περίπου 45 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου στο Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ της Αλάσκας και οι οικολογική καταστροφή ήταν τεράστια.


Κοτόπουλο με πιπεριές & κρεμμύδια!





Υλικά

1 κούπα λάδι
4 κρεμμύδια (μέτρια) σε ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές σε ροδέλες
2 κιτρινές πιπεριές σε ροδέλες
400 γραμ.μανιτάρια φρέσκα (κατα προτήμηση) κομμένα σε φέτες
4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μερίδες
1/2 κούπας κρασί κόκκινο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουπα κρέμα γάλακτος ή 3 κ.σ γιαούρτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά.
Ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και σοτάρετέ τα ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.
Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντάς τα καλά.
Ρίξτε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του πουλιού και σοτάρετέ τα καλά απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέστε τα μανιτάρια , τα κρεμμύδια με τις πιπεριές, και σβήστε με το κρασι.
Αλατοπιπερώστε!
Ανακατέψτε όλα τα υλικά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε ώσπου να μαλακώσουν και το φαγητό να μείνει με ελάχιστη σάλτσα. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος,ή το γιαούρτι  ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτε τα δικά σας κρουτόν!


Kόψτε το ψωμί σε χοντρές φέτες και αφαιρέστε την κόρα.



Στη συνέχεια, κόψτε την ψίχα σε μικρά ή μεγαλύτερα κομματάκια, ανάλογα με το πώς τα προτιμάτε.
Aλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.


Ψήστε τα κυβάκια στο φούρνο στους 200ο C, φροντίζοντας να τα ανακατεύετε κατά διαστήματα. Mόλις πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, βγάλτε τα από το φούρνο. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά τραγανά, τρυπήστε τα με ένα πιρούνι.




Προτιμήστε ψωμί μαύρο, ολικής άλεσης ή πολύσπορο, που είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες, απαραίτητες για την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος.

Όταν το ψωμί είναι φρέσκο και μαλακό, δεν κόβεται εύκολα. Aφήστε το, λοιπόν, να μπαγιατέψει 1-2 μέρες.

Aν δεν καταναλώσετε αμέσως τα κρουτόν, μπορείτε να τα κλείσετε αεροστεγώς και να τα φυλάξετε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

• Tα αρωματικά είναι ιδανικά για να προσθέτουν γεύση και άρωμα στα κρουτόν σας. Πασπαλίστε λοιπόν τα κομματάκια ψωμιού με ένα μείγμα μπαχαρικών πριν τα βάλετε στο φούρνο, ώστε να απορροφήσουν το άρωμά τους. Ένας απλός και πολύ γευστικός συνδυασμός είναι λίγη ρίγανη, πιπέρι και κύμινο. Aν προτιμάτε κάτι πιο πικάντικο, μη διστάσετε να ρίξετε ακόμα και κάρι ή πάπρικα.



• Για να δώσετε... ελληνική γεύση στα κρουτόν σας, ρίξτε τα κομματάκια σε ένα μπολ με τριμμένη ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Aφήστε τα για λίγα λεπτά στο μείγμα.

• Aφού ψήσετε τα κομματάκια ψωμιού στο φούρνο, μπορείτε να τα περάσετε από το μπλέντερ και να τα χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα σε λαχανικά που θεωρείτε άγευστα (π.χ. μπρόκολα, σπαράγγια). Eπιπλέον, τα θρυμματισμένα κρουτόν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως γέμιση (π.χ. σε πιπεριές).


Καλή επιτυχία!


Η μαμά τους η κυρία Κοτσυφίνα! :):):)

Πριν λίγο καιρό σ' ένα απο τα αναριχώμενα φυτά του κύπου μας , τρώπωνε συνεχώς ενα ζευγάρι κοτσυφιών!

(σε αυτή την φωτό αχνοφαίνεται το θυλικό  κοτσύφι!)





Λίγες μέρες μετά ανακαλύψαμε την φωλιά τους , όπου ειχε μέσα 6-7 αυγά , δεν θέλαμε να τρομάξουμε την μαμα κοτσυφίνα και την αφήσαμε ήσυχη να συνεχίσει την τόσο σπουδαία "δουλειά" που της είχε η φύση αναθέσει!!!

Παρακολουθούσαμε καθημερινά απο μακρυά την πορεία των 2 πουλιών! Πότε η μαμα ήταν μεσα στην φωλιά , διατηρόντας τα αυγουλάκια της ζεστά και ο μπαμπάς τριγυρνούσε προς αναζήτηση τροφής και πότε το αντίθετο!

Το μόνο που κάναμε ήταν να αφήνουμε κομάτια απο ψωμί στην άκρη απο το πεζούλι που αναριχώταν το φυτό!

Πρίν λίγο μας περίμενε μια έκπληξη ! Τα αυγουλάκια είχαν σπάσει!
6 μικρά , πανέμορφα , κοτσυφάκια είχαν πάρει την θέση των αυγών την φωλιά!
Μοιράζομαι λοιπόν μαζι σας αυτές τις σπάνιες πραματικά φωτογραφίες!









Για κάποιες τέτοιες στιγμές χρειάζετε μια επαγγελματική φωτ.μηχανή!





Ακόμα έψαξα στο νετ κ βρήκα διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες :

Ο ΚΟΤΣΥΦΑΣ 

Ένα από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα πουλιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ο μαύρος κότσυφας. Τ' αρσενικά έχουν τελείως μαύρο χρώμα και κίτρινη μύτη. Τα θηλυκά έχουν ανοιχτότερο χρώμα στη ράχη, σχεδόν σκούρο καφέ, ενώ στην κοιλιά είναι πιο ανοιχτό.


Ο κότσυφας ανήκε στα είδη που ζούσαν στα δάση και μάλιστα στα πυκνά φυλλώματα των δέντρων. Σήμερα τα κοτσύφια ζουν σχεδόν παντού, ακόμη και σε κατοικημένους χώρους, στα πάρκα των πόλεων κλπ.

Ζει κι εξημερώνεται πολύ εύκολα στο κλουβί κι η λαλιά του είναι πολύ μελωδική. Δεν έχει βέβαια τη διάρκεια της τρίλιας του αηδονιού και του καναρινιού, αλλά είναι μελωδικότερη από αυτές.

Χτίζει τη φωλιά του κυρίως στα χαμηλά δέντρα, αλλά και σε θάμνους. Το θηλυκό γεννά 2 - 3 φορές το χρόνο 4 - 5 αβγά, που έχουν ένα πολύ ελαφρό πρασινογάλαζο χρώμα.

Ο κότσυφας τρέφεται κυρίως με σκουλήκια, κάμπιες, διάφορα έντομα, που όμως κυνηγά πάντα κάτω στη γη. Ακόμη τρέφεται με ρόγες καρπών όπως είναι τα σταφύλια, βατόμουρα, κούμαρα, κισσόμηλα κλπ.

Τα κοτσύφια δεν ανήκουν στην κατηγορία των πουλιών που προκαλούν καταστροφές στην παραγωγή. Παράλληλα δεν μπορούν να καταταχτούν στην κατηγορία των ωφέλιμων πουλιών.

Στη χώρα μας υπάρχουν κοτσύφια που μένουν μόνιμα, αλλά υπάρχουν και μερικά που το καλοκαίρι μεταναστεύουν στα βόρεια, για να επιστρέψουν το φθινόπωρο και να ξεχειμωνιάσουν.
Είναι από τα πρώτα πουλιά που φτιάχνει τον Μάρτη την φωλιά του.

Επιλέγει να την χτίσει όχι πολύ χαμηλά στο έδαφος αλλά όπου υπάρχει πυκνή θαμνώδης βλάστηση. Με λεπτά κλαδάκια, χόρτα, τρίχες, λάσπη και φτερά επιμελείται με επιδεξιότητα την κατασκευή μιας καλαθωτής περίτεχνης φωλιάς. Εκεί γεννάει από 3-6 γαλαζωπά αυγά με καφεκόκκινα στίγματα και μέχρι τέλος του Ιουνίου που τελειώνει η αναπαραγωγική περίοδος γεννάει ακόμα 2-3 φορές. Η περίοδος της εκκόλαψης διαρκεί από 15-19 ημέρες και την φροντίδα των νεοσσών αναλαμβάνουν εξίσου και οι δύο γονείς για είκοσι περίπου μέρες. Η πλήρης ανεξαρτητοποίηση έρχεται μετά την 35η μέρα. Πολλές φορές η κακοκαιρία του Μαρτίου δεν αφήνει τους ευάλωτους νεοσσούς να επιβιώσουν και ο στοργικός κότσυφας καταδικάζεται να περιμένει την επόμενη γέννα για να δει τα παιδιά του να ξεπεταρίζουν από την φωλιά. Κάθε ζευγάρι καταλαμβάνει την δική του περιοχή και τα αρσενικά δεν διστάζουν να οδηγηθούν και σε τραυματισμούς για να προστατέψουν την περιοχή τους από άλλα πουλιά του είδους τους.


Κατά την αναζήτηση της τροφής του πεταρίζει χαμηλά πάνω από το έδαφος και ψάχνει στα χαμόκλαδα και τις ρίζες των δέντρων να βρει ελιές, σπόρους, κούμαρα, έντομα, γαιοσκώληκες, μούρα και φρούτα από οπορωφόρα δέντρα. Αν και καχύποπτο πουλί, δεν διστάζει να τρυπώσει με θράσος ακόμα και σε αυλές σπιτιών προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη τροφή. Έχει την ικανότητα να ανασηκώνει με το ράμφος του τα φύλλα ψάχνοντας από κάτω για έντομα και σαλιγκάρια και να στρέφει το κεφάλι κοιτώντας λοξά με τα μεγάλα του μάτια.

Το εντυπωσιακό κελάηδημα του κότσυφα έχει δυνατό, καθαρό, μελωδικό ήχο που ακούγεται από τον Φλεβάρη μέχρι περίπου τον Ιούλιο. Προσελκύει το θηλυκό με γλυκά καλέσματα ενώ όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα κελαηδά υποτονικά.











Άλμα 85 μέτρων πάνω από τον ισθμό της Κορίνθου



Όταν γίνεται λόγος για τον πιο ριψοκίνδυνο freestyle motocross αναβάτη του κόσμου το μοναδικό όνομα που αναφέρεται είναι αυτό του 28 Αυστραλού Robbie Maddison. Ο παγκόσμιου φήμης πρωταθλητής του ελεύθερου μότοκρος - για να πούμε και το όρο στα Ελληνικά -βρέθηκε στο Λουτράκι για να επιχειρήσει το πιο τρελό και επικίνδυνο άλμα με μοτοσικλέτα, να διασχίσει τον Ισθμό της Κορίνθου πετώντας στην κυριολεξία με την μοτοσικλέτα του από το ένα πρανές στο άλλο. Ένα άλμα μήκους 85 μέτρων, χωρίς δίκτυ ασφαλείας, με το χάος του κενού κάτω από τα πόδια του. Ένα άλμα που απαιτεί τεράστια συγκέντρωση και φυσικά κότσια καθώς σε αυτό το εγχείρημα δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Ο Robbie Maddison επιχείρησε και κατάφερε με μια Honda 500 κυβικών, να απογειωθεί από την νοτιοδυτική πλευρά του Ισθμού της Κορίνθου και να προγειωθεί απέναντι, ενθουσιάζοντας τους πάντες!

Κρασάτες Μπριζόλες!


Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
χυμό απο 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κ.σ μουστάρδα(προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας κ το σκουπίζουμε με χαρτι κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρέας απο όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το λεμόνι κ 1 φλ. νερό (όπου έχουμε διαλύσει την μουστάρδα).
Αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε την ρίγανη και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας κ να μείνει μόνο με το λαδάκι του.
Σερβίρουμε με πατάτες , ρυζι , ζυμαρικά!

Καλή επιτυχία!

Αποστολή: Επίπεδη κοιλιά!





Οι γραμμωμένοι σας κοιλιακοί και η επίπεδη κοιλιά αποτελούν μετά την εγκυμοσύνη ένα μακρινό όνειρο. Κι όμως, μπορείτε να τα αποκτήσετε ξανά σε ελάχιστο χρόνο με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει απλές ασκήσεις, σωστή διατροφή και μερικά έξυπνα τρικ.


Ισορροπημένη διατροφή χωρίς στερήσεις ή υπερβολές, κάποιες σταθερές και εύκολες ασκήσεις που θα τονώσουν τους μυς είναι το μόνο που χρειάζεστε για να εξαφανίσετε τα περιττά κιλά που άφησε το καλοδεχούμενο μωρό στο σώμα σας.




Τροφές που καίνε το λίπος στην κοιλιά


Κόκκινα φασόλια

Πλούσια πηγή φυτικών ινών, φασολαμίνης και γλουταμίνης. Οι φυτικές τους ίνες βοηθούν στη μείωση της θερμιδικής πρόληψης ελαττώνοντας την απορρόφηση του διατροφικού λίπους. Η φασολαμίνη ασκεί ήπια ανορεξιογόνα δράση και μπορεί να ελαττώσει τη μετατροπή των αμύλων σε σωματικό λίπος καθυστερώντας την απορρόφησή τους. Η γλουταμίνη προστατεύει το έντερο και τον μυϊκό ιστό από τις αρνητικές επιδράσεις του έντονου στρες.


Κοκκινόψαρο

Αποτελεί εξαιρετική πηγή τεσσάρων ουσιωδών συστατικών που βοηθούν στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Περιέχει πρωτεΐνες αργής διάσπασης, Ω-3 λιπαρά, ασβέστιο και ψευδάργυρο.

Τσάι


Το τσάι (ειδικά το μαύρο και το πράσινο), περιέχει κατεχίνες, οι οποίες μειώνουν την επιθυμία μας για υδατάνθρακες και προκαλούν ήπια θερμογένεση, που επιταχύνει την κινητοποίηση, συνεπώς και την καύση του λίπους.


Φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι μια μορφή υδατανθράκων που βρίσκεται στα φρούτα, στα λαχανικά και στα προϊόντα ολικής άλεσης. Καταναλώνοντας λοιπόν φυτικές ίνες βοηθάμε τον οργανισμό να γλιτώσει από τη δυσκοιλιότητα.


Νερό


Το νερό βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει το επιπλέον νάτριο, γεγονός που συμβάλλει στην καταπολέμηση του φουσκώματος. Επίσης, βοηθάει στην αποβολή των υποπροϊόντων που δημιουργούνται όταν ο οργανισμός επεξεργάζεται πρωτεΐνες και λιπαρά και μεταφέρει θρεπτικά στοιχεία στους μυς.


Μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά


Χρησιμοποιήστε άφοβα άνηθο και δεντρολίβανο, γιατί βελτιώνει την πέψη και βοηθάει στο ξεφούσκωμα. Επίσης, τα αιθέρια έλαια της κανέλας βοηθούν στο να χαλαρώνει το έντερο και να αποφεύγονται τα φουσκώματα.


Ρύζι ολικής άλεσης

Πολλοί πιστεύουν πως το ρύζι συμβάλλει στη δυσκοιλιότητα. Γι’ αυτό, προτιμήστε αυτό της ολικής άλεσης ή προτιμήστε να το συνδυάσετε με λαχανικά ή με καυτερή πιπεριά. Κάτι ξέρουν Ινδοί και Κινέζοι.


Λάδι


Λάδι ελιάς, ηλιέλαιο, καρυδέλαιο και το λάδι που βρίσκεται στα λιπαρά ψάρια βοηθούν όχι μόνο στην αποφυγή καρδιοαγγειακών νοσημάτων, αλλά και στη σωστή λειτουργία του εντέρου.




Ποιες ασκήσεις θα βοηθήσουν την κοιλιά μου;


Η καλύτερη άσκηση που θα βοηθήσει να σμιλέψετε ξανά το κορμί σας είναι αναμφισβήτητα η κολύμβηση. Ύπτιο, κρόουλ ή ελεύθερο, όποιο στυλ κι αν προτιμάτε, κάντε το με ρυθμό. Η αντίσταση του νερού θα τονώσει τους μυς σας με τον καλύτερο τρόπο. Μια αποτελεσματική άσκηση: Ξαπλώστε σε ύπτια θέση μέσα στο νερό κρατώντας σταθερό το κεφάλι και τα χέρια κολλημένα στον κορμό. Κάντε μικρά ψαλίδια κρατώντας τα πόδια ούτε πολύ σφιχτά ούτε πολύ χαλαρά. Κατά τη διάρκεια της άσκησης προσπαθήστε να αναπνέετε από την κοιλιά εκπνέοντας αργά και βαθιά. Αν θέλετε –ανάλογα και με τα σημεία του σώματος που χρειάζονται ενίσχυση– μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλτήρες, βατραχοπέδιλα ή σανίδα κολύμβησης. Οποιοδήποτε δηλαδή αξεσουάρ μπορεί να βοηθήσει στην επιπλέον αντίσταση στο νερό.


3 μυστικά για γρήγορο αποτέλεσμα


Η αερόβια άσκηση νωρίς το πρωί και με άδειο στομάχι διατηρεί το μεταβολισμό ψηλά για περισσότερη ώρα, αυξάνοντας έτσι τη συνολική ημερήσια καύση λίπους για το σώμα γενικά και για την κοιλιά ειδικότερα.


Νερό: Αν δε σας αρέσει να πίνετε νερό, αντικαταστήστε το με βότανα και προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού (για έξτρα βιταμίνη C) ή πέταλα από άνθη πορτοκαλιού (για χαλάρωση).


Μασάζ: Επειδή η κοιλιά είναι μια περιοχή τεμπέλικη, όπου η κυτταρίτιδα αποθηκεύεται εύκολα, αφιερώστε της ένα δεκάλεπτο μασάζ μετά το ντους. Βάλτε στο χέρι κρέμα αδυνατίσματος ποσότητα ίση με ένα μεγάλο καρύδι και τρίψτε τη με απαλές κυκλικές κινήσεις. Με καθημερινό μασάζ σε δύο με τρεις μήνες θα δείτε πραγματική διαφορά.


Τα συχνά γεύματα


Τα μικρά και συχνά γεύματα (εννοείται υγιεινά) καταπολεμούν την αίσθηση της πείνας. Ακόμη και το άρωμα ενός φαγητού προκαλεί έκκριση υδροχλωρικού οξέως στο στομάχι, με αποτέλεσμα αν αυτό είναι άδειο να το ερεθίζει και να επιδεινώνει τον τυμπανισμό. Μια φρυγανιά, ένα φρούτο ή μια μικρή μπάρα δημητριακών είναι αρκετά για να σας χορτάσουν χωρίς να σας παχύνουν.


Οι σωστές τροφές……που θα πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά:


350γρ. λαχανικά ωμά, ψητά ή στον ατμό
250γρ. φρούτα
250γρ. ψάρι ή μοσχάρι ψητά ή στον ατμό
250γρ. ψωμί ή ρύζι ολικής άλεσης ή ψητές πατάτες ή μακαρόνια




Τριήμερο πρόγραμμα για επίπεδη κοιλιά


Ημέρα 1η
Πρωινό
1 μπανάνα
1 φέτα ολικής άλεσης με λίγο ταχίνι
Δεκατιανό
1 μπολ καρότα
Μεσημεριανό
150γρ. ψάρι ψητό
2 φλ. ψιλοκομμένο μαρούλι και ντομάτα με 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
1 κριθαρένιο παξιμάδι
Απογευματινό
1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
Βραδινό
ομελέτα με δύο αυγά, πιπεριές, μανιτάρια με 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
Ημέρα 2η
Πρωινό
1 φλ. δημητριακά ολικής άλεσης
1 φλ. γιαούρτι 2%
Δεκατιανό
1 μπανάνα
Μεσημεριανό
150γρ. κοτόπουλο στήθος στη σχάρa
3-4 πατάτες φούρνου
σαλάτα με ντομάτα και αγγούρι
Απογευματινό
1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
Βραδινό
σαλάτα με 2 φλ. μαρούλι και 1 ντομάτα
60γρ. τόνο σε νερό, 2 κ. σ. καλαμπόκι και 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
Ημέρα 3η
Πρωινό
1 βραστό αυγό
1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
1 μικρό ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Δεκατιανό
1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
Μεσημεριανό
1 μπριζόλα μοσχαρίσια με λεμόνι
2 φλ. λαχανικά ωμά ή βραστά
1/2 φλ. καστανό ρύζι
Απογευματινό
1 μπανάνα
Βραδινό
1 μεγάλο κριθαρένιο παξιμάδι με τριμμένη ντομάτα, 1-2 ελιές, 30γρ. τριμμένη φέτα και 1 κ. γλ. ελαιόλαδο

Αποφύγετε…


@ να μιλάτε όταν τρώτε.
@ τα αεριούχα ποτά, καθώς επίσης και να πίνετε ροφήματα με καλαμάκι.
@ τις τροφές που φουσκώνουν, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο.
@ τις καραμέλες, τις τσίχλες καθώς και τα γλυκά με υποκατάστατο ζάχαρης, όπως σορβιτόλη και μαλλιτόλη, μια που αυτές οι ουσίες ευθύνονται για τα φουσκώματα.
@ όσο γίνεται το στρες.
Έρευνες δείχνουν πως όταν έχουμε στρες ο οργανισμός μας ενεργοποιεί την κορτιζόλη, ορμόνη που αυξάνει την όρεξη και αποθηκεύει λίπος γύρω από την κοιλιά.

πηγή : http://www.in.gr/

Καλημέρα , καλημέρα!

Σαπουνόφουσκα!


Μία τεράστια φούσκα τη στιγμή που πρόκειται να σκάσει αποθανάτισε ένας φωτογράφος με την μηχανή του υψηλής ανάλυσης και αργής κίνησης! Το αποτέλεσμα της εικόνας, είναι η ανταμοιβή της υπομονετικής διαδικασίας που ακολούθησε ο καλλιτέχνης!
Η σαπουνόφουσκα είναι ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πριν σκάσει, ενώ βρίσκεται όπως φαίνεται σε πλήρη σχηματισμό.
Όπως εξομολογείται ο φωτογράφος, Ρίτσαρντ Χικς «είναι πολύ ικανοποιητικό να φωτογραφίζεις κάτι που σκέφτεσαι καιρό και τελικά να το βλέπεις να γίνεται πραγματικότητα. Θα ήταν τέλειο και να ηχογραφούσα την φυσαλίδα τη στιγμή της έκρηξης, παρουσιάζοντας λεπτό προς λεπτό σε αργή κίνηση την έκρηξη», ενώ τόνισε: «Η εικόνα δεν είναι δημιούργημα του Photoshop. Απλώς τα το χρώμα προστέθηκε, για να γίνει πιο έντονο».



ΠΗΓΗ:TELEGRAPH.GR

Ζωγραφική με δαχτυλομπογιές!


Μια από τις πιο όμορφες στιγμές στη ζωή της τάξης στο νηπιαγωγείο ή το δημοτικό σχολείο είναι η ώρα που τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να διακοσμήσουν τα παράθυρα του χώρου στον οποίο ζουν καθημερινά. Στο βιβλίο "Ζωγραφίζουμε τα παράθυρά μας" τα παιδιά κάθε ηλικίας, οι γονείς αλλά κυρίως οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί θα βρουν υπέροχες ιδέες για χειροτεχνικές κατασκευές, οι οποίες θα κοσμήσουν τα παράθυρα του σπιτιού και την αίθουσα του νηπιαγωγείου ή του δημοτικού σχολείου.

Παράλληλα, όμως, πέρα από τη διασκέδαση την οποία προσφέρει, το βιβλίο αυτό επιτρέπει στον εκπαιδευτικό ή στο γονιό να εμφυσήσει στα παιδιά την ενεργοποίηση των δεξιοτήτων αλλά και της πειθαρχίας μέσα από την ομαδική συνεργασία που απαιτείται για την κατασκευή στολιδιών με μαρκαδόρους για γυαλί και δαχτυλομπογιές, με μοτίβα εμπνευσμένα από το φυσικό περιβάλλον.

Οι σαφείς οδηγίες και τα πατρόν που περιέχονται στο βιβλίο συμβάλλουν στην ευκολότερη πραγματοποίηση κάθε προτεινόμενης δημιουργίας τόσο στο σπίτι, όσο κυρίως στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο, ενώ οι λαμπερές ζωγραφιές στα παράθυρα θα συνοδέψουν γιορτές όπως είναι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αλλά και οι Απόκριες ή τα γενέθλια.
 
Περίληψη Δραστηριοτήτων







Στα περισσότερα παιδιά αρέσει να ζωγραφίζουν με δαχτυλομπογιές και να είναι ακατάστατα! Ευτυχώς, είναι εύκολο να συμμετέχουν σε αυτήν την χαρά και να ληφθούν μερικά μέτρα προκειμένου να κρατηθεί η ακαταστασία υπό έλεγχο.


Τι θα χρειαστείτε


Φόρμα εργασίας ή ποδιά / χαρτί / δαχτυλομπογιές τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε ή να αγοράσετε/ Δαχτυλομπογιά: προσθέστε μία με τρεις κουταλιές της σούπας (15 με 45 ml) υγρής αμυλόκολλας σε μια κουταλιά της σούπας (15 ml) τέμπερα.




Πώς να Παίξετε


Επιλέξτε ένα δωμάτιο στο σπίτι όπου αισθάνεστε άνετα να αφήσετε το παιδί σας να χρησιμοποιήσει μπογιές. Κατόπιν καλύψτε το πάτωμα και το τραπέζι με εφημερίδα. Βοηθήστε το παιδί σας να σηκώσει τα μανίκια του και να φορέσει μια ποδιά, μια φόρμα εργασίας ή ένα φαρδύ μπλουζάκι για να προστατεύσετε τα ρούχα από την μπογιά.


Ζητήστε από το παιδί σας να απλώσει το χρώμα σε κάποιο χαρτί. Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας (15 ml) νερού πάνω στην επιφάνεια και δείξτε πόσο ολισθηρή γίνεται. Μπορείτε επίσης να αντιστρέψετε τη διαδικασία και να ρίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού (5 ml) δαχτυλομπογιάς πάνω σε υγρό χαρτί. Συγκρίνετε τις διαφορετικές υφές.


Αρχίστε με ένα βασικό χρώμα. Παρουσιάστε άλλα χρώματα βαθμιαία έτσι ώστε το παιδί σας να μπορεί να τα αναμίξει και να παρατηρήσει πώς αυτά αλλάζουν. Αφήστε το παιδί σας να συμμετέχει στη διαδικασία και συζητήστε για το πώς νιώθει κανείς να ζωγραφίζει με τα δάχτυλα. Ενθαρρύνετέ το να περιγράψει αυτό που κάνει.


Βάλτε μια μουσική που να κάνει τα μικρά δάχτυλα να θέλουν να κουνιούνται! Δείξτε στο παιδί σας πώς να χρησιμοποιήσει τα δάχτυλά του για να ζωγραφίσει. Μπορείτε να κάνετε ένα αντίγραφο της ζωγραφιάς του παιδιού σας τοποθετώντας ένα άλλο κομμάτι χαρτί, στο ίδιο μέγεθος ή μεγαλύτερο, πάνω από την επιφάνεια ζωγραφικής και πιέζοντάς το απαλά προς τα κάτω.


Εάν το παιδί σας είναι απρόθυμο να λερώσει τα χέρια του με τις δαχτυλομπογιές, μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με άλλα υλικά, όπως υγρό σαπούνι, κρέμα ξυρίσματος προσθέτοντας μια σταγόνα χρωστικής ύλης για φαγητά, ακόμη και μους σοκολάτας!




Κόλπα & Συμβουλές


Το αδιάβροχο χαρτί ή το ειδικό χαρτί για ζωγραφική με δαχτυλομπογιές σας επιτρέπει να βλέπετε τις μπογιές να στροβιλίζονται και να αναμειγνύονται πολύ καλύτερα.




πηγή : pampers.gr




Μπέρλινερ!



Υλικά

125 ml γαλα χλιαρο
100 γρ βουτυρο η βιταμ
500 γρ Αλευρι
1 φακελακι ξηρή μαγια η 25 γρ φρεσκια
30 γρ ζαχαρη
1 βανιλια
1 κγ αλατι
2 αυγα
λαδι ελαφρυ για το τηγανισμα



Γέμιση

300 γρ μαρμελαδα
λιγη ζαχαρη για το τυλιγμα


Εκτέλεση

Βαζουμε το χλιαρο γαλα σε μια λεκανη και προσθετουμε το βουτυρο να λιώσει
Βαζουμε το αλευρι στην λεκανη του μιξερ κα προσθετουμε την μαγια ανακετευουμε λιγο,
Προσθετουμε και το λιωμενο γαλα-βουτυρο και ολα τα αλλα υλικα και με τον γαντζο του μιξερ τα ανακατευουμε στην μικρη ταχυτητα να ενωθουν ολα τα υλικα. Μετα για 5 λεπτα στην γρηγορη ταχ.εως να γινει μια μαλακη ζυμη
Σκεπαζουμε την ζυμη και την βαζουμε σε ενα ζεστο μερος να φουσκωσει και να διαπλασιαστεί σε ογκο
Βαζουμε το λαδι στην φριτέζα να ζεσταθεί στους 180 βαθμους
Βαζουμε στον παγκο εργασιας λιγο αλευρι και και ριχνουμε την ζυμη και την ζυμωνουμε για πολύ λιγο, παίρνουμε απο το ζυμαρι και κανουμε μικρα μπαλακια σχεδον 16, προσεχουμε ομως να μην εχουν σχισίματα.

Παίρνουμε μια πετσετα κουζινας την αλευρωνουμε και βαζουμε στην σειρα τα μπαλακια,τα σκεπαζουμε με μια αλλη πετσετα,και τα αφηνουμε παλι να φουσκωσουν και να διπλασιαστουν σε ογκο
Τα ριχνουμε στο καυτο λαδι να παρουν ενα χρυσο χρωμα και μετα τα γυριζουμε απο την αλλη πλευρα
Τα βγαζουμε με μια τρυπητη κουταλα και τα ριχνουμε αμεσως στην ζαχαρη
Τα βαζουμε σε μερος να κρυωσουν
Την μαρμελαδα την περναμε απο μια σιτα η τρυπητό την βαζουμε σε μια σακκουλα κορνε, βαζουμε και το μυτερο εργαλειο και μετα με αυτο γεμίζουμε τα μπερλινα
Άμα θελετε γεμιση με σοκολατα τα γεμιζετε τα μπαλακια με κομματια σοκολατας πριν τα βαλετε στο λαδι για να τηγανιστουν



Καλή επιτυχία!



Καλημέρα καλό Σαββατοκύριακο!

Παντρεμένες Σαρδέλες!

Ένα ακόμα εξαιρετικό φαγάκι του αγαπημένου μου κ.Μαμαλάκη!



Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό σαρδέλες καλά καθαρισμένες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
ρίγανη
μαύρο & κόκκινο πιπέρι




 για τη σάλτσα:

χυμός λεμονιού από 3 λεμόνια
Ίση ποσότητα ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη γέμιση Σ’ ένα μπόλ, ανακατεύετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις 5 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο.
Ανοίγετε στη μέση τις σαρδέλες, αφαιρείτε τη ραχοκοκκαλιά τους, τις γεμίζετε με το μείγμα μαιντανού και τις ενώνετε ξανά. Επαναλαμβάνετε με όσες σαρδέλες θέλετε.
Τις πασπαλίζετε και από τις δυο πλευρές με ρίγανη, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Λαδώνετε μια σχάρα και τις ψήνετε και από τις δυο πλευρές.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα Αναμιγνύετε το χυμό λεμονιού ,το ελαιόλαδο ,τη μουστάρδα και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής πηχτή σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμες, τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε!

Καλή επιτυχία!






"Ο Ζαχαρίας και η Σπιτική Μπεσαμέλ"

Το αγόρι της φωτογραφίας που κάθεται τάχα αμέριμνο και ξεφυλλίζει παιδικά βιβλία λέγεται Πάνος Χριστοδούλου. Έχει πατήσει τα 38 και είναι πλέον μπαμπάς!



Ήταν ο σοβαρός της παρέας, αμίλητος, αθόρυβος, με λεπτές κινήσεις στους καρπούς των χεριών του, εκφραστικές. Τότε ήμασταν μικροί και δουλεύαμε στον ημιόροφο της Χρήστου Λαδά. Αυτός, μεγαλύτερος από μένα και έμπειρος, πέρασε γρήγορα στο κεντρικό φύλο. Μεγάλη τύχη συγκριτικά! Ο Πάνος όμως στράβωσε νωρίς. Η δημοσιογραφία δεν του ‘κανε. Το γύρισε στη δικηγορία που την είχε σπουδάσει - την εξασκεί στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - και στη συγγραφή που ήταν το απωθημένο του.






Τα τελευταία δυο χρόνια είχαμε χαθεί. Ο Πάνος έγινε μπαμπάς της Σοφίας, σύζυγος της Τζοάννας και συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων. Το τελευταίο του βιβλίο «Ο Ζαχαρίας και η Σπιτική Μπεσαμέλ» παρουσιάζεται την Παρασκευή στην Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης (12.00 – 13.00 στην Αίθουσα 2, Παιδική & Εφηβική Γωνιά, Εκδόσεις Κέδρος).






Ο Ζαχαρίας του λοιπόν αρνείται να μαγειρέψει τα τρόφιμα της κουζίνας γιατί είναι… φίλοι του. Ο αδίστακτος Τσιζμπεργκερίδης στρίβει χαιρέκακα το λιγδιασμένο του μουστάκι. Θα σωθεί άραγε το λαχταριστό εστιατόριο της Πασταφλόρινας που κινδυνεύει με λουκέτο;






Αυτό πήρα να τον ρωτήσω, διαβάζοντας το οπισθόφυλλο. «Δεν θα σου πω, να κάτσεις να διαβάσεις και ‘συ λίγο», απάντησε με ύφος αυστηρό. «Τι σχέση είχες εσύ με τα παιδιά;», συνέχισα. «Μικρός ήθελα να γίνω δάσκαλος». Και γιατί γράφεις; «Γιατί αφού δεν έγινα εκπαιδευτικός, βρήκα εναλλακτικό τρόπο να απευθύνομαι σ’ αυτούς που με καταλαβαίνουν».






Το γκουρμέ του μυθιστόρημα είναι το πέμπτο στη σειρά. Έχουν προηγηθεί «Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές» (που είχε προταθεί για το Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας του Διαβάζω), «Τροχονόμος στα Κατσάβραχα», «Ο Ορέστης έχει ορέξεις και πόνο στην κοιλιά», «Το παιδί και τα θυμωμένα αστέρια».



Σκέψεις για το καθημερινό φαγητό

O Ηλίας σχολιάζει..




Πολλές φορές έχω αναλογιστεί το μέτρο που πρέπει να έχει η ανθρώπινη τροφή. Την ποικιλία , αλλά και τις ανθρώπινες ορέξεις που από ένστικτο ήρθαν και εγκαταστάθηκαν μέσα στα γονίδιά μας. Είναι σαφώς θέμα επιβίωσης. Ο άνθρωπος τρώει ότι μπορεί να βρει. Μέσα στα δεκάδες χιλιάδες χρόνια που έχουν περάσει το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου έμαθε να τα τρώει όλα και να τα επεξεργάζεται όλα. Ελάχιστες είναι οι τροφές που δεν μπορεί να φάει, όπως τα άχυρα.


Κάποια στιγμή όμως ο πλούτος και η ευημερία του ανθρώπου έκαναν το φαγητό να πάψει να είναι μέσο επιβίωσης, αλλά μέσο επίδειξης του πλούτου και της πολυτέλειας. Οι εύκολες μεταφορές τροφίμων σε μεγάλες αποστάσεις ευνόησαν αυτό που λέμε υψηλή γαστρονομία που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει το όριο και το μέτρο της ανθρώπινης υπόστασης.


Κατά τη γνώμη μου ο άνθρωπος πρέπει να τρώει και να καταναλώνει ότι βρίσκεται σε μια εύλογη απόσταση από κει που ζει και κατοικεί. Πχ το να ζεις στην Αθήνα και να επιζητάς να φας φύκια από τον βόρειο πόλο είναι εντελώς εξεζητημένο, σνομπ και εν ολίγοις απαράδεκτο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτά. Η γεύση αναζητά και ψάχνει καινούργιες συγκινήσεις, οι οποίες όμως μπορούν να της δοθούν όχι μέσα από την κατανάλωση πολύ ακριβών πρώτων υλών, αλλά απλά και μόνο φινετσάτου μαγειρέματος και προσεκτικής επιλογής υλικών που μπορούν να βρεθούν εύκολα και έχουν λογική τιμή.


Ας ψάξουμε μαζί μερικές αλήθειες. Ας πούμε λοιπόν ότι είστε 3 μέρες νηστικοί και στο τέλος της 3ης ημέρας σας βάζουν μπροστά ένα τραπέζι με του θεού τα καλά.


Ότι σας αρέσει και ότι δεν σας αρέσει, πράγματα ακριβά, πράγματα φτηνά, ντόπια και εξωτικά.


Και σας ερωτώ τι είναι αυτό που θα διαλέξετε να φάτε για να κατευνάσετε την διαβολεμένη πείνα σας ;


Τι είναι αυτό που μέσα στις 3 μέρες της πείνας σας ερχότανε συνέχεια στο μυαλό ;


Με σιγουριά μπορώ να σας πω ότι δεν σας ήρθε τίποτα έξω από την καθημερινή σας διατροφή. Πεθυμήσατε πιθανότατα το αγαπημένο φαγάκι που σας έκανε η μανούλα σας. Ίσως φρέσκο ψωμί με καλή φέτα και ντομάτα, ίσως ένα μπέργκερ από το συνοικιακό φαστφουντάδικο.


Η φυσιολογία της γεύσης βασίζεται στην επαναληψιμότητα. Λένε δηλαδή οι ειδικοί και το αποδείξανε με πείραμα που έγινε στην Σκανδιναβία ότι αν ένας άνθρωπος με ηρεμία δοκιμάσει κάποιο τρόφιμο επί 40 φορές περίπου τότε θα του γίνει το πιο αγαπημένο του τρόφιμο.


Το κόστος της τροφής στις μέρες μας πια παίζει μεγάλο ρόλο. Ακόμα όμως μεγαλύτερο παίζει η ποιότητα και δεν ομιλώ για την εξεζητημένη ποιότητα που μπορεί κανείς να βρει σε ειδικά μαγαζιά delicatessen. Εννοώ μια σωστή χρήση πρώτων υλών εγκεκριμένες μεθόδους παραγωγής του τροφίμου που πάω να αγοράσω. Να μην κινδυνεύει η υγεία μου, να μην κινδυνεύουν τα παιδάκια μου και μέσα από αυτό το τρόφιμο και να ικανοποιήσω την γεύση μου, αλλά και να πάρω όλα τα καλά του συστατικά.


Κι όμως έχω μια σχέση ανταγωνιστική με τον κατασκευαστή του τροφίμου που αγοράζω. Σαν να προσπαθεί αυτός να με κοροϊδέψει και εγώ να τον τσακώσω. Ο νόμος τον υποχρεώνει να τα γράφει σχεδόν όλα πάνω στην συσκευασία του με τόσο μικρά γράμματα όμως που αν δεν έχω πάρει μαζί μου τα γυαλιά μου το έχασα το παιχνίδι. Αφήστε που και στατιστικά ούτε το 10% των αγοραστών δεν διαβάζουν την ετικέτα. Το παιχνίδι φίλες και φίλοι είναι σχεδόν χαμένο.


Την ποιότητα της τροφής που τρώγαμε μέχρι την δεκαετία του 70 δεν θα την ξαναβρούμε ποτέ. Σαράντα άγγελοι να κατέβουν από τον ουρανό, διακόσια συντάγματα χωροφυλάκων, η τροφή θα πηγαίνει πάντα προς το χειρότερο. Στην Ελλάδα ακόμα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες χώρες.


Παρά την απελπισία μου σας προτρέπω να μην αγοράζετε με γνώμονα την τιμή, αλλά την ποιότητα.


Η φθηνή τιμή είναι το πιο καταστροφικό πράγμα που υπάρχει στην συναλλαγή μας. Φθηνή τιμή σημαίνει έκπτωση για να μην σας πω πτώση στην ποιότητα, στην ποσότητα, στην γεύση, στην περιεκτικότητα.


Η μάνα μου συνηθίζει να λέει απ’ όλα και από λίγο. Και είναι πραγματικά σοφή γυναίκα.

πηγή : eliasmamalakis.gr

Αχ! αυτά τα μυρμηγκάκια ...

... σήμερα πρωϊ πρωϊ στην κουζίνα με περίμενε μια έκπληξη! Μυρμύγκια!!! παντού , το ένα πίσω απο το άλλο , σχημάτιζαν ποταμάκια που έτρεχαν γρήγορα , βιαστικά ... 2-3 σταγόνες μέλι που είχε στάξει το προηγούμενο βραδυ , στον πάγκο της κουζίνας ήταν αρκετές για να αποικίσουν (τα ωφέλιμα επί το πλείστον έντομα ) απο τον κήπο μέσα στο σπίτι!



Και φυσικά ποιός άλλο θα μπορούσε να μου δώσει την λύση , απο την μαμά μου την καλή! 

Ρίγανη λοιπόν!!!

Ρίγανη όπου υπήρχαν οι μικροσκοπικοί μου επισκέπτες!

Το λάθος για τους «φρέσκους μαύρους» κόστισε ακριβά!




Εκδοτική εταιρία της Αυστραλίας υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην επανέκδοση ενός βιβλίου μαγειρικής γιατί από λάθος έγραφε σε μία από τις συνταγές «ρίχνετε αλάτι και φρέσκους μαύρους ανθρώπους(black people)» αντί «φρέσκο μαύρο πιπέρι(black pepper)».



Όταν το βιβλίο εμφανίστηκε στα βιβλιοπωλεία, το λάθος είχε γίνει. Έτσι η εκδοτική εταιρία, Penguin Group Australia, αναγκάστηκε να εκδώσει εκ νέου το βιβλίο Pasta Bible.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney Morning Herald, η επανέκδοση του βιβλίου κόστισε στην εταιρία 20.000 δολάρια.


Η συνταγή όπου έγινε το λάθος ήταν για ένα πιάτο με ταλιατέλες, σαρδέλες και προσούτο.


Όπως διευκρινίστηκε από την εκδοτική εταιρία, αν κάποιος διαμαρτυρηθεί γι'αυτό το «ανόητο λάθος», θα του προσφερθεί ο...τσελεμεντές στην τελευταία του έκδοση.


πηγή:  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4570414&ct=2

Ο πιο πλατύς δρόμος του κόσμου!


Διασχιζοντας την περιφημη λεωφορο 9ης Ιουλιου στην Αργεντινή , μετράμε δώδεκα λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση μαζί με τις λωρίδες παράπλευρης κυκλοφορίας!






Μανιτάρια με κονιάκ & άρωμα σκόρδου!


Δεν πρέπει να πλένουμε τα μανιτάρια ιδιώς τα πλευρώτους κ τα πορτομπέλο , κάτω απο τρεχούμενο νερό , γιατι απορροφούν υγρά και αργότερα το αποβάλουν στο μαγείρεμα. Είναι προτιμότερο να τα σκουπίσουμε με νωπή πετσέτα. Επίσης δεν αφαιρούμε την φλούδα απο τα μικρά μανιτάρια (ασπρομανίταρα) γιατι χάνουν μέρος της νοστημιάς τους.




Υλικά

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
800 γρ ανάμεικτα μανιτάρια
(ασπρομανίταρα, πορτομπέλο κτλ)
4 κ.σ κονιάκ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζ. ψιλοκομ. μαϊντανό
αλάτι & φρεσκοτριμ. πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι , σωτάρουμε το σκόδο για 1'.
Προσθετουμε τα μανιτάρια και σωταρουμε για 3-4' σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και το αλατοπιπέρο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε ακόμα 2' λεπτά τα μανιτάρια στην φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστά.

Καλή επιτυχία!

φωτό: sintagespareas.gr

Κότσι - Osso Buco!

To Κότσι είναι κομμάτι του κρέατος (αρνιού, χοιρινού ή μόσχαριού) που βρίσκετε στο γόνατο και κάτω ανάλογα πάντα το ζώο. Είναι κατάλληλο για σιγανό ψήσιμο με υγρά, για κατσαρόλα ή βραστό.








Υλικά


4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
για 3 κιλά περίπου μοσχαρίσιο κότσι (κομμένο διαγώνια σε έξι φέτες πάχους 8 εκ.)
Αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
3-4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
4 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες


Για τη γαρνιτούρα (gremolata)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
Ξύσμα από 2 λεμόνια


Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι μέχρι να κάψουν. Ροδίζουμε το κρέας σε δόσεις σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές (για περίπου 10 λεπτά). Μόλις ροδίσει, το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και το αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη ροδίσουν (για 5 λεπτά). Τα γλασάρουμε με 1/2 φλιτζ. ζωμό, χρησιμοποιώντας μια μεταλλική σπάτουλα για να ξύσουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
Ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι. Ρίχνουμε τις ντομάτες μαζί με αρκετό ζωμό ώστε να βυθιστεί το κρέας. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα- ή μέχρι να πέφτει το κρέας από το κόκαλο. Διατηρούμε τη φωτιά όσο πιο χαμηλά γίνεται και ελέγχουμε το φαγητό συχνά, προσθέτοντας υγρό εάν δεν έχει. Η σάλτσα στο τέλος θα πρέπει να είναι παχύρρευστη και κολλώδης.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα. Πέντε λεπτά πριν από το σερβίρισμα πασπαλίζουμε λίγο από το μείγμα πάνω στο κρέας, ώστε να διεισδύσουν τα αρώματα.
Σερβίρουμε τα κομμάτια κρέατος σε 4 ζεστά πιάτα, περιχύνοντας με τη σάλτσα και γαρνίροντας με το μείγμα μαϊντανού, εάν θέλουμε.


Καλή επιτυχία!